Meny
Asien / Hotelltips / Reseberättelser / Reseinspiration / Resor / Thailand

Manathai Surin Phuket – ett hotelltips

Vad gör en resebloggare inför en resa? Letar efter andra resebloggare som varit på platsen vi skall åka till såklart. Inför vår resa till Thailand hittade sambon ett område och ett hotell som lockade och jag googlade. För att inte hitta alls speciellt mycket. En av de få bloggarna som hade inlägg från både området och hotellet beskrev det såhär.
”Att komma till Surin från Kata är ungefär som att komma från ett raveparty till en Celine Dion-konsert.” Som gjort för mig tänkte jag. Och så hamnade vi på Manathai Surin Phuket.

Vi funderade först på att dela upp resan i två delar och bo på olika hotell i olika områden. Men så ändrade vi oss och valde ett och samma ställe. Denna resan var det total avkoppling vi ville ha. Och total avkoppling blev det på Manathai Surin Phuket. Hotellet är ett boutique-hotell med sina endast 60 rum. ” A sense of tranquility” beskriver man det själv på hemsidan och jag kan hålla med. Så till den milda grad att det nästan kunde bli lite väl lugnt.

Surin beach – Millionaires road

Surin beach

Surin Beach har ett rykte om sig att var ett av de lite lyxigare områdena och kallas också för Millionaires road i vissa sammanhang. Jag har förstått att det kommer från en tid då Surin Beach var kändisarnas favorittillhåll och det var tydligen inte ovanligt att springa på Rihanna som ett exempel. Nu sågs hon inte till. Åtminstone tror jag inte det. Jag skulle nog ärligt talat kunna stöta på henne utan att veta att det var hon.

På den tiden var Surin beach fylld med lyxiga beachklubbar och partynatten varade till gryningen. Allt tog ett abrupt slut när man (läs de som bestämmer) plötsligt bestämde sig för att jämna allt med marken. Numera är Surin beach istället ett lugnt litet paradis fyllt med lokala handlare som erbjuder allt i från bananpannkakor till glass, smoothies till lokala delikatesser och massage.

På stranden sköter lokalbefolkningen om solstolarna som till skillnad från något annat ställe jag besökt bestod av baden baden-stolar. Plus för det. Surin beach är ingen kilometerlång strand men en paradisvacker liten bukt jag gärna återvänder till.

Manathai Surin

Manathai Surin Phuket
Manathai Surin Phuket sett från strandsidan

Strax ovanför stranden ligger Manathai Surin. Hotellet är litet och mycket lugnt. Man välkomnas bokstavligt talat kungligt av ett flera meter högt porträtt av gamla kungen. Receptionen har nämligen en imponerande takhöjd och även att porträttet mäter flera meter täcker den inte upp ens hälften av de många meterna upp i taket.

Jämte receptionen ligger den kombinerade, frukost- lunch och middagsmatsalen och på andra sidan spa-avdelningen. Den valde jag dock att inte testa utan föredrog en massage på stranden till vågornas brus.

Surin Terrace Room

Vi valde ett Surin Terrace Room med egen liten uteplats med solsängar och liten pool. Utöver det ett stort rum med dubbelsäng. Stort badrum med både dusch och badkar.

I rumstypen ingår lite extra såsom:

 • en fri drink om dagen i poolbaren
 • 10% rabatt på mat och dryck
 • fruktfat på rummet och
 • en speciell present på avresedagen – den såg jag dock inget av så det kanske de missade.

Utöver det ingår även fritt WiFi i rumstypen men just den delen har de lite att jobba på.

Hotellet faciliteter och standard

Hotellet var väl omhändertaget. Rent och fräscht. Hotellet har två pooler. Huvudpoolen ligger i direkt anslutning till poolbaren. Den andra poolen ligger bakom receptionsbyggnaden och till den poolen har vissa rum direkt access från rummen.

Vi som inte är några strandmänniskor valde att hänga vid huvudpoolen de flesta, om inte alla dagarna. Och det var inte svårt att få platser trots det ganska begränsade antalet solsängar. Jag gissar att de flesta spenderade tiden vid stranden. I och med poolens läge i mitten av hotellets tre våningar höga byggnader skapades det lagom med både sol och skuggplats för att kunna välja. Personligen kom jag hem lika vit som när jag åkte eftersom jag spenderade den mesta delen av tiden i skuggan med en ljudbok. Sa jag att det var avkoppling jag ville ha?

Frukost

Vi valde att köpa till frukost och tur var nog det. Det fanns inte jättemånga ställen i närheten att käka frukost på och mat behöver jag när jag vaknar. Annars blir jag hangry.

Frukosten var en blandning av Thailändsk och Europeisk frukost och det fanns det du önskade och lite till. Utöver buffén gick det också att beställa varma rätter till bordet. Vi testade både vanligt stekt ägg, bananpannkakor och Manathais egen French Toast. Allt var toppen. Den senare to die for.

Plus och minus Manathai Surin

Minus

Vi kan väl börja med några små minus då och nu får jag försöka att inte låta allt för bitter och bortskämd.

 • Jag har redan varit inne på det och WiFi-t hade en hel del att önska. Vad ska du med WiFi till tänker du kanske då? Jo dels vill jag ju faktiskt dela med mig både här och på Instagram och dessutom hade jag denna resan faktiskt planerat att jobba lite. Nu blev det inget med det av olika anledningar.
  Ville man ha bra WiFi gick det dock alldeles utmärkt att gå till någon av de många restaurangerna och barerna i närheten. Men där kunde man ju inte hänga hela dagarna.
 • Lite väl litet. Jag har varit inne på det också. Lyxen i ett litet boutique-hotell kan ju också göra att det kan bli lite för litet och det kunde jag ibland känna här. Poolbaren var inte alltid bemannad. En kväll satt vi och väntade på hjälp och fick faktiskt till slut gå till ett annat ställe för det fanns ingen personal. Det var inte så att det alltid var så. Men ibland var det lite för litet och lite för taffligt. Men personalen var fantastiskt trevlig.
 • Det personalen dock var sämre på var information. Man fick läsa sig till det man behövde veta. Ingen muntlig info alls.

Plus

Det finns mängder med plus också.

 • Hotellet var rent och fräscht och väl omhändertaget.
 • Frukosten var toppen. Inte minst de rätter som gick att beställa till bordet. To die for sa jag va?
 • Närheten till stranden. Manathai Surin beach ligger precis på andra sidan vägen från stranden. Passera en öppen plats som används för viss bussparkering och på bara några minuter är du där.
 • Maten. Vi åt inte middag i restaurangen någon av dagarna men ett par luncher beställde vi några öl och pizza till poolen. Och den pizzan var i särklass en av de godaste och fräschaste pizzorna jag ätit. Rekommenderas.
Pizza vid poolen på Manathai Surin
 • Känslan. Detta är lite svårare att ta på. Men det är känslan av att vara omhändertagen. Och det är säkert resultatet av det där lilla boutiquehotellet som stundtals kändes för litet. Det var lite exklusivitet tror jag närmast jag kan beskriva det som.
 • Prisvärt. I området kring Surin Beach är Manathai ändå inte ett av de allra lyxigaste hotellen och det är solklart ett prisvärt alternativ. Vår vistelse på 8 nätter betalade vi strax över 10 000 kr för.
 • Ett extra bonusplus för doften på lotion, shower-cream och andra produkter som fanns på rummet. Doft av chili och basilika. Jag var skeptisk först men när jag väl doftade kunde jag inte sluta.
 • Extra bonusplus två för vattenkokare och kaffe på rummet. Det ger alltid plus.

Tillbaka till Manathai Surin?

Så, kommer vi tillbaka? Till Surin beach vill jag verkligen åka tillbaka. Jämfört med stränderna i närheten, som jag säkert kommer att återkomma till i ett eget inlägg, så är Surin en solklar favorit. Men om vi återkommer till Manathai kan jag inte lova.

Det handlar nog dessbättre för dem inte om dem utan om hotellen i dess absoluta närhet. För det finns flera riktigt trevliga hotell precis intill som jag verkligen skulle vilja testa. Dock i en annan prisklass. Men det kan det nog vara värt.


Resan till Thailand bokade vi med Eurobonuspoäng och hotellet via Booking.com.


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

Mera Asien på Lite mera rosa

No Comments

  Leave a Reply