Meny
Asien / Reseinspiration / Resor / Thailand

4 x Lounger på Bangkoks flygplats

Klockan hade hunnit bli strax efter fem på eftermiddagen när vi landade på Bangkoks flygplats på väg hem från en härlig semester. Nu hade vi 7 timmar och 40 minuter att slå ihjäl på Suvarnabhumi i Bangkok innan planet skulle lyfta mot Köpenhamn. 7 härliga timmar och 40 härliga minuter att spendera i 4 x lounger på Bangkoks flygplats.

Resan tur och retur med slutdestination Phuket var en så kallad bonusresa och betalades med Eurobonuspoäng. Och timmarna på flyget spenderade vi i Business Class. Därmed ingick också lounge-access på de flygplatser vi besökte. Vi hann med besök i fyra lounger på Bangkoks flygplats. Nämligen dessa.

SilverKris Lounge

SilverKris Lounge Bangkok

Första loungen att få besök var Singapore Airlines SilverKris Lounge. Singapore Airlines har ett gott rykte som flygbolag även om jag ännu har kvar att resa med dem. Och loungen lät mig inte heller bli besviken.

Vacker, stilren, luftig och ganska folktom under vårt besök. Men det är ju såklart ingen garanti så för att hålla mig till de saker jag kan recensera som är någorlunda beständiga fokuserar jag på utbudet av mat samt lokalerna.

I SilverKris Lounge finns en stor buffé med både varmt och kallt. Västerländskt och asiatiskt. Något för alla. Nu var detta första loungebesöket och med förhoppningen att de övriga tre skulle ha lika fint utbud sparade jag mig och testade inte Häagen-Dazs-glass eller liten kokosnöt. Men bara att det finns att tillgå gör mig lite lycklig.

Utöver det en stor bar som kunde erbjuda det mesta och en egen kyl för ölglasen till Asahi-ölen.

Oavsett hur du vill spendera din tid i loungen så finns det en plats för dig. Ett litet bås för avskilt arbete. En fåtölj likt en kungatron. Barhäng eller bara lite loungechill.

EVA Air Lounge

EVA Air Lounge Bangkok

Från SilverKris tog vi oss vidare till EVA Airs lounge. Och denna hade Andreas läst på om och fått veta att här gick det att få vibbar av en klassisk finlands-färja. Jag är av åsikten att jag inte gärna dömer innan jag själv har sett det. Nu har jag sett det. Och kan väl inte annat än – hålla med.

Plus ska de ändå få för att även de hade både glass och små kokosnötter. I matväg var det ett något mindre utbud än i den tidigare loungen och mest kalla smörgåsar. Dessvärre kantades vårt besök av någon typ av reparationsinsats i köket vilket hördes lite för väl ut i loungen. Det var ingen direkt avkopplande stund och vi valde att ganska omgående röra oss mot lounge nummer tre.

Personalen i entrén bad så hemskt mycket om ursäkt för de störande ljuden och önskade oss välkomna tillbaka och vid ett annat tillfälle hade jag nog säkert valt att gå tillbaka. Loungen var mycket fräsch men möjligen lite illamåendeframkallande i den värsta färjedelen.

Turkish Airlines lounge

Turkish Airlines Lounge Bangkok

Vi var inne på halvtid och satte kursen mot lounge nummer tre. Turkish Airlines Lounge. Befinner man sig i Istanbul har jag hört att man kan förvänta sig en riktigt härlig upplevelse i deras lounger. Så hur skulle det bli här i Bangkok?

Av de fyra loungerna var detta den med absolut mest folk. Det märktes både på ljudvolym och känsla men även på utbudet av mat. Här var det relativt urplockat i den ganska lilla buffén. En bit bort gjordes varma turkiska brödskapelser några gånger i timmen och dessa var inte helt enkelt att få del av då de gick åt som smör i det berömda solskenet.

Det sämsta i denna loungen var nog att vi hade en personal i hasorna mest hela tiden. De skulle presentera maten och hjälpa till både i allmänhet och synnerhet och kände inte alls in när jag ganska subtilt men ändå tydligt visade att jag klarade mig bra på egen hand. Men inget ont som inte har något gott med sig.

Här i loungen hittade jag också det som skulle bli höjdpunkten av kvällens alla loungebesök . En 15 minuters fri massage. Skriv upp dig på listan och vänta sedan in din tur. Vassego. Med massagen klar begav vi oss sedan mot kvällens sista lounge.

Läs också: Ett besök i Plaza Premium Lounge i Singapore

Thai Royal Orchid Lounge

Thai Royal Orchid Lounge Bangkok

Och vi avslutade såklart på topp med Thai airways egen Thai Royal Orchid Lounge. Och här hade han misslyckats med researchen min sambo men av en helt okej anledning. Thai Royal Orchid Lounge i Bangkok är nämligen i stort sett helt nyöppnad. Från ände till ände är loungen lika stor som en hel terminal på Arlanda. Gigantisk.

Thai Royal Orchid Lounge Bangkok

Loungen innehåller två olika delar som inte är så olika varandra mer än på en punkt. I den delen du hittar till höger finns även ett kök som serverar varm mat. Det finns det inte till vänster men å andra sidan kan du gå fritt mellan de olika delarna.

I båda delarna finns det barer och bufféer med kallt eller småvarmt. Inga stora rätter utan smörgåsar och liknande. Loungen är rymlig med en härlig färgsättning helt i enlighet med Thais lila profil med inslag av mycket grönt. Mycket snyggt.

Här landade vi de sista timmarna innan flyget hem. Med ett glas bubbel och lite diverse på tallriken. Nöjda efter besök på fyra lounger på Bangkokgs flygplats. Men med känslan av att några timmars sömn i Thais trevliga business-klass ändå var något vi såg ganska mycket fram emot.

Bästa och sämsta av 4 lounger på Bangkoks flygplats

Sämst

Eller jag vill egentligen inte säga sämst. Jag säger hellre minst bra. Och minst bra denna gången blir trots massagen Turkish Airlines lounge. Mest baserat på personalens oförmåga att känna in att jag ville vara i fred.

Bäst

Inte kunde vi ana att den första loungen också i efterhand skulle bli den vi tyckte allra bäst om. Thais egen hade alla förutsättningar att lyckas ändå fanns allt man kunde önska sig i Singapores SilverKris Lounge och skulle jag bara få välja en att gå tillbaka till så är det solklart denna.


Är du en loungebesökare? Vilken är din favorit hittills? Berätta gärna.


Följ gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

2 Comments

 • Görel
  27 februari, 2020 at 08:02

  Hej hej.
  Tack för din info om Lounger 🙂
  Några frågor, ni hade alltså amex 2 for 1 eurobonus? Vi flög så förra resan med Thai och var på Thais lounge men menar du att allas lounger ingår ändå?

  Vet du vad er första lounge kostar om
  Man inte har den att den ingår? Och om det går att betala sig in på den?

  Vänligen Görel

  Reply
  • corneliatoneri
   27 februari, 2020 at 18:29

   Hej Görel, tusen tack för din kommentar. Ja det stämmer att vi använde en AMEX 2 for 1-voucher för denna resan. Vi åkte med lite olika bolag. SAS Köpenhamn-Munchen, Lufthansa Munchen-Wien, Austrian Wien-Bangkok och sedan Thai resten av resan Bangkok-Phuket-Bangkok-Köpenhamn. Åker man businessclass med ett bolag inom Star Alliance så har man tillträde till andra bolag inom Star Alliance-lounger. Både Turkish, Singapore och EVA Air ingår ju i Star Alliance.
   De lounger vi var i kan man inte betala för att komma in i. De måste man åka business med bolag inom Star Alliance för att komma in i.
   Hoppas det är svar på din fråga och hör gärna av dig igen om du har fler funderingar. Hälsningar Cornelia

   Reply

Leave a Reply