Meny
Företagande / Personligt / Vardagsfunderingar

Mina tre ben och att se fram emot hösten – om den hemliga entreprenören i mig

Jag har aldrig sett mig som en entreprenör. Har tänkt att man behöver vara kreativ för att vara entreprenör. Och kreativ har aldrig varit mitt mellannamn. Jag tror att den tanken hänger med från skoltiden då jag som typ den enda i klassen ogillade bild men exempelvis älskade svenska och historia. Så entreprenör – inte jag. Men på senare tid, kanske bara de senaste veckorna, har jag känt att jag kanske måste ändra på den tanken. För idéerna som sprutar ur öronen på mig just nu börjar mer och mer likna de hos entreprenören. Jag har tre ben att stå på och jag längtar efter en höst där jag vill jobba vidare på alla dessa. Ett av benen är det där du håller till just nu. Lite mera rosa – resebloggen.

Jag funderade ett tag på om ett inlägg av denna sort hör hemma här. Vad vill jag säga med detta? Men så bestämde jag mig för att jag vill berätta för att kanske inspirera andra att följa sina idéer och göra verklighet av dem. Lite mera rosa handlar om lite mera glädje. Om resor och upplevelser. Och detta är en annan typ av resa. En annan typ av upplevelse.

Lite mera rosa – resebloggen

Grunden i allt är det du läser här. Min blogg med tillhörande Instagramkonto och Facebookkonto. Här där jag skriver och delar med mig av mina egna upplevelser och resor. Det kommer alltid vara här det började. Och här kommer det att fortsätta. Här kommer jag att fortsätta dela med mig av mina egna upplevelser och förhoppningsvis inspirera dig att göra mina resor eller liknande.

Att läsa av statistiken denna sommar är ett rent lyckopiller, bloggen går aldrig så bra som under den svenska sommaren. Favoritinläggen är de om Sveriges godaste glass, Uskavi kalkbrott, Att vandra på Omberg och Sevärdheter runt Vättern. I juli var det hela 25 000 unika besökare som hittade hit och jag har fått så många härliga kommentarer på Instagram från följare som har gått i mina fotspår och upplevt allt ifrån vandringar till hotell som jag har tipsat om.

Lite mera rosa är mitt lyckopiller. Tack för att du hänger med här.

Svenska slottsguiden

När jag för en tid sedan frågade på Instagram vad mina följare förknippade mig med var slott ett av de återkommande svaren. Och visst är det så. Jag älskar historia och diamanten i historiekronan är slotten.

Bjärka-Säby nya slott, bara en liten bit hemifrån.

En liten del av upplevelserna jag delar med mig av här på Lite mera rosa är och kommer förbli slott. Men för att få fördjupa mig ordentligt i slott och riktigt nörda ner mig i det har jag sedan en tid tillbaka även ett instagramkonto som heter Svenska slottsguiden. Titta gärna in och följ om du gillar slott lika mycket som jag eller bara vill stötta.

Här har jag massor av idéer och tankar om vad jag kan göra mer – jag kommer säkert att återkomma. Just nu ligger jag i startgroparna för resan med Svenska slottsguiden. Mitt andra ben.

corneliatoneri.se

Mitt tredje ben är lite mera bara jag. Och här har jag för en gångs skull haft tålamod. Grunden i detta ben ligger i min historia med hälsoångest som jag har berättat mer om här. Hälsoångesten som också fått mig att förstå att det är så viktigt att spendera livet lite mera rosa – med lite mera glädje.

Efter att ha berättat om min historia i både tidningar och poddar fick jag hösten 2019 en förfrågan om att föreläsa på ämnet. Det blev startskottet till corneliatoneri.se men också startskottet till att börja arbeta mer med mig själv och min plats på jorden. Mitt ansvar. Och mitt sätt att leda mig själv.

Det resulterade i att jag förra hösten gick en utbildning till livscoach. En utbildning som inte alls fick den effekten jag trodde. Men en annan och minst lika bra effekt. Jag började fundera på min historia, varifrån jag hämtar mina värderingar och så vidare. Och så stod det klart för mig att självledarskap är något jag verkligen brinner för.

Och på den vägen är det.

Efter förra höstens utbildning har jag för en gångs skull haft tålamod. Jag brukar annars säga att jag är mer envis än har tålamod. Men under året som gått har jag lämnat plats för tålamodet och låtit kunskapen och insikterna landa i mig. Och nu är jag redo att göra något av det jag lärde mig. Resultatet kommer du att få se under hösten på corneliatoneri.se och på Instagram med samma namn.

Och på människojobbet går det också bra

Nej, jag har inte sagt upp mig. Jag jobbar fortfarande kvar på mitt människojobb 8-17. Och så ska det förbli har jag tänkt. Men när det finns så mycket annat man brinner för så kan entreprenören i mig klämma in det arbetet under resten av tiden som liksom blir över.

Följ dina drömmar – ett råd från entreprenören

Så vad vill jag säga med detta? Jo lite på temat självledarskap vill jag att du vänder dig inåt och känner in. Vad får dig att känna livet i dig? Vad får dig att känna pirret och förundran? Prioritera just det och gör mer plats för just detta i ditt liv.

No Comments

    Leave a Reply