Meny
. / Resor / Svenska resmål

En fetaostdrink på Stjärtilleriet

Eller rubriken jag kanske aldrig trodde att jag skulle skriva.
Vi tar oss tillbaka till augusti och vår helg i Stockholm. Andreas är den som har uppdraget att leta efter var vi ska käka och hittar då Artilleriet. En restaurang belägen i Armémuseum som kallar sig själva Stockholms kanske hemligaste restaurang. Middag intar vi på annan plats men vill gärna testa på en annan del av Artilleriet nämligen Stjärtilleriet.

Stjärtilleriet – Artilleriets bar

Stjärtilleriet är Artilleriets bar. Och det är en alldeles speciell drink jag fastnat för när jag tittar igenom drinklistan på nätet. Jag är ingen drinkfantast annars. Jag gillar en god Espresso Martini men föredrar annars ett glas bubbel. Men på Stjärtilleriet har kreativiteten tagit över drinkmenyn så till den milda grad att det nästan vore oförskämt att beställa in Prosecco.

The secret ingredient is always cheese

Jag drar mig till minnes en restaurang i Oba utanför Alanya i Turkiet. Utanför deras entré stod en skylt med texten i rubriken ovan. Det skulle passa lika bra här.

Jag är svag för ost i alla former. Och fetaost är bland favoriterna. Fetaost har vi alltid i kylen hemma hos oss. Har vi inte det är kylskåpet liksom naket. Och jag är av åsikten att man kan ha fetaost till allt.

Jag hade kanske inte tänkt det som en ingrediens i en drink. Men när man nu hade sett det på det viset på Stjärtilleriet kändes det givet att Sveriges kanske största fetaostfantast var tvungen att testa.

Hey miss feta feta

Ingredienserna är Lillet, vattenmelon, feasost, fikonmarmelad, lime och rosépeppar. Intressant eller hur?

Och naturligtvis är det inte smulad fetaost i glaset. Det är mer sofistikerat än så. Och visst smakar det fetaost. Alldeles lagom mycket fetaost.

Somrigt sval och läskande.

Negroni till sambon

Vi hade dessutom turen att Stjärtilleriet har sin egen variant av sambons favoritdrink Negroni. Här heter den Negroni + Garibaldi och innehåller en hel glasspinne. Han är lite kräsen med sin Negroni min sambo men denna får som jag förstår det med beröm godkänt.

Extra plus för iskuben.

Stjärtilleriet och Artilleriet – ett hett och lite hemligt tips

Jag kan varmt rekommendera ett besök på Artilleriet oavsett om du nu gillar eller ogillar fetaostdrinkar eller drinkar över lag. Atmosfär och meny lockar ändå. Och servicen mina vänner var verkligen på topp. Stort tack för besöket. Vi kommer tillbaka.

Är du sugen på att göra ett besök? Kika in på deras hemsida för senaste info om öppettider och menyer.

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

No Comments

    Leave a Reply