Meny
Förträffliga Östergötland / Resor / Svenska resmål

Stafsäters gårdsglass – i nöd och lust eller sommar och höst

Vad är det som säger att glass hör endast sommaren till? Och när man sedan kombinerar glass med en frasig våffla och lite soppa till lunch innan. Då är saken biff. Stafsäters gårdsglass passar lika bra på sommaren som på hösten.

Bara några kilometer hemifrån mig ligger Stafsäters gårdsglass och som den glassälskare jag är har jag besökt dem förr för just glass.

Stafsäters sopplunch

När löven sprakar i höstens kulörer svidar de om precis som naturen utanför. Som komplement till den hemlagade glassen serveras sopplunch och dessutom min favorit våffla med tillbehör. Alltid med lokala råvaror.

Eller vad sägs om Trattkantarellsoppa som serverades i veckan. Naturligtvis med svamp från Stafsätersskogarna. Det gröna hämtas annars allt som oftast från Hermelins grönsaker.

Våffla med glass

Kommer du efter 14 missar du soppan men går för den skull långt ifrån lottlös. Då servereras nämligen min favorit alla kategorier. Nygräddad våffla med glass.

Vid vårt besök hade klockan hunnit slå 15 och vi hade lyxen att få hela stället för oss själva en stund medan vi avnjöt våffla med hallonsylt och glass med smak av brynt smör. Det är ingen överdrift att säga att smakerna gifte sig.

Lagom till vi slurpat i oss kom flera sällskap och vi tog en liten promenad i Stafsäters naturreservat ner till sjön Stora Rängen. Här går rundslingan Rängen runt förbi. En vandring jag är sugen på att göra till våren.

Nästa söndagsutflykt?

Torsdag till söndag är det öppet. Soppa till klockan 14 alltså och efter det våfflor till 16. Och annars går det fint att bara titta in och köpa med sig något av det lokalproducerade i butiken. Och jodå. Glassen finns att köpa med hem till frysen. Soppa finns såklart som take away om så önskas.

Mer info hittar ni på Stafsäters egen Facebook eller Instagram. Jag kan varmt rekommendera en utflykt med tillhörande naturupplevelse i Stafsätersskogen och Eklandskapet.

3 Comments

Leave a Reply