Meny
Personligt / Resor / Vardagsfunderingar

Höstlistan 2020 – och sommaren vi för alltid bär med oss

Här har det varit tyst ett tag. Bloggen har fått stå tillbaka för det mesta. Mängder av arbete på mitt människojobb, migränanfall och en oändlig trötthet. Allt det där som symboliserar hösten innan jag har vant mig vid tempot igen. Så vad passar då bättre än en höstlista inspirerad av både Lisa, Annika, Towe och Daniel som alla gjort sina egna varianter. Här kommer min.

Känner du dig klar med sommaren?

Ja men faktiskt. Ganska länge kände jag att jag absolut inte var redo för höst och jag blev på riktigt provocerad av alla extremt hurtiga inlägga på Instagram om höstpeppen. Jag var absolut INTE redo. Men så åkte vi ett par dagar till Stockholm i slutet av augusti. Bodde på Hotel Frantz och njöt av en sensommarvarm huvudstad. Och så plötsligt någon gång under september så vände det. Sommaren 2020 kunde läggas till handlingarna.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Gent

För exakt ett år sedan hade jag precis kommit hem från min härliga överraskningsresa till Gent med Trip me up och jag var nyförälskad i denna lilla underbara belgiska stad. Framför mig låg en staycation på Stallmästaregården och någon typ av överraskning i november. Inte hade jag någon aning om att jag skulle bli placerad på ett plan till New York. Det var helt klart en höst i resandets tecken. Både långa och korta resor.

Hur såg din höst ut för fem år sen?

Hösten 2015 var jag både nyseparerad och nyförälskad. Under sommaren hade jag träffat Andreas och vi spenderade hösten med att slå våra påsar ihop. Vi flyttade ihop och så gjorde vi den där första resan tillsammans. En klassisk charter till Mallis. Föga anade vi att vi fem år senare skulle ha sett mer av världen än någonsin tidigare. Inte heller anade vi vad 2020 skulle bära med sig.

Vad var det bästa och sämsta med sommaren?

airbnb Åkerby Öland

Det bästa med sommaren? Jag låter känslan och tanken bara komma till mig. Och då säger den mig våra dagar på Öland. Känslan att komma fram till vårt airbnb och hitta ett smultronställe man inte hade vågat hoppas på var oslagbar och det blev galet mysiga dagar. Mjo, det blir det som klassas som det bästa med sommaren 2020.

Det sämsta. Nej jag kan inte klämma fram något endaste faktiskt. Förutom den övergripande situationen i världen. Men det är ju liksom inget att göra åt och för egen del har den påverkat sommaren på bästa sätt. Genom ännu fler upplevelser här hemma.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Jag är ingen stor kulturkonsument. Inte alls faktiskt. Vet knappt vad som räknas in i kultur i och för sig. Men barnen har varsitt presentkort på bio som går ut snart så ett biobesök kan vi nog bocka av. Det är nog det närmaste kultur jag kan komma.

Vad blir det mest använda plagg i höst?

Här hittar du Sveriges minst klädintresserade resebloggare. Jag lovar dig. Shopping kommer långt ner på min lista av älsklingssaker. Men två långkoftor har jag inhandlat mig till hösten. 150 kronor styck på Lager157 och jag lever praktiskt taget i dem. Fint så.

Kommer du boka en utlandsresa i höst?

Fram till för några dagar sedan hade jag faktiskt en utlandsresa bokad. Ända till Danmark skulle vi åka. En natt i Köpenhamn. Jag skrev om det här. Om tankarna kring att se fram så mycket emot något som tidigare var alldeles självklart.

Men så började rubrikerna komma om stor ökning i Danmark. Lite senare blev vårt hotell i Malmö avbokat då hela hotellet valt att stänga på obestämd tid. Och då kändes det liksom som att alla tecken visade mot att det är bäst att stanna hemma.

Vi måste inte resa just nu. Vi kommer garanterat att resa igen. Många många många gånger. Men just nu väljer vi att avstå. För att det helt enkelt inte känns bra i magen.

Att hjärtat blöder när ett helt hotell väljer att stänga på obestämd tid ska vi inte bara prata om hur det känns. 2020 alltså. Vad hände?

Vad är dina mål i höst och vad ser du fram emot?

Fram till för någon vecka sedan hade jag så mycket mål. Så mycket på agendan. Kalendern började fyllas. Jag har gått en utbildning helt på egen hand för att jag verkligen ville det. Kompetensutvecklat mig själv. Diplomerad livscoach lägger jag till på mitt CV.

En utbildning som satte sig djupt i roten av hela mig. Som gjorde att jag saktade ner. Mediterar. Går på hela fotsulorna. Närvarar. Här och nu. Och gör allt jag kan för att bli bättre på det.

Målet för hösten är att inte fullständigt uppslukas av ekorrhjulet som jag var så glad att jag hoppat ur under våren.

Jag vill summera 2020 som året då jag landade lite extra. Samlade energi och gjorde mig redo för resten av mitt liv.

10 Comments

 • pilla
  2 oktober, 2020 at 08:16

  Kul att läsa höstlistor. Jag känner mig absolut inte redo för den. Känns som sommaren inte kom i år pga inte som vanligt. Är helt totalt förvirrad.

  Reply
  • Cornelia
   6 oktober, 2020 at 19:01

   Känns som att det inte bara är höstens antågande som gör en förvirrad i år 😀

   Reply
 • Helena FREEDOMtravel
  4 oktober, 2020 at 12:48

  Kul att läsa dina funderingar! Kanske blir det en lista hos oss också någon dag. Jag känner mig absolut redo för hösten. Visserligen var vi mest i Sverige i somras, men vädret var ju riktigt bra. Och sedan förlängde vi sommaren med Polen och Tjeckien, där vi hade upp emot 28 grader i september. Så helt ok med lite höst nu 🙂

  Reply
  • Cornelia
   6 oktober, 2020 at 19:00

   Kul att läsa era tankar också 🙂 Såg att det blev en lista :_)

   Reply
 • […] var inte först med den här listan. Jag såg den nyligen på bloggen Lite mera rosa. Andra resebloggare som skrivit höstlistor i år är Let’s go explore, Resfredag, Dryden och […]

  Reply
 • Resfredag/Annik
  12 oktober, 2020 at 16:39

  Kul att läsa din version. Fick en rejäl höstboost i Visby förra veckan, kan nog klara mig fram till adventsmyset med den.

  Reply
  • Cornelia
   13 oktober, 2020 at 08:00

   Förstår det, ditt inlägg från Visby grep verkligen tag i mig. Får se om det blir några dagar för mig också. Skulle behöva lite ensamtid och stillhet.

   Reply
 • […] Lite mera rosa […]

  Reply
 • TravelAnna
  22 oktober, 2020 at 12:42

  Vad kul att läsa din lista! Sådana här listor är ett mysigt och bra sätt att komma en bloggare mer inpå livet. Ja, tänk vilket reseår förra året var. Men man får bara acceptera läget. Ditt mål för hösten låter klokt.

  Kramar!

  Reply
  • Cornelia
   25 oktober, 2020 at 13:21

   Va märkligt. Jag har inte fått någon info om att du inte kan kommentera. Vet du om det var denna eller någon annan kommentar?

   Reply

Leave a Reply