Meny
Hotelltips / Resor / Sparesor / Svenska resmål

Sunlight hotell i Nyköping – ett upplevelsehotell för alla familjekonstellationer

Jag ska ge Sunlight hotell att de gjorde en enastående bra kampanj på sociala medier i våras. Jag hade aldrig tidigare hört talas om dem och plötsligt var deras erbjudande i mitt flöde så pass ofta och det var så pass bra att jag inte kunde motstå att boka. Familjehelg med spa och relax. Fyra personer, två nätter för 2390 kronor. Taget. Och så kom det sig att vi spenderade en helg i slutet av juli på Sunlight i Nyköping.

Vi fick en något skakig start på vår resa. Under fredagsmorgonen innan det var dags för avfärd blev Andreas plötsligt dålig med förkylningssymptom. Inte en chans att han kunde följa med. Jag ställde snabbt om och insåg fakta att det skulle bli jag och barnen. Och de är så pass stora nu att det går fint. Men det var ändå en kännbart decimerad skara som körde in på Sunlights parkering. Och jag vill berätta om första intrycket. För det är viktigt.

Sunlight hotell Nyköping – första intrycket

Jag är glad att jag inte hade sett hotellet tidigare, glad att jag inte hade en förutfattad mening. För när den där decimerade skaran med mig i spetsen närmar sig Sunlight så tar jag nästan till gråten. Framför mig tornar ett solblekt gult hus lite mer likt en industrilokal från tidigt 80-tal upp sig. Vi befinner oss i ett gammalt industriområde och den första tanken som far igenom huvudet är att blir detta total katastrof är det inte så långt hem igen.

Jag kunde inte ha haft mer fel. Men jag tycker ändå att det är värt att nämna. Jag vill blotta mitt eget sätt att tänka och säga att man inte ska döma på förhand. Ni vet – det är insidan som räknas. Och detta med att förvandla gamla fabriker till hotell har ju fungerat även i Västerås så att säga.

Sunlight –
tvålfabriken som blev hotell

Någon gång på 20-talet valde någon av någon anledning att flytta tvålfabriken i Merseyside, Liverpool till Nyköping. Och utan det där beslutet hade inte fabriken närmare 100 år senare kunnat förvandlas till hotell.

Stämpelklockorna har ersatts av incheckning på betydligt mer frivillig basis och hit kommer jag nog för incheckning fler gånger. För så snart jag tvingat tillbaka de där tårarna som var nära, packat ut mig, barnen och packningen ur bilen och äntrat lobbyn försvann alla tvivel. Här skulle vi trivas och det med besked.

På Sunlight står mötet i fokus. Här finns förutom hotell även stor konferensavdelning, stort gym, Sveriges största hotellgym faktiskt, spa och relax och även en restaurang med så pass hög kvalité på maten att jag som inte är någon finsmakare kände mig lite vilsen.

I vårt paket ingick alltså entré till spa och relax och boende i familjerum samt frukostbuffé. Vi valde sedan att boka middag på hotellet en av kvällarna och då fick vi rabatt som hotellgäster.

Atmosfären på Sunlight hotell

Atmosfären som mötte oss så snart vi klev in på hotellet och som fick de där tvivlen att försvinna är svår att förmedla i text. Kanske går det bättre med bild.

I entréplan samsas hotellreception, en stor lobby och restaurang i väl tilltagna och rymliga lokaler med högt i tak. Här finns också ett aktivitets/lekrum med pingisbord och några hoppborgar av mindre format.

Familjerum

På näst högsta våning hittade vi vårt rum. Ett rymligt boende med en dubbelsäng och en bäddsoffa och med milsvid utsikt över Nyköping med omnejd.

Mysfaktorn var hög. Det enda jag inte kom helt överens med var den knarrande bäddsoffan.

Spa & Relax på Sunlight

Spa & Relax på Sunlight är uppdelat i två delar och går att bokas även om du inte bor på hotellet.

Den ena delen med 25-metersbassäng och bubbelpool ligger i samma avdelning som gymmet. Den andra delen med stor relaxavdelning, ytterligare en bubbelpool som är något mer avskild samt behandlingar är något lugnare och kräver ett speciellt inträde som också ingick i vårt paket.

Här kan man bland annat testa på fiskspa om man önskar. Vi fick möjlighet att boka tillträde till relaxen både på lördagen och söndagen och dag två hade vi hela relaxavdelningen helt för oss själva.

Middag på restaurang Klara

Middagen på hotellet avnjuts på restaurang Klara. Och som jag hintade om innan har de en riktigt lyxig meny. Och här tycker jag inte att ni ska lyssna på mig. Jag är ju verkligen ingen gourmand och ska jag tala klarspråk var menyn på Klara lite som att kasta pärlor för svin.

Jag ger menyn toppbetyg. Det var inte den det var fel på – det var mig.

Frukost på Sunlight

Frukosten på Sunlight – den hade mig på hello så att säga. Och även barnen. Redan när vi passerade de uppställda våffeljärnen på väg till vårt rum visste vi att vi skulle gilla frukosten här.

Väl tilltagen med lite av det mesta serverad i samma lokaler som kvällstid blir ovan nämnda restaurang. Frukosten på Sunlight hotell gör sig bäst i magen helt enkelt.

Jag kan varmt rekommendera ett besök på Sunlight. En riktig liten tillflyktsort för barnfamiljen. Här trivdes vi toppen.

Fakta Sunlight hotell

 • Sunlight hotell ligger i Nyköping helt intill E4 men utan att för den del störas av trafiken.
 • Här kan du njuta av enbart hotell men jag rekommenderar att du bokar till ett besök i gym och bad och kanske även spa & relax.
 • Restaurang Klara är hotellets restaurang. Här hittar du en meny med klass.
 • Missa inte Sunlights erbjudanden. Just nu kan du bland annat boka höst-staycation för två vuxna och två barn från 995 kr. För aktuella erbjudanden klicka dig vidare hit.

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

1 Comment

 • TravelAnna
  23 september, 2020 at 20:25

  Vilket läckert och lockande ställe! Jag hade inte hört talas om det, så tack för tipset! Underbart att fler och fler gör om gamla fabriker till hotell. Förstår att ni trivdes! Jag som älskar god mat skulle nog trivas lite extra. 😉

  Reply

Leave a Reply