Meny
Resor

2020 – En inte så annorlunda sommar trots allt

Så – blir det en annorlunda sommar 2020? När jag blickar tillbaka på årssammanfattningen för 2019 och kommer till månaden juli läser jag:

Min blogg och mina berättelser handlar inte bara om de långa resorna utan även om de kortare. Upplevelserna helt nära. Och lagom till flygskam, tågskryt och hemester toppade listorna över modeord passade jag på att upptäcka Östergötland lite extra. Nu ska jag inte slå mig för bröstet och visa på min duktighet. Mina upptäckter i Östergötland grundar sig i lika delar att bilen valde att gå sönder lagom till sommarmånaderna som att vi väldigt sällan reser under sommaren. Vi passar istället på att njuta av den allra bästa tiden här hemma och detta året gjorde vi det bland annat genom bärplock i skogen bara några hundra meter bort tillsammans med barnen. 

Därmed kan jag inte direkt påstå att planerna för sommaren 2020 skiljer sig nämnvärt från tidigare år. Det är inte under sommarmånaderna vi brukar göra de längre resorna som för tillfället är omöjliga. 2020 blir därmed en inte så annorlunda sommar trots allt.

Det som möjligen kommer att skilja sig lite är mängden uttagen semester. Vi brukar ta strödagar och förlänga helgerna. Men i år kommer vi att ta drygt tre veckors sammanhängande ledighet. Med start om lite drygt en vecka faktiskt.

Några avbokade planer

Men visst har även vi fått avboka lite planer. Vi hade från början ganska storstilade tankar om en roadtrip så långt norrut man kan komma. Men så kom vi alltså på att Treriksröset når man via Finland och det var ju inte så trolig.

Planen då var en roadtrip inte riktigt lika långt norrut. Till Höga kusten och Åre. Med vandring på agendan. Det är bara några veckor sedan vi släppte tanken på även det och avbokade. Precis som dagarna på Gotland som vi reserverat. Då kändes det mindre troligt att vi skulle få resa fritt i landet i sommar. Och även om beskedet från förra veckan nu ändå blev just det så känns det bra ändå.

Istället kommer vi att fokusera på närområdet. Jag kan lova er fullt fokus på både Linköping och Östergötland här i bloggen och på Instagram. Och utöver det lite avstickare till våra grannlandskap. Såhär ser våra sommarplaner ut.

Juni

Vi börjar ledigheten dagen innan midsommarafton och i vår vanliga ordning har vi inga storstilade midsommarplaner. Dagarna och veckorna som följer har jag dock bokat upp för största möjliga upplevelseflow.

Till att börja med ett besök på Ekenäs slott här i Linköping. Det får jag nog göra själv. Och gör helst själv också. Jag vill ha lång tid på mig, titta på allt och insupa. Sambon är mindre intresserad.

Midsommarhelgen kommer i övrigt fyllas med ett besök i Flen och Hjortkvarn. För sightseeing, pizza och glass. Inspirerad av Helena på Oh darling.

Vår första hela semestervecka kommer att spenderas i med vandring. Dels med en övernattning i Askersund och vandringar i närområdet där. Men även ett besök till Tivedens nationalpark. Därefter åker vi hemåt och gör några dagsutflykter till Gränna och här i Östergötland med vandring längs Göta kanal. Tänk vilken ynnest att ha det som näst intill sin egen bakgård.

Juli

När juni blir juli spenderar vi en vecka med de små och har bokat in tre nätter i Airbnb på Öland. Mysigt boende, besök på Ölands djurpark och vattenlandet och minigolf stod på önskelistan för barnen. Det och lite till ska vi se till att uppfylla.

Utöver resan till Öland planerar jag för lite upptäckter i närområdet även med de små. Verklighetens gård är jag till exempel väldigt nyfiken på.

Tredje och sista semesterveckan är ännu ganska oplanerad. Omberg lockar. Särtshöga vingård lockar. Och Malmö lockar. Och då har jag inte ens nämnt St Anna och Östergötland skärgård. Dagarna kommer att fyllas – men kanske lite mer spontant än de tidigare två veckorna.

Sista helgen i juli har vi sedan en inbokad vistelse på Sunlight i Nyköping med de små.

Augusti

Och vips är vi inne i augusti. När högsäsongen är över planerar jag för en långweekend till västkusten. I början av mars vann jag en upplevelse i Sinnenas havsbad i Gullmarsstrand och dit tänkte jag att vi skulle åka när vi får västkusten lite mer för oss själva och de flesta semesterfirarna har åkt. På vägen dit vill jag göra en avstickare till Hindens rev och Läckö slott. På vägen hem vore det magiskt att få åka inom Kungshamn och Smögen.

Lyckas jag med dessa semesterplanerna kan jag nog lägga även sommaren 2020 bakom mig med ett leende på läpparna.

Under juli månad tänkte jag bjuda på dagliga Linköpingstips på Instagram så följer du mig inte där så in och gör det pronto.

Mellan 15 juni och 15 augusti kommer jag också att lägga ett större fokus på Östergötland och inläggsserien Förträffliga Östergötland som redan finns här i bloggen men som kommer att få ännu mera liv på olika sätt under sommarmånaderna. Jag hoppas såklart att du vill hänga med och ta del av och bidra med dina Östergötlandstips.


Hur ser dina sommarplaner ut? Blir det en annorlunda sommar? Och har du behövt ändra på något som egentligen var inplanerat?

Mer att läsa på Lite mera rosa

1 Comment

  • pilla
    9 juni, 2020 at 17:01

    Låter som ni kommer få fullt upp. Jag har också lite flyktiga planer. Närmast Österlen och Skåne (åker faktiskt imorgon), sedan blir det lite Västkusten i juli, Gotland på midsommar och förhoppningsvis även en tur utrikes 🙂 Finns en fördel att arbeta på distans nu.

    Reply

Leave a Reply