Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Treriksröset blev Höga kusten blev ?

Även om det inte har varit så sannolikt har vi ändå haft försiktiga planer för en roadtrip i sommar. Jag tog i från tårna och tänkte slå flugor på min bucketlist i en smäll. Midnattssolen och Treriksröset. Men det får nog bli en annan sommar.

Vägen till Treriksröset i en excelfil

Jag hade resrutten klar, i ett excel-dokument såklart med mil och tidsåtgång samt stopp som skulle göras på vägen i olika kolumner. Vi skulle spendera elva dagar runt midsommar i bil på roadtrip från Linköping till Treriksröset med omgivande sevärdheter och en hel del kul på vägen. Lapporten var en av höjdpunkterna som skulle ses. Men så insåg jag att Treriksröset nås via Finland. Och oavsett hur långt vi tillåts åka i Sverige i sommar så känns Finland ganska omöjligt. Bara att inse fakta. Excel-filen arkiverades för en kommande sommar.

Höga kusten och Åre

Istället övertog sambon planeringen. På några timmar en eftermiddag hade han planerat en ny lite mer rimlig rutt. När jag tappade stinget tog han över. En av höjdpunkterna här var Höga kusten. En annan Åre och boende i Airbnb precis vid St Olavsleden. Något kortare rutt men fantastiskt fina planer. Sedan meddelade herr statsminister att det är två timmar hemifrån i bil som gäller. I alla fall tills vidare. Och även om Folkhälsomyndigheten hintat om att rekommendationerna för sommarsemestern kommer i början av juni så vågar vi inte hoppas. Och varför ska vi hålla på fantastiska boenden när någon annan faktiskt kan få möjligheten att boka dem. Både Åre och St Olavsleden står ju kvar.

Midsommar i?

Det kommer bli en midsommar betydligt närmare hemma. Nu är bara frågan var. Vi är långt ifrån traditionsbundna när det gäller midsommar. Vår första ”date” var en midsommarafton. Då käkade vi tacos och drack rödvin. En annan midsommar har vi spenderat på ArlandaMed flightspotting. Förra året satt vi på ett flyg till Danmark när det var primetime för de små grodorna. Det är helt enkelt inte dans kring midsommarstången, jordgubbstårta, matjessill och färskpotatis som är det viktiga för oss.

Så nu återstår det att se var vi landar för midsommar i år. Kanske blir det på uteplatsen här hemma med ett försök till det vi oftast misslyckas med på nyårsafton. Att vara uppe till tolvslaget. Hur firar du midsommar?


Missa inte nästa inlägg. Följ mig gärna på Instagram eller på Facebook för fler bilder och tankar. Klicka bara på ikonerna här nedan. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply