Meny
Personligt

Fotoutmaning juni – moln

Min bloggkollega Maria på mariasmemoarer.com har en månadsutmaning på sin blogg. Ett bildtema i månaden. I maj var temat mönster och där hade jag inte så mycket att komma med. Men i april var jag med och bidrog med mina favoritbilder på temat vatten. Fotoutmaning juni är nu presenterad och temat är moln. Ännu ett tema där jag känner mig hemma och självklart hakar på. Och som Maria skriver. Här är nog inte problemet att hitta bilder utan snarare att välja ut de bästa.

Augustimolnen

Augustihimlarna brukar vara mina favorithimlar och har bidragit med bilden som inleder detta inlägg. En mycket speciell augustidag 2016. Men det är inte det enda augustimolnet här kommer ännu en favorit.

Junimolnen

Men det är inte bara augusti som kan bidra med de där härliga molnkonstellationerna. Försommarmolnen har även de sin charm. Höga, nästan lite overkliga. Nej, det är inte oskärpa i denna bilden. Molnen såg ut precis såhär.

L.A.-molnen

Det är något alldeles särskilt med molnen över Stilla havet, precis som solnedgången i Stilla havet är det lite extra lyster över molnen här. Just dessa förevigade vid Venice beach.

Skånemolnen

Aldrig annars kan molnen så tydligt skilja ett landskap i två delar som i Skåne. När de platta landskapet avslöjar så mycket. Dramatiskt över Lundaslätten.

På väg till flygplatsen-molnen

Tidig morgon. Så där tidigt morgon som det bara kan vara när du gått upp mitt i natten och packat in resväskorna i bilen och är på väg till flygplatsen. Med fjärilar i magen och resfeber till frukost. Ljuvliga arla semestermorgonstund.

Domedagsmolnen

De dyker upp ibland. De där molnen som får dig att tro på domedagsprofetiorna ändå. Av dem alla är dessa de jag fortfarande inte riktigt kan se mig mätt på.

Ovan molnen-molnen

Svårslagna om du frågar mig. De där molnen du ser ovanifrån. Här förevigade för ett drygt år sedan i Singapore på väg hem från resan jorden runt på åtta dagar samt vid inflygningen till Aarhus på midsommarafton

Bjussa gärna på dina bästa molnbilder och skriv en kommentar nedan så vi kan länka till varandra. Vilka är dina favoritmoln?


Mer läsning på Lite mera rosa

4 Comments

 • Marias memoarer
  7 juni, 2020 at 09:16

  Åh så fina molnbilder, speciellt den första var ju helt otrolig ? Igår såg det ut ungefär som Skånemolnen hos oss, då sommarens första åskväder drog vidare. Tack för att du ville va med ??

  Reply
 • Marias memoarer
  7 juni, 2020 at 09:17

  Frågetecknen ska egentligen föreställa hjärtsmileys <3

  Reply
 • Lisette Med Ett Glas vin
  6 juli, 2020 at 06:50

  Fantastiska moln bilder du har tagit. Domedagsmolnen var imponerande.
  Jag har också gjort en liknande lista som du kan hitta här:
  https://www.lisette.fi/tema-moln-fototema-juni/

  Reply
  • corneliatoneri
   6 juli, 2020 at 20:19

   Tack snälla. Vilka vackra bilder du tagit. Gillade speciellt den i Bordeaux.
   Nu har jag precis gjort inlägget på månadens tema och ska publicera imorgon.

   Reply

Leave a Reply