Meny
Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Så hittar du utflyktsmål och aktiviteter i ditt närområde

Momondo, Flygresor.se, charterapparna och så vidare. De normala sajterna och apparna vi letar upplevelser och resor. Plötsligt är det inte där vi kan hitta sommarens semesterplaner och många med mig står lite handfallna. Var ska vi leta nu. Jag har försökt mig på att sammanställa de platser jag tycker du ska leta på för att hitta utflyktsmål och aktiviteter i ditt närområde.

Visit…

Jag är egentligen allergisk mot de där tre punkterna, men här fyller de sitt syfte. För det jag menar med visit… är att du ska ersätta visit med det landskap eller den ort du önskar mer info om. Inte riktigt alla Sveriges landskap och orter har detta men många. Såhär ser det till exempel ut i mitt hemlandskap Östergötland.

utflyktsmål och aktiviteter i ditt närområde

Och för att riktigt illustrera hur bra dessa tipsen kan vara hittade jag just ett för mig helt nytt äventyr i Östergötland. Det på bilden ovan. Glamping i vildmarken i närheten av Malexander. Blir du lika nyfiken som jag kan du klicka dig vidare hit. Annars kan jag rekommendera dig att leta upp ett menyval som brukar heta ”Destinationer” på visit-sidorna.

Naturkartan

Oavsett om du är ute efter fina vandringsleder eller bara härlig natur är appen Naturkartan en riktig guldgruva. Här hittar du naturreservat, vandringsleder och platser du annars aldrig hittat i naturen.

Länsstyrelsen

Visst låter det lite torrt. Länsstyrelsen. Kan det vara nåt att ha. Jajamen. På deras hemsida i respektive län finns fliken Besöksmål. Där har jag hittat flera tips och idéer jag inte annars hade hittat.

utflyktsmål och aktiviteter i ditt närområde

Bloggar

Vem vore jag om jag inte tipsade om bloggar. Vi resebloggare är ju faktiskt riktigt duktiga på att även tipsa om Sverige. Ta till exempel Annika på Resfredag och hennes serie Svenska Pärlor.

Trots att, eller kanske på grund av att, jag själv bloggar om resor söker jag alltid efter andra bloggare som har varit på en plats när jag ska resa. Det spelar ingen roll om det gäller Sverige eller utomlands.

Jag litar mer på andra bloggare än resebyråer. Och ofta hittar jag någon eller några resebloggare som jag vet att jag är förhållandevis lika och därmed vet att vi tidigare gillat liknande saker. På så sätt kan jag få ett proffsigt men personligt utlåtande.

Ta till exempel vår staycation på Stallmästaregården. Då hittade jag en superfin recension hos Lisa på letsgoexplore.se och saken var klar.

Hashtaggar

Här har vi en riktig skatt på Instagram. Följ en hashtag för den plats du är nyfiken på så kan jag lova dig att det dyker upp inlägg och tips som du inte annars hade hittat.

Läs också: Två timmar med bil från Linköping – detta är jag nyfiken på

Facebook-grupper

Det här är ett tips med förbehåll. För här gäller det att välja rätt och sålla. I veckan blev en ganska ny Facebook-grupp startad av Alexander Waltner på Swedishnomad uppmärksammad i Resemagasinet Vagabond. Och med all rätt. På kort tid har Resa i Sverige blivit omåttligt populär, i skrivande stund har den 17 343 medlemmar.

Men av erfarenhet vet jag att det också kan bli ganska negativ stämning i dessa grupper. Personer som bara är där för att klanka på att andra gör fel. Reser för långt och så vidare. Ja ni fattar. Det gäller att inte läsa allt. Men att hitta tips gör man ofta.

Några grupper jag dock har en helt annan erfarenhet är vandringsgrupperna. Än så länge har jag inte hittat några illvilliga personer i dessa grupper. De är en fröjd att följa på alla sätt. Blir du nyfiken kan jag rekommendera Vandring och Vildmark eller Vandringsleder i Sverige. Båda fina grupper med genuina medlemmar och mängder med bra tips.

Detta är mina bästa tips att hitta utflyktsmål och aktiviteter i ditt närområde. Har du fler tips? Kommentera gärna här nedanför


Missa inte nästa inlägg. Följ mig gärna på Instagram eller på Facebook för fler bilder och tankar. Klicka bara på ikonerna här nedan. Tack för att du läser mina tankar.


Senaste inläggen på Lite mera rosa

1 Comment

  • ann beutler
    19 maj, 2020 at 07:50

    Bra tips med Länstyrelsen! Ska kolla på det Vi har i vår börjat med geocaching, vilket har haft även det goda med sig att vi har fått upptäcka många fina områden i vår närhet som vi inte hade en aning om

    Reply

Leave a Reply