Meny
Reseinspiration / Resor

Resor jag inte vill göra

Denna listan har nästintill blivit viral de senaste veckorna. Jag tror det var Lisa som började och sedan har jag sett flera av mina bloggkollegor som hakat på. Ska försöka samla alla listorna längst ner så ni också kan läsa dem. Själv tänkte jag att jag inte hade så mycket att bidra med. Att det inte fanns några resor som jag jag inte vill göra. Men så läste jag listan hos Sandra på Lifsresor och då slog det mig att det hon älskar mest är det jag absolut inte skulle göra, inte ens om någon betalade mig för det.

Så jag börjar med att tacka dig Sandra att du faktiskt gav mig inspirationen att haka på listan. Och det gör jag med just den där resan som du skulle älska och jag skulle få panik över att åka på.

Dykresan

Här handlar det nog faktiskt om nästintill en fobi eller skräck. Och jag är ju faktiskt inte alls avogt inställd till att ta tag i mina rädslor och komma över dem. Men just att dyka har jag absolut inget som helst önskemål att komma över min rädsla för.

I grund och botten tror jag att det kommer från att jag inte vistades i vatten speciellt mycket som barn. Jag lärde mig simma sent och är fortfarande ingen fena på det (nej jag är inte Göteborgare, jag bjuder på den dåliga ordvitsen ändå). Jag trivs inte i vatten. Skräms lite av det. Däremot älskar jag att se på det. Havet är min stora tillflyktsort i livet så länge jag inte behöver vara i det så att säga.

Nöjesparkshäng

Jag har inte heller någon större längtan efter att besöka de större nöjesparkerna. Jag tänker på Disneyland, Universal studios och så vidare. Och kanske hänger även det med från barnsben. Jag har nämligen av olika anledningar inte sett på så mycket Disney när jag var liten och inte så mycket film när jag blivit större.

Skulle barnen vilja skulle jag dock med glädje ta med dem. Och vem vet, kanske kan jag bli omvänd?

Uzbekistan med mera

Kanske är inte Uzbekistan det jag egentligen menar men det skall symbolisera östländerna öster om östra Europa om jag får förklara det så. Jag skulle gärna besöka länderna som tillhörde det som kallades Jugoslavien när jag föddes. Jag vill gärna besöka Litauen och Lettland. Men öster om det finns det inget intresse.

När jag tänkte på länder åt det hållet så var Uzbekistan det första namnet som dök upp och får därmed symbolisera detta område. Jag har helt enkelt ingen längtan dit. Så enkelt är det.

London

Och om jag nu skriver en lista på resor jag inte vill göra så vore det ju nästan tjänstefel att inte ha med London. Staden alla vill åka till (nästan) men som jag inte har någon som helst längtan till. Jag har till och med ägnat ett helt inlägg till ämnet.

Därefter har flera personer sagt att min kärlek till Gent och till historia tyder på att jag skulle älska London. Men jag är fortsatt skeptisk. Jag säger dock inte att jag inte skulle vilja åka dit för att överbevisa.

Endra överbevisar jag då mig själv och älskar stället och det kan ju inte vara dumt i någon kategori. Eller så överbevisar jag alla andra och då behöver jag ju inte åka dit igen, inte heller behöver jag fortsätta leva i ovisshet.

Serpentinvägar

Jag drömmer om en roadtrip i Europa. Skulle gärna göra en bussresa till Italien. Jag skulle verkligen vilja testa att göra det. Hoppa på i Malmö och spendera otaliga timmar tillsammans med människor jag inte känner i en trång buss på väg ner till pastalandet. Det finns bara ett hinder.

Jag är livrädd för att hamna på serpentinvägar i Alperna. Vi fick vända när vi åkte upp i bergen på Gran Canaria och jag avstod att åka upp till det lilla kapellet som är känt från filmen Mamma Mia när vi var på Skopelos. Bara för att jag var rädd att hamna på serpentinvägar med buss. Detta är min absoluta skräck och jag blir illamående bara av att se det på TV. Det är resan jag önskar att jag skulle våga göra men en av de resor jag inte vill göra.

Det var listan över resor jag inte vill göra. Nu är det dags för dig.


Kollegor som redan gjort sina listor (hojta till om jag har missat din):

Lisa på Lets go explore
Towe på Come fly with me
Annika på Resfredag
Sandra på Lifsresor
Helena och Peter på Freedom Travel
Maria på Marias memoarer
Linda på Resa medvetet
Malin på malinlundsten.com
Daniela på Discovering the planet
Helena på Oh darling lets be adventurers
Eva på Rucksack


Bilder från Pixaby

10 Comments

 • Ann-Louise Paulsson
  8 mars, 2020 at 12:45

  Håller så med dig om dykresor och London. Nu har jag iofs varit i London ett antal gånger men det är inte någon stad jag gillar eller längtar tillbaka till (har bara varit där en gång ”frivilligt” och övriga gånger i jobbet). Serpentinvägar är inte heller någon höjdare, skulle gärna avstå det. Tyvärr måste man åka på serpentinvägar för att komma till mitt favoritresmål norr om San Francisco och märkte när vi var där för två år sedan att det bara blir värre med åren. Kunde klara det ganska bra förr i tiden men nu var det mycket jobbigare. Tror att lösningen kanske är att köra själv så man känner att man har kontroll över bilen på ett annat sätt.

  Reply
  • corneliatoneri
   9 mars, 2020 at 18:47

   Ja men exakt. Jag tror på den idén. Att jag ska köra själv. I en pyttepytteliten bil som liksom inte tar upp så stor del av vägen och inte kan välta över räcket. 🙂

   Reply
 • Sandra Lifsresor.se
  8 mars, 2020 at 17:31

  Varsågod för inspirationen till listan. ?? Men jag ska fortsätta att jobba hårt för att inspirera dig tillräckligt för att i alla fall bli lite lite sugen på att dyka. ???

  Reply
  • corneliatoneri
   9 mars, 2020 at 18:46

   Tackar. Kör på du. Ingen är ju gladare än jag om jag blir överbevisad och får uppleva mer härliga saker i världen och livet.

   Reply
 • Att det kan vara så olika för olika personer. Jag gjorde mitt första provdyk när jag var runt 15 och tog dykcert drygt tio år senare, typ. På min och Kennys första resa till Thailand så övertalade jag honom att provdyka. Han som inte alls gillar att vara under vatten. Men det där provdyket var det enda som krävdes för att han skulle ändra åsikt. Vi tog dykcert tillsammans och jag tror att han älskar att dyka lite mer än mig dessutom.

  Jag älskar dessutom också serpentinvägar men vettefan om jag skulle vilja åka på en bussresa på sådana vägar. Nej, det ska helst vara bil och jag ska antingen köra själv eller någon som jag litar på.

  Reply
  • corneliatoneri
   9 mars, 2020 at 18:46

   Jag visst är det galet att vi är så olika.
   Men det är ju också lite tur för resebranschen. Jag blir såklart nyfiken när du skriver sådär om dykningen. Men jag har verkligen svårt att tro att jag skulle klara det.
   Och när det gäller serpentinvägar tror jag verkligen att det är som du säger. Nyckeln är att jag får köra själv. Litar nog inte på någon annan. I en pyttebil. 🙂

   Reply
 • Tina
  9 mars, 2020 at 09:20

  Hos mig blir det ingen lista, jag kan helt enkelt inte komma på några resor jag inte vill göra. Visst finns det platser jag inte drömmer om, som tex Dubai, men skulle en möjlighet öppna upp sig och jag skulle få ett jobbupprag eller pressresa dit är svaret inte nej. Jag är öppen för alla möjligheter:) På tal om serpentinvägar, undvik Panajachel i Guatemala och Trollstigen i Norge, det de värsta (och mest spännande!) jag åkt på.

  Reply
  • corneliatoneri
   9 mars, 2020 at 18:44

   Förstår. Det var lite så jag kände men så kom jag på de där sakerna jag faktiskt är tokrädd för 🙂
   Och min London är ju nästan en liten slamkrypare eftersom jag skulle kunna tänka mig att testa.
   Guatemala kommer jag nog inte till ändå men Trollstigen ska jag lägga på minnet 🙂

   Reply
 • FREEDOMtravel
  10 mars, 2020 at 06:51

  Kul att flera skrivit på det här temat! Vi skrev ju en månad innan det drog igång, men hade i och för sig lite annorlunda rubrik … Håller med dig om vissa saker. Uzbekistan, och länderna runt omkring, är dock på min bucket list 😉

  Reply
 • TravelAnna
  10 mars, 2020 at 19:41

  Vad kul att du hakade på och vad intressant att läsa din lista! 🙂 Ja, tänk vad vi människor är olika, det är verkligen fantastiskt. En persons drömresa är en annans mardröm. 😉

  Jag ogillar också serpentinvägar. Och jag som faktiskt ska till Skopelos senare i vår! Får se hur det går då. Dyka skulle jag inte heller göra.

  London tyckte jag mycket om på 80- och 90-talet. Även under tidigt 00-tal kändes staden ”lite före” Stockholm (som var min dåvarande hemstad), med sina spännande matställen och upplägg med mat ”to go”.

  Disney har verkligen inte intresserat mig heller! Det var ingen viktig del av min eller mina barns uppväxt.

  Jag har också gjort en lista, här: http://www.newyorkmybite.com/resorna-som-jag-inte-vill-gora/

  Reply

Leave a Reply