Meny
Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Himlen Skybar i Stockholm

Högst upp i Skatteskrapan, 104 meter ovanför hjärtat av min favoritstadsdel i Stockholm. Med utsikt över alla de där plasterna som betytt så mycket för mig i Stockholm. Där ligger det. Himlen Skybar i Stockholm.

Inför ett besök i en ny stad finns det två saker jag alltid googlar. Om det finns Starbucks och bästa skybaren.

Stockholm är förvisso ingen ny stad. En Starbucksmugg med Stockholm har jag redan. Eller flera faktiskt. Däremot hade jag inte besökt någon skybar. Så kom det sig att jag för ett ganska bra tag sedan nu googlade på skybar i Stockholm. Det var så jag hittade Himlen.

Himlen Skybar i Stockholm

Himlen Stockholm

Vet man inte om att det finns där är det inte helt lätt att veta att det gömmer sig en härlig skybar på 26:e våningen i ett köpcentrum mitt på Söder. Men mitt i köpcentrumet Skrapan kan du ta hissen till Himlen. På riktigt.

Himlen i Stockholm har två delar. På våning 25 där hissen stannar ligger deras restaurangdel eller matsal och tar du trappan och passar på att kika ut över enastående utsikter på väg upp till våning 26 hittar du deras skybar, eller grill & cocktal.

Det är där jag sitter när jag inväntar min vän Fia. Med ett glas bubbel slår jag mig ner vid ett av borden längs med fönstren. Solen håller på att gå ner och jag kan bokstavligt talat se hela innerstan. Hötorgsskraporna och Stadshuset. I min vänstra ögonvrå Södersjukhuset. I min högra Gröna Lund och Djurgården. Kungliga slottet skymtas bakom Gamla Stans vackra hus när blicken återigen sveper in mot stan.

Makalös utsikt

Har du en stund över? Eller letar du efter en plats att inspireras på? Ta hissen til Himlen.

Himlen hittar du på Götgatan 78 på Söder i Stockholm. Leta dig in till hjärtat av Skrapan och ta hissen upp. Hissen stannar på våning 25. Leta upp trappan och den röda skylten med Skybar. Förbered dig på att hänföras över vår vackra huvudstad.

Mer info på deras egen hemsida här.

Varsågoda!


Följ gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply