Meny
Resor / Resplaner

Om att inte vilja åka till London och drömmen om Skottland

Kan man tröttna på London? Det är titeln på ett blogginlägg hos mina bloggkollegor på Anngelic.com som jag ramlade över för några dagar sedan. Samtidigt i en annan blogg låg just detta inlägg och väntade på att bli skrivet. Inlägget som är tänkt att handla om att vara precis tvärtemot. Att inte vilja åka till London.

Fråga vem du vill om vilken som är deras favorithuvudstad i Europa och jag kan garantera att många svarar London. Det finns självklart undantag men det är få människor jag har träffat som INTE vill åka till London även om man har en annan favoritstad.

London? Nej tack!

Men här har ni undantaget. Jag vill verkligen inte åka till London. Har aldrig haft längtan. Har haft personer i min absoluta närhet vars högsta önskan har varit att åka till London och som gjort vad de kunnat för att försöka få med mig men jag har bestämt tackat nej.

Jag har liksom inte alls sett tjusningen i det. Det närmaste jag kommit är väl att jag gillar Pernilla Wahlgrens gamla dänga Picadilly Circus från 1985. Ni får gärna rätta mig och försöka överbevisa mig men för mig är London, dimma, regn, smog och grått och det lockar mig inte. Shopping tänker du då, men icke sa nicke, jag gillar inte att shoppa heller.

Skottland? Ja tack!

Jag har inte haft någon längtan alls till Storbritannien över huvud taget men så dök denna bilden av Comflywithme.se upp i flödet på Instagram för ett tag sedan och omvände mig.

Jag hade inte ens tänkt på Skottland. På Edinburgh. Jag har sett bilder såklart men liksom inte tänkt på att man kunde åka dit. Nej – jag är inte alltid en typisk globetrotter. Det har jag redan erkänt en gång.

Men detta ger ju solklara The Holiday-vibbar och det gillar jag ju! Så jag kanske kommer till Storbritannien ändå. Men i London kommer ni nog aldrig att hitta mig, om man inte räknar flygplatsen, där landar jag i maj, men bara för att resa vidare.

London, ja eller nej – frågan engagerar

I morse la jag i korta ordalag upp ovanstående tankar om London i inlägg på både Facebook och Instagram (följer ni mig inte där så in och gör´t) och har fått mängder med återkoppling. Både från er som tycker som jag men såklart mängder med underbara inlägg som talar om motsatsen mot vad jag trodde. Inte visste till exempel jag att London är en av Europas torraste huvudstäder (avseende regn då).

Jag tackar allra ödmjukast för alla tips och all övertygelse om hur fel jag har. Allt ifrån hur man bör äta våfflor vid Themsen till afternoon tea och musikaler. Och jodå, visst har sambon redan börjat kolla flyg. Det kanske är så att jag blivit omvänd på kuppen.


Följ gärna Lite mera rosa på BloglovinFacebook och Instagram för ännu mer vardagsinspiration.

9 Comments

 • The Whole Map
  25 februari, 2019 at 17:20

  Har varit i London två gånger och är inte frälst heller. Däremot lockar andra engelska städer mer. Brighton exempelvis.

  Vi åker till Edinburgh nu i mars så vänta dig ett inlägg snart. ?

  /Gustav från The Whole Map

  Reply
  • corneliatoneri
   25 februari, 2019 at 17:27

   Jag trodde verkligen att jag var ensam om känslan men det har visat sig vara många fler än jag som känner så. Skönt på nåt sätt 🙂
   Ser mycket fram emot att se allt från Edinburgh 🙂

   Reply
 • Bara brittiskt
  25 februari, 2019 at 18:19

  Här är ett England som inte heller är som du tänker dig.
  https://barabrittiskt.wordpress.com/2013/12/08/underbara-st-ives/

  Reply
  • corneliatoneri
   25 februari, 2019 at 20:25

   Intressant, jag har har så dålig koll på Storbritannien att jag var tvungen att kolla kartan… Ser supermysigt ut!

   Reply
 • Bara brittiskt
  25 februari, 2019 at 18:26

  En av mina absoluta favoritstäder.

  Reply
  • corneliatoneri
   25 februari, 2019 at 20:24

   Tänk va – så olika det kan vara. Och tänk om det blir min också om jag åker dit 🙂

   Reply
 • Ann
  25 februari, 2019 at 18:33

  Åh tack söta du för länkningen =)

  Har varit i Edinburgh 2017, och reser dit igen nu i maj. Fantastisk stad, helt klart en stoooor favorit hos mig. Om jag får välja en stad i Europa som jag skulle få flytta till så är det dit =)

  Reply
  • corneliatoneri
   25 februari, 2019 at 20:23

   Tack själv för inspirationen. Mitt inlägg har legat och väntat ett tag i utkast och så när jag såg ditt så fick jag inspiration. Nu känns det som att jag kanske måste besöka London ändå eftersom jag har fått så många kommentarer att jag bör bli omvänd men jag tror att Edinburgh skulle falla min mer i smaken. Då får vi följa med på resan i maj på de sociala medierna gissar jag 🙂

   Reply
 • […] Och om jag nu skriver en lista på resor jag inte vill göra så vore det ju nästan tjänstefel att inte ha med London. Staden alla vill åka till (nästan) men som jag inte har någon som helst längtan till. Jag har till och med ägnat ett helt inlägg till ämnet. […]

  Reply

Leave a Reply