Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

800 Sunshines på Oscars för Sunshinepodden live

I onsdags kväll samlades drygt 800 tjejer, damer, tanter, kvinnor, you name it, på Oscarsteatern i Stockholm. Två av dem var jag och min vän Fia. 4Good-nätverket med Carina och Marie i spetsen låg bakom evenemanget och vilken kväll det blev. Skulle lite mera rosa funnits i Nationalencyklopedin och du hade slagit upp det hade det varit troligt att det förklarats precis exakt så som kvällen på Oscars med Sunshinepodden live.

4Good är ett kvinnligt nätverk med många strängar på den berömda lyran och Carina och Marie som är nätverkets frontfigurer anordnar alltifrån resor till businessnätverk. De har skrivit en bok och så gör de Sunshinepodden.

Premiäreventet

Jag minns inte när jag hittade nätverket och hur men det första spåret av 4Good hittar jag i min mail i september 2015. Trots det har jag aldrig varit på ett av deras event. Jag har haft bokade tillfällen men fått hoppa över i sista stund på grund av sjukdom och därmed var det premiär för mig i onsdags när de hade samlat 800 tjejer för att köra Sunshinepodden live på Oscars i Stockholm.

Min vän Fia bor numera i Stockholm och är inte sen att säga ja när jag frågar om nya upptåg och så kom det sig att vi fanns oss själva på Sunshinepodden live i onsdags.

Sunshinepodden live på Oscars

Kvällen var fullspäckad med det 4Good står för. Nätverkande, inspiration och energi, utveckling och skapande av förändring för att ta nästa steg i livet.

Sprakande gäster

Kvällens gäster var Maria Borelius, Cecila Duberg, Camilla Davidsson, Christina Stielli, Åsa Nyvall och Emma Hamberg.

Maria Borelius, Cecilia Duberg och Camilla Davidsson

Maria är en person jag alltid har fascinerats av och beundrat. Vetenskapsjournalist och med en pondus och självklarhet utöver det vanliga. Cecilia är en känd figur i 4good-sammanhang. Hon har varit med på flera av deras resor och åker även med till Palma nu i maj. Cecilia är psykolog och mental tränare och berättade på ett alldeles ljuvligt sätt om ett tyst retreat hon varit på helt nyligen tillsammans med Annelie Pompe. Bara powerladies.

Sen kom Camilla Davidsson. Min absoluta svenska favoritförfattare vars böcker om Emma och pilgrimsvandringen jag slukade för flera år sedan. Så sent som nu i Thailand lyssnade jag på den senaste boken I fikonträdets skugga. Camilla inspirerar. Så kul att få träffas live och inte bara på nätet.

Christina Stielli, Åsa Nyvall och Emma Hamberg

Christina Stielli var en ny bekantskap för mig. Och vilken bekantskap sen. Hon premiärade en gammal dröm om att köra stand up. Och jag skrattade så jag skrek. Det var första men definitivt inte sista gången jag lyssnade på Christina. När jag blir stor vill jag bli som Christina.

Åsa Nyvall, terapeut och yogalärare, talade om kärlekens språk. Det ämne som vi senare faktiskt satt och fördjupade oss i. Vilket av de fem språken är ditt och hur påverkar det dina relationer?

Sist men inte minst – Emma Hamberg. För alla oss 70-talister känd för serien Singel i stan som publicerades i Veckorevyn. Det var tider det. Emma blev sedemera chefredaktör för samma tidning och har skrivit mängder med böcker varav jag har läst några. Den senaste ”Resten av allt är vårt” är en självbiografisk bok med en story jag skulle vilja att alla läste. Jag har just börjat lyssna. Men mest av allt älskar jag Emma för att hon är just hon.

Som en bonus klev ännu ett känt ansikte upp i pausen. Pär Johansson från Glada Hudik. Vilken människa. För alla de som kan körs en specialvisning av Catwalk för 4Good den 2 mars i Stockholm. Ibland förbannar man att man inte bor i huvudstaden.

Med ett leende på läpparna

Summa summarum. Vi lämnade Oscars med ett leende från öra till öra. Jag hoppas att Carina och Marie förstår vad de gör. Att förmågan att anordna dessa event är enastående. Att det ger oss som får delta så mycket och att de troligen bokstavligen förändrar människors liv. Det är magiskt. Och vilken avslutning sen. Klart man måste avsluta med lite disco.

Är du inte redan medlem i 4good? Klicka dig in här och registrera dig. Medlemskapet är gratis men de event som anordnas kostar en slant som jag efter i onsdags kan garantera dig är värda vartenda öre. Kanske ses vi i Sälen i september?

Var du inte på plats men vill höra nästan allt vi fick höra och uppleva känslan. Då föreslår jag att du lyssnar på det alldeles sprakande färska avsnittet som spelades in på plats på Oscars.


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply