Meny

Kanske vore det på sin plats med ett härligt inlägg från mina dagar här i New York. Men det få vänta. Jag har fönstret på glänt här på 29:e våningen och hör kvällstrafiken utanför. Fötterna har vandrat många steg på några dagar. Huvudet är fullt av intryck. Trots att jag har massor att skriva om är det stopp. Jag har fått tid för tankar. Låta dem bli klara. Inte förbli halvtänkta. Och det är en tanke som funnit där länge nu som äntligen landat. Jag är i behov av rensning.

Hitta din nisch. Vilket är ditt budskap? Planera ditt flöde på Instagram. I samma andetag som vi förfasas över hur vi bara visar det mest fördelaktiga i sociala medier planerar vi flödet för att passa in.

Det ena eventet efter det andra som man borde gå på flimrar förbi. Det ena tipset efter det andra hur man sticker ut sparas för att gås igenom senare. Saker bokas in i agendan för att vara på rätt plats vid rätt tillfälle snarare än för att jag verkligen vill.

Strategier och planering har på senare tid snarare hämmat än främjat mitt skrivande och flöde. Samma flöde som innehåller så mycket mer än vad som egentligen inspirerar mig.

Flödet stressar. Talar om det andra gör som inte jag hinner. Talar om vad jag ”borde” göra. Var jag borde finnas och synas. Det får mig att känna mig otillräcklig när jag faktiskt räcker till på alla sätt.

Missförstå mig rätt. Jag skyller inte på någon annan. Det är min egen inställning som sätter käpparna i hjulet. Men nu är det dags för en rensning. Jag talar på alla plan.

Rensa i kraven på mig själv. Rensa i köksskåpet där innehållet har en tendens att trilla ut så snart jag öppnar dörren. Rensa i planerna och idéerna. Rensa bort högen av böcker jag på riktigt tror att jag kommer att läsa men som i själva verket bara ligger och samlar damm. Fokusera på det som gör mig lycklig. På det som ger mig glädje.

Jag måste lägga undan det dåliga samvetet för det jag inte hinner. Inget blir bättre av det. Dygnet har inte mer än 24 timmar. Och jag vill göra det bästa av dem.

Det var egentligen bara det jag ville säga.

No Comments

    Leave a Reply