Meny
Företagande / Personligt

Välkommen oktober – månaden jag en gång bara kunde drömma om

Om någon för fyra år sedan hade berättat fört mig hur min oktober 2022 skulle se ut hade jag aldrig trott att de talade sanning. Aldrig trott att detta skulle kunna bli resultatet av en dröm och en passion som steg för steg blir mer än en hobby. Välkommen oktober – månaden jag en gång bara kunde drömma om.

Oktober är en speciell månad för mig och bloggen. Den firar nämligen födelsedag i oktober. Den 21:e närmare bestämt. Året var 2018. Vi hade varit på en kryssning till Finland. Jag hade en annan blogg då men den kändes inte längre som jag. I 11 år hade jag bloggat på den och stadigt hållit i i ur och skur. Sedan började hashtaggen litemerarosa, allt fler förknippade mig med den och storyn bakom det. Vi hade rest mycket de senaste åren och jag hade skrivit så tangentbordet glödde. På båten mellan Helsingfors och Stockholm slog det mig. Hashtaggen skulle bli en blogg. En rese- och upplevelseblogg med fokus på glädje.

Det hann inte gå många minuter efter att jag kom in genom dörren hemma innan domänen var registrerad och enligt telefonens fotoalbum var klockan 16:37 när jag laddade ner den extremt hemsnickrade ”loggon” som jag gjort i den möjligen något tvivelaktiga mobilappen Instamessage. Det är den loggo som fortfarande hänger med och som du ser i min header på bloggen. Jag har aldrig hittat någon anledning att byta.

Ett dryg år av normalt(?) resande

Vi fick ett drygt år av en vanlig värld och ett vanligt sätt att resa efter att jag startade bloggen. Jag upptäckte resebloggarkollegor och både älskade och hatade dem (obs, ironi). Några av dem har jag träffat IRL genom åren. Andra har jag tät kontakt med via sociala medier. En av dem har jag startat podd tillsammans med och långt många fler hoppas jag få träffa på riktigt snart snart.

Det är en helt ny värld som sakta men säkert har öppnat sig under de snart fyra åren som gått. Jag har gjort några mindre samarbeten, bland annat en överraskningsresa till Gent. Men framför allt har jag drivits av en nyfikenhet att upptäcka nya platser och efter mars 2020 så har fokus för det varit min närmsta omgivning i Östergötland men också i resten av Sverige. Och när jag nu går in i födelsedagsmånaden för bloggen och den ska fira sin fyraårsdag inser jag att jag nog måste nypa mig i armen.

Födelsedagsmånaden – den allra bästa hittills

Jag har just startat födelsedagsmånaden med en samarbetsresa till ett slott i Stockholm för att testa vandringspaket. En av oktober månads helger har jag sedan bokat in mig på Sigtunastiftelsen för konferens, med mig själv förvisso, men det är helt självvalt. Sigtunastiftelsen är en plats jag velat återbesöka ända sedan första och hittills enda gången jag var där i mars 2013. En plats där jag tror jag kan utföra stordåd. Och det tänker jag att jag ska göra. Här ska jag nämligen planera för ett drömmigt 2023.

Någon vecka senare åker jag på min första pressresa till en riktig drömdestination – Toscana. Tack Helena och Peter på FreedomTravel för förtroendet och för att ni peppar mig.

Utöver det ska jag fortsätta denna första söndag i oktober med att ta fram underlag för att marknadsföra min utbildning i sociala medier för företag inom besöksnäringen samt sätta ihop en strategi och mall för ett annat företags nyhetsbrev. Ett företag jag sedan fem månader tillbaka har det stora nöjet att sköta sociala medier för. Allt inom mitt lilla företag som nu helt kommer att fokusera på digital marknadsföring för besöksnäringen.

Förutom det har jag det oerhört roliga uppdraget att hantera Visit Östergötlands sociala kanaler samt skriva artiklar för webben. Ett par dagar denna månaden är jag på uppdrag för det arbetet. Oktober bjuder också på ett eller möjligen två samarbeten med härliga restauranger i länet. Men nyp mig i armen snälla. Kan man få ha det såhär bra.

Lite mera rosa – lite mera glädje

Men å andra sidan är det ju precis det som Lite mera rosa står för. Lite mera glädje. Och glädjen finns i allt jag gör. Och då blir ju också allt så mycket lättare. Men visst, jag har inte bara legat på latsidan för att ta mig hit. Jag har enträget skrivit. Lagt om strategi när världen ändrat sig. Men jag har också haft turen att träffa på personer som trott på mig och peppat mig att våga. Förutom Helena och Peter ska även Jessica ha det största av tack. Utan dig Jessica hade jag ju inte ens förstått att detta kunde vara ett jobb. Tänk va.

Och inte minst – tack till alla er resebloggare som peppar och inspirerar att fortsätta. Till alla er företagare som går före och visar att det inte bara är möjligt utan även kul.

Så välkommen oktober – månaden jag en gång bara hade kunnat drömma om. Att jag någon gång i livet skulle känna att det är trist att jag missar besöksnäringsdagen i Linköping, men det får vara värt det eftersom jag istället åker till Toscana Det mina vänner är ren och skär lycka men också ganska mycket hårt och enträget arbete bakom.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Tack livet för allt jag får uppleva.

Omslagsbilden är från övre däck den där morgonen på väg hem från Finland när jag hade bestämt mig, när bloggen hade fötts men ännu inte riktigt fanns.

4 Comments

Leave a Reply