Meny

Man skulle kunna säga att denna bloggen är finsk. Alltså inte finsk så att den skrivs på finska. Men den är född i Finland. För tre år sedan, den 20 oktober 2018, var det lördag. Vi strosade gata upp och gata ner i den finska huvudstaden. Vi var på kryssning och hade dagen på oss att uppleva Helsingfors. Jag vet inte varför men det var där på den resan som den hashtag jag använt mig av det senaste året sammanföll med tanken om en blogg. En ny blogg. Den gamla som jag skrivit på i elva år hade gjort sitt och fram till dess hade jag inte vetat vad jag skulle ersätta den med. I Finland stod det klart. Det skulle bli en blogg som hette Lite mera rosa som skulle fyllas med resor, glädje och upplevelser precis som hashtagen gjort de senaste åren.

Sagt och gjort. Idén föddes den 20:e, domännamnet registrerades den 21:a bara några minuter efter att jag landat hemma och slagit upp datorn och på den vägen är det. Mitt första inlägg som publicerades här och bara här ägnade jag åt att berätta min resehistoria.

Det känns lite märkligt när jag tänker på det. Att det redan gått tre år. Och att det inte gått längre.

Det känns märkligt att tänka på hur livet såg ut utan Lite mera rosa och att jag då i den sekund bloggen föddes inte kände någon av de resebloggare och reseentusiaster som numera är min vardag i flödet på Instagram och till viss del i verkliga livet.

Det känns såklart också märkligt att halva delen av tiden som bloggen funnits har det varit pandemi och det känns märkligt att jag under första delen av bloggens liv hann besöka USA fyra gånger, flyga jorden runt på 8 dagar, spendera ett par dygn totalt i Business Class runt jordens alla hörnc för nästan inga pengar alls och att jag upplevde två överraskningsresor.

Lika fantastiskt är tiden efter det och under pandemin. När världen öppnades och stängdes. Alla upplevelser jag fått vara med om på hemmaplan. Upplevelserna i Östergötland som lett till ett djupare engagemang i Visit Östergötland. Bilderna och inlägget från Uskavi kalkbrott när vi gjorde en spontanutflykt som lett till ett av bloggens mest lästa inlägg men också att en bild tagen av lilla mig publiceras i en bok som kommer ut inom kort. Mer info om det kommer snart såklart.

Alla kontakter och vänner jag fått via bloggen. Möten IRL, i sociala medier och i text. Och icke att förglömma, den senaste bebisen i min portfölj. Jordenruntpodden som jag gör tillsammans med Linda på 2Globetrotters.

Jag kan inte nog tacka bloggen för vad den gett mig. Och jag ser fram emot så många mer år att fylla med knappande på tangenter, skrivlust och skrivångest, resor och upplevelser och älskade bloggkollegor.

Det här är bara början.

5 Comments

 • Grattis bloggen 3 år - Bloggfeed
  20 oktober, 2021 at 07:00

  […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> Grattis bloggen 3 år […]

  Reply
 • Grattis bloggen 3 år - Resefeed
  20 oktober, 2021 at 07:12

  […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> Grattis bloggen 3 år […]

  Reply
 • Anna Forsberg
  21 oktober, 2021 at 09:26

  Grattis! Bloggandet är häftigt tycker jag. Min förändras i takt med livets förändringar men jag har bloggat i 14 år och det är en viktig del av mig.

  Reply
 • pilla
  22 oktober, 2021 at 08:18

  Grattis! började min bloggera 2008 (när resedagboken dog ut) har försökt sluta men gillar ändå att skriva och dokumentera så still going men lite mer sporadiskt.

  Reply
 • FREEDOMtravel
  4 november, 2021 at 11:22

  Grattis! Bloggandet är kul och kan leda till allt möjligt spännande! Önskar många fortsatta fina bloggår! 🙂

  Reply

Leave a Reply