Meny
Personligt / Resor

De små minnena från dagarna på resande fot – eller välkommen ner i min strumplåda

Det slår mig när jag rutinmässigt sorterar in tvätten i garderoben. Alla de där små minnena från dagarna på resande fot som finns över allt. Allt det där som gav en härlig känsla av minnen som nu ger ett litet styng i hjärtat av längtan. Det är inte omöjligt att resa. Men för egen del vill jag vänta lite till. Alla de där små minnena från dagarna på resande fot. De finns över allt där hemma. Ibland så små att jag nästan inte ser dem. När jag aktivt tog en funderare och med telefonen i högsta hugg gick genom huset fick jag utan ansträngning ihop en hel hög av minnen. Så varmt välkommen ner i min strumplåda och lite över allt.

De små minnena från dagarna på resande fot

Flygplansstrumporna

Det är alltså flygplansstrumporna som sätter fart på hela tanken. För bland raggsockorna hittar jag dem. De gråa SAS-strumporna från resorna i BusinessClass till New York och Los Angeles. Ett litet minne. En härlig känsla.

Läs mer om resan till New York i Business Class här.

En två, en sten och en snäcka

Nästa spår hittar jag i badrumsfönstret. En turkisk tvål från min stund på Hamam i Alanya hösten 2018. En sten som jag absolut inte fick plocka med mig från Skopelos sommaren 2017. Och en snäcka från stranden i Khao Lak och mitt första besök där. Numera finns de bara där. Jag tänker inte ens på dem.

Wake up and make up på världens största kryssningsfartyg

En del av mitt smink förvarar jag i necessären du ser i den inledande bilden här ovan. Inhandlad på Symphony of the seas och vår kryssning med då världens största kryssningsfartyg i Medelhavet i april 2018.

Ananas från Belgien

Och är det något jag garanterat får med mig hem från varje resa så är det en skrivbok. Just denna ligger bredvid min säng och fungerar fint för min flödesskrivning när andan faller på. Inköpt på min överraskningsresa till Gent i september förra året.

Från öknen i Dubai

På dotterns säng hittar jag ett gosedjur från en stjärnklar kväll i Dubai. Vi åkte på ökensafari och åt middag mitt ute bland sanddynerna. Innan vi var klara köpte jag med mig presenter till barnen.

Amenity Kit i parti och minut

En av lådorna i förrådet svämmar praktiskt taget över av amenity kit. De där små necessärerna man får när man åker business class. Några från SAS, några från Qatar, den orangea vet jag faktiskt inte ens var den kommer ifrån. Det han bli några innan världen stängde för en stund.

Muggarna som aldrig blir druckna ur

I bokhyllan står elva oöppnade lådor med muggar från världens alla hörn. I bokhyllan på jobbet hittar vi nio till. Starbacksmuggarna som aldrig kommer att bli använda. De som fungerar som ett minne. En mugg i varje stad och i varje land det finns. Och allt började i Dubai. Och mer om det kan du läsa här.

Något efter maten som jag tog med hem

Kanske borde ni inte få följa med ner här. I min stökiga skrivbordslåda full med sladdar och batteripack. Men nu får ni det. För där finns också de små minnena. Ett tuggummi från restaurangen Toa i Tallin och en mintkaramell som jag bestämt tror jag fick med mig hem från Gent. De får ligga där ett tag till och påminna mig.

Mitt eget lilla altare

Och till sist då, mitt eget lilla altare. Den lilla platsen bakom bokhyllans dörrar där jag samlar på mig sånt som gör mig glad. En penna från varje hotell. En servetthållare från resan med Thai Airways, några block från hotellet i Surin Beach. Mina visitkort och så boken (som även blivit film) som inspirerat mig och inspirerar mig mer än jag någonsin kommer att förstår, Eat, pray love. Den är förvisso inhandlad här hemma i Sverige. Men utan den kanske jag aldrig varit lika förälskad i resan.

Hittar du också minnen där hemma precis som jag?

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

2 Comments

 • Ann-Louise
  11 oktober, 2020 at 17:50

  Otroligt stor igenkänningsfaktor på det här! Och då inte bara Starbucksmuggarna utan i princip allt. Som till exempel sparade mintkarameller från olika resor som plötsligt dyker upp i stökigaste lådan. Blir lite sugen på att göra ett liknande inlägg. Har så lite ork och inspiration att skriva blogginlägg för tillfället men nu blev jag lite inspirerad. 🙂

  Reply
  • Cornelia
   11 oktober, 2020 at 18:19

   Haha va kul. Och skönt att jag inte är ensam om att spara på mig och samla på de där sakerna 🙂 Håller med dig om att det är svårt att hitta inspirationen just nu. Den sitter långt inne ganska ofta. Vore kul om du ville göra en likadan lista och det gläder mig att jag kunde väcka inspirationen lite. Kram på dig

   Reply

Leave a Reply