Meny
Förträffliga Östergötland / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål / Unika boenden / Östergötland

Glamping i Östergötland – tips på allt från lyxcamping till skogsrum

Glamping. Glamour och camping i en härlig symbios. En beskrivning av en campingstil med bekvämligheter som normalt inte förknippas med ”traditionell” camping. Och nu vill svenskarna testa såklart. Glamping är hetare än någonsin. Här hittar du fem tips på Glamping i Östergötland. Från lyxcamping till glashus i vildmarken.

Vad tänker du på när du hör ordet Glamping? Själv har jag haft en bild framför mig på ett lite större tält, format som ett cirkustält men mycket mindre i storlek. Naturfärgad tältduk med en ljusslinga upphängd vid den öppna ingången. Ungefär så. Döm om min förvåning när jag insåg att det bara är en liten del av sanningen. Glamping kan vara allt ifrån just det där tältet till ett pimpat vindskydd eller ett lyxigt skogsrum. Här nedan listar jag fem olika platser för Glamping i Östergötland – det ena inte det andra likt. Men alla på min önskelista att få övernatta i.

Läs också: 6 tips på unika övernattningar i Östergötland

Naturlogi utanför Linköping

Redan inför 2020 hittade jag Naturlogi och deras unika boende här i Östergötland. Naturlogi ligger ungefär en halvtimme söder om Linköping. Från väg 23/34 mellan Vimmerby och Linköping är det en avstickare på bara några minuter.

Och här kan du testa på lite olika typer av Glamping, allt ifrån naturcamping och lägerplats till det jag tänkte fokusera på här. Deras Skogsrum. Tidigare säsonger har du kunnat boka Vistet. Sommaren 2021 byggde man ut med ytterligare två skogsrum. Lite större och lite lyxigare med liten veranda under tak och med egen badtunna. Jag pratar om Nästet 1 och 2.

I både Vistet och Nästet sover man bekvämt i dubbelsäng. Rummen har ingen el men WC och dusch finns att tillgå 300 meter bort nere vid gården. Och dasset som tillhör stugan är inte riktigt ett dass så som jag tänker på dass. Eller vad säger du?

Mer information om vad som ingår i de olika rummen hittar du på Naturlogis hemsida här.
Såhär hittar du till Naturlogi (länken öppnas i Googlemaps)

Du kan läsa mer om vår övernattning i en av sviterna hos Naturlogi i maj 2022.

Glamping vid Göta kanal i Borensberg

Glamping Glasbruket Borensberg

Vad är mer Östergötland än Göta Kanal? I det lilla samhället Borensberg, på en halvö mellan Göta Kanal och Motala Ström hittar vi STF Borensberg/Göta Kanals Vandrarhem Glasbruket. Här kan du välja att inte bo i huvudbyggnaden med anor från 1800-talet utan istället husera i Glasbrukets eget Glamping-tält på 24 kvadrat.

Här kan du också läsa om: Glasbruket Vandrarhem & Café – fikatips i Östergötland

I tältet finns två enkelsängar och en dubbelsäng nybäddade just för dig och här finns gott om utrymme för aktivitet men även bara lugn och ro på uteplatsen som ligger i ett fantastiskt naturläge med fin utsikt över både Göta Kanal och Motala Ström.

Mer information om bokning hittar du på Glasbrukets hemsida här.
Såhär hittar du till Glasbruket (länken öppnas i Googlemaps)

Aurorahut vid Örnviken

Missa inte att besöka mysiga Örnvikens camping utanför Söderköping. Intill den mysigaste av vatten ligger en camping med möjlighet till övernattning både i stuga, ställplats, glampingtält och Aurora huts.

Mer information hittar du på Örnvikens hemsida här. Och såhär hittar du till Örnviken.

Lyxig Glamping intill Göta Kanal vid Berg

Sedan sommaren 2021 kan du testa på glamping i Berg, det lilla samhället med de många slussarna som är i det närmaste synonymt med Göta Kanal. Vill du uppleva Göta Kanal men kan bara ta dig till ett ställe. Då är det Berg platsen för dig.

Läs mer här: Bergs slussar – när du vill uppleva hela Göta kanal på en och samma plats

Här finns nu Go Clamping Sweden och deras fina tipitält med magisk utsikt precis intill Oskars sluss. Mer info och bokning hittar du på Go Glampings hemsida här.

Camping Deluxe vid Vårdsnäs Stiftsgård

Strax söder om Linköping ligger Vårdsnäs Stiftsgård och här kan du testa på Glamping i vindskydd. Kanske är det lite råare på sitt sätt men med lite mer bekvämligheter på ett annat.

Här finns gott om härliga mattor, massor med kuddar, oljelampor, ljuslyktor, laddning för din mobil, ljusslingor, bluetooth-högtalare och en alldeles egen lägereld. Resten av upplevelsen gör du själv i det vackra sjölandskapet söder om Linköping.

På Vårdsnäs kan du välja att bara boka in dig på Glamping eller kombinera med både kanot/kajak, sjöbastu eller middag i restaurangen.

Mer information om bokning och aktiviterer hittar du på Vårdsnäs hemsida här.
Såhär hittar du till Vårdsnäs Stiftsgård (länken öppnas i Googlemaps)

Glamping i Östergötland – fler tips?

Finns det fler härliga platser med Glamping i Östergötland? Tipsa gärna med en kommentar nedan.

9 Comments

 • HenrikForsbeck
  11 mars, 2021 at 21:15

  Hej kontakta gärna mig 0708364060
  Vi bygger nu en glamping i berg

  Reply
 • Henrik Forsbeck
  27 april, 2021 at 22:56

  Hej Goglampingsweden här kontakta gärna mig 0708364060

  Reply
  • Cornelia
   16 maj, 2021 at 13:16

   Halloj, försökte slå en pling men fick inget svar. Jag hör av mig igen lite senare. //Cornelia

   Reply
 • Jessica
  26 maj, 2021 at 19:02

  Hur ligger tälten vid Hovetorp sluss? Jag letar efter en översikt men hittar bara gamla där de inte är med. Är det mitt på husbilsparkeringen eller är det lite vid sidan av ? Känns det som man campar inne på en camping eller upplever man det som lite mer friluftsliv? Jag ska ge bort i present till några frilufsare 🙂

  Reply
  • Cornelia
   10 januari, 2022 at 20:33

   Hej Jessica, ber tusen gånger om ursäkt jag har verkligen inte sett din kommentar.
   Tyvärr kan jag inte svara på exakt var tälten ligger vid Hovetorp då jag ännu inte haft möjlighet att övernatta själv.
   Hoppas du hittade en fin present till dina vänner. Hälsningar Cornelia

   Reply
 • Hege
  7 februari, 2022 at 08:56

  Tivedens camping har fina glampingtält och fantastiskt trevlig service.

  Reply
  • Cornelia
   31 maj, 2022 at 14:58

   Tack snälla för tips. Kul med Glampingtips även utanför Östergötland

   Reply
 • […] år senare skriver jag ett nytt inlägg om Glamping i Östergötland och Naturlogi får en självklar plats. Då har det hänt en hel del. Fler skogsrum har byggts och […]

  Reply
 • […] Läs mer: Glamping i Östergötland – tips på allt från lyxcamping till skogsrum. […]

  Reply

Leave a Reply