Meny
Förträffliga Östergötland / Reseinspiration / Resor / Sparesor / Svenska resmål

Påskweekend – här checkar du in för en avkopplande påskhelg

Påsken kan man lita på brukar jag säga. När både jul och nyårshelgerna kan hamna på dagar som gör att ledigheten blir något kortare än önskat, ja då kan man lita på påsken. Från skärtorsdag till annandag påsk. Samma sak varje år. Och nu är den snart här 2021. Vi inleder april med påsken i år. Ska du passa på att åka på påskweekend? Får jag lov att inspirera dig? Det är inte enbart platser jag själv varit på i listan nedan utan även de där platserna som står högt på min egen önskelista att få besöka.

Häringe slott – Södermanland

Häringe slott är ett slott jag har sneglat på ett tag, inte bara i påsksammanhang. 1600-talsslottet beläget tre mil söder om Stockholm har haft flera namnkunniga ägare, bland annat Gustav II Adolf. Men sedan 1999 bedrivs hotell och konferensanläggning på slottet.

Till Häringe slott tar du med fördel med dig hela familjen. För barnen anordnas flera aktiviteter både äggjakt, äggmålning och pyssel.

Med eller utan barn njuter du här av en härlig slottshelg och du kan välja både att övernatta eller endast avnjuta trerätters påsklunch.

Mer om Häringe slotts påskweekend och paket och påsklunch kan du hitta här.

Vadstena klosterhotell – Östergötland

Här sitter historien i väggarna. De äldsta delarna av Vadstena klosterhotell är så gamla som från 1200-talet och för den historieintresserade är det en riktig godispåse att ösa ur. För den som inte är lika intresserad av det är det bara rasande vackra och ståtliga rum och våningar att vistas i.

Skulle du mot förmodan känna för att ta dig ifrån klosterhotellet så kan du uppleva det underbart vackra lilla Vadstena på flera sätt. Varför inte med appen Questropolis som guidar dig genom det historiska Vadstena och det passar lika bra för barn som för vuxna. Vi testade på stadsvandringen i höstas.

Förra året spenderade vi en hel dag på påsklovet i Vadstena med flera aktiviteter. Mer om det kan du läsa här.

Väljer du påskweekend på Vadstena klosterhotell kan du njuta av en härlig hotellvistelse med spa om du så önskar. Möjliga ankomstdagar för påskpaketet är 2 och 3 april och mer om dessa kan du läsa på Vadstena klosterhotells hemsida. På påskafton anordnas också en traditionsenlig nattmässa i Klosterkyrkan precis intill hotellet. Klosterkyrkan från 1430 har för övrigt tre stjärnor i Guide Michelin.

Hooks herrgård – Småland

Högt på min önskelista över platser att besöka står Hooks herrgård. Jag har sett så många fina reportage och upplevelser härifrån och även hit kan du om du så önskar ta med dig hela familjen.

Påsken på Hooks Herrgård bjuder på lite extra lyx. Själv skulle jag gärna njuta i deras bastulandskap med upplevelseduschar eller utomhus i de varma källorna intill sjökanten.

Barn är välkomna i spadelen tillsammans med vuxen under lugna förhållanden vid utvalda tider under påsklovet, dock inte de röda dagarna då det är 15-årsgräns. För mer information om påskweekend läser du vidare här. För mer info om påsklovspaket för hela familjen klickar du istället dig vidare hit.

Villa Fridhem – Östergötland

I förra veckan checkade jag in för en arbetsdag på Villa Fridhem utanför Norrköping. Det var bara helt nyligen som jag fick upp ögonen för denna idyll. Förra våren besökte vi Getåravinen och såg då skyltarna upp mot Villa Fridhem. Vi tog en snabb titt och efter det har jag önskat göra ett besök här.

I tider som dessa är Villa Fridhem en av de som öppnat upp för att hyra in sig för så kallat check-in-kontor. Och det var det jag gjorde förra veckan.

I december 2020 bytte Villa Fridhem ägare och dessa har nu påbörjat en omfattande men varsam renovering av det tidigare kungliga sommarresidenset. Villa Fridhem är i sig värt ett helt eget inlägg och det kommer. Men för dig som sett Atlantic Crossing på SVT så har Kronprinsessan Märtha en gång i tiden spenderat mycket tid här på Villa Fridhem då det är hennes far Prins Carl som byggde huset 1909.

Påskhelgen på Villa Fridhem och vad som ingår i den kan du läsa mer om här. Ta med dig hela familjen och njut av påskmat, relax och rasande vackra omgivningar i Kolmårdsskogarna.

Påskweekend – dina tips?

Vart drömmer du om att checka in för en påskweekend? Eller har du ett tips du redan har upplevt som vi inte får missa? Berätta gärna i en kommentar här nedan så fyller vi på med flera tips i listan.

No Comments

    Leave a Reply