Meny
Reseinspiration / Resor / Resplaner

Lite mera rosa – The Bucketlist

Detta är bland det läskigaste jag har gjort. Jag har nog alltid haft en bucketlist. För tre år sedan fick den fysisk form på en anteckningssida i min analoga kalender. Därefter har den flyttat till en och annan anteckningsbok och nu äntligen flyttar den hit till bloggen och blir helt officiell. Och det är det som är det läskiga. För i samma stund den blir publik så känner jag en lite större press att faktiskt göra dem. Det å andra sidan är ju inte alls så tokig för sakerna på min bucketlist vill jag ju uppleva. Och några av dem kan jag egentligen nästan bara ta och boka in. Men när det gäller ett par av dem så behöver jag nog ligga i och träna lite.

Så mina vänner, här kommer de. Utan inbördes ordning men alla resor och upplevelser jag verkligen drömmer om. The Bucketlist.

Treriksröset

Ända sedan jag första gången någon gång i lågstadiet hörde talas om punkten långt upp i norr där du med en ganska enkel akrobatisk rörelse kan stå med två fötter och en hand i tre länder så har jag velat åka dit. Det behöver väl kanske egentligen inte förtydligas mer än så. Det finns något exotiskt med att kunna vara i tre länder samtidigt.

Midnattssol

Midnattssol i Kiruna midsommarfton 2021

Möjligen skulle jag kunna kombinera min önskan om att åka till Treriksröset med önskan om att uppleva midnattssolen. För det är nästa punkt på önskelistan. Att uppleva ett dygn utan mörker. Att fira midnatt i ljuset.

Uppdatering juni 2021: Så fick jag uppleva midnattssolen till slut och på självaste midsommarafton dessutom. Läs mer om vår resa till midnattssolens land här.

Norrsken

Kan man se norrsken i Södra Sverige?

Att förära Treriksröset med ett besök samtidigt som jag bevittnar Norrskenet har jag dock förstått är en mindre bra idé. Vintertid kan det vara ganska otillgängligt så Norrskenet tänker jag att jag får kika på vid annat tillfälle.

Uppdatering februari 2023: Aldrig hade jag väl trott att första norrskenet jag skulle se var hemifrån sovrumsfönstret i Linköping. Men så blev det. Nu vill jag bara se mer. Men bor du som jag i södra Sverige och vill se det har jag lite tips.

Hawaii

Kanske är det att jag är sjuttiotalist för ganska högt på bucket-listan kommer ett besök på Hawaii. Har jag fel eller var åttiotalets Maldiverna just Hawaii? Jag är lite rädd för att bli besviken. Att det inte skall vara den paradisö jag förväntar mig. Men då får det vara så. Att stryka Hawaii är inte ”en option”.

Kilimanjaro

I slutet av 2016 fastnade jag av en slump i programmet Landgång på SVT. I just det avsnittet besteg Anne Lundberg Kilimanjaro. 59 minuter senare återfick jag förmågan att prata och återgick till verkligheten. Och då hade jag bestämt mig att jag också skulle bestiga Kilimanjaro. Det blir inte imorgon, troligen inte ens nästa år. Men en vacker dag ska jag stå där på toppen. (Och om det undgår någon är detta då den första punkten som kräver inte bara lite utan ganska mycket träning.)

Flyga över Stilla havet

Som jag redan nämnt så trodde jag länge att min flygrädsla skulle sätta stopp för att jag skulle ta mig till USA. För förutom att flyga så var att flyga över Atlanten det värsta jag kunde tänka mig. Efter att nu ha besökt både New York och Los Angeles inser jag att Atlanten flyger man inte nämnvärt mycket över och med flygrädslan som ett minne blott var en resa över Stilla havet det som var kvar att göra för att verkligen testa på om rädslan var borta. Kanske trodde jag inte att det skulle hända så snabbt för nu är faktiskt den resan bokad och jag kan om ett halvår stryka min första punkt på denna lista.

Uppdatering maj 2019: Vill du veta hur det gick när vi reste jorden runt på åtta dagar och flög nästan 16 timmar över Stilla havet? – klicka dig vidare hit

Camino de Santiago

2007 hörde jag för första gången talas om pilgrimsleden i norra Spanien och sedan dess har jag haft en stark önskan om att gå alla de 80 milen. Jag har läst all litteratur jag kommit över och studerat alla guideböcker jag hittat. Och så har jag ju faktiskt äran att ha en nära vän som har redan har gått den. Så henne har jag frågat om och om igen om allt och lite till. Att vandra hela sträckan tar definitivt längre tid än jag önskar vara ifrån barnen just nu så det får vänta några år. Men en ”teaser” någon av sträckorna gör jag gärna snart.

Det var min bucketlist som den ser ut just nu. Saker kan tillkomma och saker kan bli upplevda. Men listan lever vidare.

Hur ser din bucketlist ut?

1 Comment

Leave a Reply