Meny
Reseinspiration / Resor

3 nya reseprogram att drömma sig bort med

Strax efter att världen stängt ner i april 2020 skrev jag inlägget 4 reseprogram jag drömmer mig bort med. Det var ju lite så man fick resa där ett tag. Men även nu när vi kan resa igen så är reseprogram mina favoriter. Jag är inte så mycket för TV-program och serier men när det finns ett litet uns av rese-inslag – sign me up. Därför kommer nu 3 nya reseprogram på TV att drömma sig bort med.

Hårt väder med David Batra – SVT Play

Jag blev helt förälskad när jag hittade David Batras serie Världens sämsta Indier som kom i om jag inte minns fel två säsonger. Just nu finns det inte att se på SVT Play men det dyker säkert upp vad det lider.

Fram till dess kan jag rekommendera en lite allvarligare variant av program men fortfarande med David, hans humor och resetema, nämligen Hårt väder som finns på SVT Play nu. David åker runt världen för att uppleva extremväder. Allt ifrån kallaste kalla till varmaste varma, värsta åskvädren och häftigaste monsunregnen. Finns att se på SVT Play nu.

Weekend hos Zia – TV4

Bröderna Zia, Oscar och Dante, åker till familjens hus i Italien och tar emot en hel drös med olika gäster från Sverige. Det blev ett helt underbart koncept visade det sig och det var med sorg vi helt nyligen såg sista avsnittet. Jag hopps definitivt på en säsong till. Men fram till dess finns detta årets avsnitt att kika på på TV4 Play.

Husdrömmar Sicilien – SVT Play

Tre säsonger finns det av denna härliga serie där vi får följa Bill och Marie från Höganäs när de köper och renoverar ett rosa kråkslott ”Palazzo Cirillo” på Sicilien. Finns att se här på SVT Play.

Nu har jag tittat upp alla så lämna gärna ett tips om du har fler tips på reseprogram i TV. Skriv gärna i en kommentar nedan.

4 Comments

 • […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> 3 nya reseprogram att drömma sig bort med […]

  Reply
 • […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> 3 nya reseprogram att drömma sig bort med […]

  Reply
 • Ludvig
  5 januari, 2023 at 08:23

  Hej Cornelia och tack för en trevlig blogg!
  Jag såg att Apollo just släppt ett eget reseprogram, har du sett det?

  Reply
  • Cornelia
   13 januari, 2023 at 07:33

   Hej Ludvig, tack. Ja det har kommit upp i flödet och måste såklart ses.

   Reply

Leave a Reply