Meny

Det finns några saker jag längtar efter. Saker som fått åka upp på en önskelista för det kommande året. Saker jag verkligen vill göra, lära mig, uppnå och uppleva under 2022. En blandad lista med personer jag vill träffa, saker jag vill lära mig och platser jag vill besöka. En lista jag verkligen ser fram emot att förverkliga.

#Längdskidor

Jag vill lära mig åka längdskidor. Och innan du som skidentusiast med liv och lust kommenterar här nedanför och erbjuder dina tjänster kan jag berätta att jag aldrig – jag menar aldrig –  har stått på ett par längdskidor. På slalomskidor har jag stått en gång. Men de åkte av illa kvickt. Så, någon som är sugen att ta sig an en 44-årig novis och få henne att älska att skida?

#Ta porträttbilder med Sofia

Jag vill ta porträttbilder under körsbärsblomningen med Sofia Regnander. När blommorna slog ut 2021 skrev jag att nästa år är det min tur till Sofia. Jag vet inte om hon tog det som en bokning men det var det. Förutom fotona ser jag verkligen fram emot att få möta denna inspirationskälla till människa och få göra det hon förespråkar så hårt. Föreviga mig och prioritera det. Och var skulle jag göra det om inte under de rosa träden. När är det körsbärsträden blommar Sofia?

#Uppleva polarnatten

Sommaren 2021 var året då jag äntligen fick uppleva midnattssolen. Det har stått på min bucketlist sedan alltid tillsammans med önskan om att se norrskenet. Och visst finns även norrskenet kvar. Men det har fått konkurrens av polarnatten. Tiden på året då solen inte går upp och landskapet i norra Sverige är som mest magiskt. Och vem vet, kanske med norrskenet som bonus. Det vill jag göra vintern 2022/2023.

#Träffa Kajsa

Jag vill träffa Kajsa Kromner och prata kreativitet, snällhet och livet. Det finns ett gäng människor jag har ”lärt känna” via sociala medier som jag verkligen skulle vilja träffa på riktigt. Kajsa är en sådan person som sedan den första gången hon dök upp i mitt flöde skapade den önskan.

#Skrivresa till Sigtunastiftelsen

Jag vill åka till Sigtunastiftelsen och skriva. Första, och enda, gången jag besökt Sigtunastiftelsen (hittills) var mars 2012 och utan att veta historien var min första kommentar om platsen att ”här ska jag skriva en bok”. Jag skrev ner det på min dåvarande blogg. Senare samma kväll fick vi en guidad tur och jag fick veta att flera av våra stora författare genom tiderna faktiskt gjort exakt det där. Numera är bokidén utbytt mot lite andra texter. Men att jag vill åka till Sigtunastiftelsen och skriva är fortfarande ett faktum. Inte mindre blev det ett måste efter att jag läste Sofia på Fantasiresors blogginlägg om när hon gjorde just det under 2021.

Där har du min önskelista. Jag ser fram emot att uppfylla punkterna en efter en året som kommer. Har du någon önskelista

3 Comments

Leave a Reply