Meny
Personligt / Resor

En lista om sommaren 2021

Listor – befriande härliga om du frågar mig. Och nu har Annika på Resfredag satt ihop en lista om sommaren 2021 som jag såklart vill haka på. Listor för mig är ett sätt att reflektera. Titta bakåt, framåt och ibland lite inåt. Eller som Annika skriver – som en statusuppdatering på livet. Nu kör vi!

En lista om sommaren 2021

Vart gick min senaste resa?

Det beror lite på hur man räknar. I förrgår var vi på miniroadtrip här i Östergötland men den senaste lite längre resan gick till Stockholm med besök på Vasamuseet, Skansen (i 32-gradig sommarvärme) och test av två nya hotell At Six och Clarion Collection Hotel Tapetfabriken. En Stockholmsresa per sommar är trevligt. Stockholm är lite tommare på sommaren och vi kan uppleva i vår egen takt. Vi fick mersmak efter förra sommaren då vi upplevde allt det där vi inte upplevt förr i vår vackra huvudstad.

Vilken musik lyssnar jag på just nu?

När det kommer till musik är jag allätare och varje år har jag en lista som jag döper till årets namn på Spotify. Där lägger jag till låtar efter hand. Det kan vara nya jag hittar eller gamla jag återupptäcker. De senaste 5 tillagda låtarna i årets lista är dessa.

Antal bloggutkast som ligger och väntar?

Faktiskt bara 11. Men det är inte hela sanningen. För en tid sedan la jag om min strategi lite och blev lite analog även när det gäller bloggutkast. Jag är ju sedan tidigare helt fast i min analoga kalender så det kom kanske inte som en chock för de som känner mig. Alla de utkast som inte hade mer än bara en rubrik och en tanke tog jag bort från WordPress och la in i min rosa anteckningsbok. Där ligger ungefär 200 idéer och väntar på förverkligande.

Hur är det med blogginspirationen?

Jo tack, ganska bra faktiskt. Jag har inspiration att skriva men måste fånga stunderna på dagen då den finns. Och jag har upptäckt att det är på morgonen. Så jag försöker komma upp och skriva direkt. Det som däremot drar ner min blogginspiration är bilderna. Jag har alltid haft en hatkärlek till dem. Jag älskar att ta dem. Men när de sedan ska placeras rätt i inläggen, minskas i storlek, döpas rätt och kanske även redigeras något, då tappar jag det. Och dessutom strular ofta tekniken för mig när det gäller filformat och grejer. Då kallar jag in sambon.

Hur står det till med reslusten?

Just nu är jag märkligt nöjd med detta – Stendörrens naturreservat

Ja du, den är inte självklar. Inte om vi pratar utomlands i alla fall. Inom landet och i Östergötland är det på topp. Men vi hade faktiskt några dagar en resa bokad till Skiathos. Strax efter midsommar kändes det plötsligt okej och vi slog till. Men så kände vi efter lite till och ångrade oss. Det är inte så viktigt för oss att komma ut i världen. Vi kan vänta lite till. Ord jag kanske inte trodde att jag någonsin skulle skriva.

Det här blir jag glad av!

Jag blir glad av pirret och förundran att uppleva nya saker. Det kan vara en kyrkoruin eller midnattssolen. Det spelar ingen roll. Jag blir så ända in i själen glad av nya upplevelser.

Det här äter jag helst i sommar!

Vattenmelon. Denna sommarens, förra sommarens och troligen även nästa sommars bästa – kunde jag leva på vattenmelon hade jag gjort det.

Vad tycker jag om sommarpratarna?

Wow. Har lyssnat på rekordmånga hittills och är positivt överraskad. Benjamin Ingrosso, Niklas Strömstedt, Denise Rudberg. Agneta Sjödin, Peter Sjölund, Peter Jöback, Amelia Adamo. Alla har de på ett eller annat sätt påverkat mig. Ska jag välja ett av dem som stod ut lite extra så blir det Benjamin Ingrosso. Går inte att förklaras. Måste höras. Pojken går rakt in i hjärtat.

Hit längtar jag just nu:

Vadstena. En dag i sommar ska jag ha en riktig egodag och frodas i min historiefascination. Gå runt bland gränderna och gatorna i Vadstena och insupa allt. Gå guidad visning, både i stan på slottet och klostermuseet. Inte åka därifrån förrän jag vill, eller inte alls om jag bestämmer mig för att övernatta.

Det här har jag tröttnat på:

Pandemin har tagit fram många fina sidor hos oss alla, sidor som titt som tätt syns bland annat i sociala medier. Men. Det har också tagit fram en annan sida som är mindre angenäm. Folk som ägnar sitt liv åt att höja pekfingret så fort man rör sig utanför dörren. DET är jag trött på. Och tänker inte heller låta det uppta min tankeverksamhet mer än så.

Det här trendar i mitt flöde just nu:

Fjällvandring. Det är det första jag kommer på när jag låter tankarna flöda fritt. Kanske trendade det redan förra året. Men i så fall megatrendar det just nu. Alla ska vandra i fjällen.

Bästa citatet just nu:

”Some people wait all week for Friday,
all year for summer, and all their life for happiness”

Ja jag nöjer mig där. Fundera en stund på det.

Senaste inköpet

En dammsugare. Försökte fundera på hur länge jag haft min tidigare dammsugare. Kan lätt vara 15 år. Det var dags nu. Herrejösses vilket glädjeköp.

Min senaste skärmdump

Tack för tipset Klara

Förutom att min telefon tar skärmdumpar på lite av varje efter att dottern visat mig hur man ställer in så att det händer när man dubbeltapar på telefonens baksida och det därmed nu händer så snart jag lägger ifrån mig telefonen på ett bord så skärmdumpar jag alla platser som dyker upp i mitt flöde som jag blir sugen att besöka.

Den senaste är en plats på Gotland som min fellow resebloggarkollega och relativt nyfunna instagramvän rekommenderar.

Det här funderar jag på just nu:

Inte mycket alls faktiskt – tänkte jag först säga. Men så kom jag på att jag faktiskt funderar mycket på hur jag ska ta denna bloggen och tillhörande Instagram-konto vidare. Jag har inte kommit så mycket längre än så i mina funderingar men jag har en känsla av att hösten kommer att visa mig vägen och jag ser fram emot det.

Det här tränar jag helst på sommaren:

Uuuuuh, känsligt ämne. För ska jag vara riktigt ärlig så är jag ingen fan av att träna alls. Men, när jag kommer in i det så älskar jag att springa och gärna på sommaren. Men annars är såklart vandringen något som jag gärna gör sommartid.

Hajpen sommaren 2021:

Här får jag nog lov att hålla med Annika – SUP. Än så länge inte från min sida men för alla andra. Och jag kan inte annat säga än att det ser fridfullt ut. Som här när min svägerska och hennes barn glider runt i Stendörrens naturreservat för några dagar sedan.

Hur mår jag just nu?

B.R.A! Jag har min sista veckas semester och börjar jobba på måndag och det känns helt okej. Jag kände ingen euforiskt känsla när jag gick på semester och jag känner ingen panik över att börja jobba. Borde inte det innebära att jag gillar mitt jobbliv lika mycket som mitt semesterliv?

En lista om sommaren 2021 – din version

Sådär – då var det din tur. Oavsett om du vill sammanfatta för dig själv eller i ett eget inlägg. Har du gjort en egen lista? Kommentera gärna nedan.

5 Comments

 • Resfredag/Annika
  22 juli, 2021 at 09:55

  Jättekul att läsa din variant av den här listan Cornelia, blir lite som en sommaravstämning. Njut av sista dagarna av semestern. Kram!

  Reply
  • Cornelia
   28 juli, 2021 at 09:01

   Detsamma till dig Annika. Ta hand om Karlskrona för mig, det blir nog inget besök detta året heller 🙁

   Reply
 • Emilie - Travels by Knutte
  7 augusti, 2021 at 17:07

  Spännande att se hur du tar vidare bloggen och instagramkontot. 🙂

  Reply
 • Anna Forsberg
  11 augusti, 2021 at 10:17

  Jag ska också ta och hänga på den här listan! Blir nog publicering i helgen. Tack för personliga och trevliga svar.

  Reply
  • Cornelia
   12 augusti, 2021 at 22:00

   Ja va härligt. Listor är så härligt och får en att reflektera.
   Tack snälla du för att du läser och kommenterar. Och tack själv för en fin blogg.

   Reply

Leave a Reply