Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Man kan inte göra allt

Exakt så. Skulle jag följa allt vad jag tutas i hade jag stigit upp ur sängen på morgonen för att meditera en stund innan morgonpromenaden. Därefter hade jag ätit det hembakta brödet till frukost.

Sedan hade jag såklart pausat en gång i timmen för lite stretchövningar innan lunchen som spenderats på en längre promenad.

När arbetsdagen var slut hade jag rullat ut yogamattan och checkat ut från arbetet mentalt innan jag i total harmoni hade fortsatt eftermiddagen och kvällen i total medveten närvaro.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag har inte en chans att hinna med allt det där. Däremot vet jag att jag mår så mycket bättre om jag lyckas göra något för min egen skull under dagen.

Men man kan inte göra allt.

Jag har själv en tendens att vara lite så – allt eller inget. Hinner jag inte allt kan jag lika gärna hoppa över det helt. Men jag jobbar med att ändra tankemönster där.

Jag ägnade helgerna mellan 2020 och 2021 till att försöka landa i balansen.

Jag klarar det inte varje dag men jag har kommit en bra bit på vägen.

Jag har valt två moment som är viktiga för mig. Och dessa försöker jag hinna med så ofta jag kan.

För mig är morgonpromenaden viktig för en balanserad start på dagen. Den är inte lång men den är. Stunden vid frukostbordet med kaffekoppen och den frukost som finns hemma likaså. Den är viktig i förhållande till hur det annars lätt blir. En macka i farten framför datorn.

Något som också ger mig mycket är 10 minuters meditation efter jobbet. När datorn är nerstängd sätter jag lurarna i öronen och ger 10 minuter till Calm-appen och dagens reflektioner. Det hjälper mig att släppa jobbet.

Vissa dagar är det svårare. Går inte att få in i schemat. Och det är också helt okej. Det kommer en ny dag imorgon. Och man kan inte göra allt.

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

2 Comments

 • pilla
  3 februari, 2021 at 13:17

  Efterjobbet meditationen tar jag hemma på cykeln. Saknar faktiskt den delen när vi åker bil till och från jobbet här på Malta.

  Reply
  • Cornelia
   13 februari, 2021 at 10:32

   Ja men precis, jag tror att det är just det där brytet från jobbet som är viktigt. Sedan hur man gör det är säkert individuellt.
   Nu flyter allt ihop här hemma med jobb på den ena kvadratmetern och privatliv på den andra 😀

   Reply

Leave a Reply