Meny
Resor / Vandring

Naturbingo – ge extra spänning till din vandring med aktivtfamiljeliv.se

Jag vill direkt säga att jag inte på något sätt kan ta åt mig äran för denna aktiviteten. Och det har jag egentligen klargjort redan i rubriken men det skadar inte att vara extra tydlig. All cred för detta Naturbingo skall ges till aktivtfamiljeliv.se som jag hoppas att ni besöker. Både för Naturbingo och en hel massa annan inspiration för lite härligare och mer spännande uteliv med barnen.

Jag följer aktivitfamiljeliv på Instagram och det var där jag hittade idén om Naturbingo. Vi har vandrat mestadels själv men ibland tagit med barnen. Det kan vara ett visst motstånd innan men när vi kommer ut i skogen är det nästan alltid glada miner. Men visst, det skadar ju inte att ha med en barnanpassad aktivitet som ger lite extra krydda till vandringen. Och det är här Naturbingon kommer in i bilden.

Naturbingo – detta behöver du

Det är inte mycket du behöver men en tom äggkartong per barn är att rekommendera. 12-pack är det som gäller. Därefter tittar du in på aktivitfamiljeliv.se och söker efter Naturbingo. Alternativt så klickar du dig direkt hit där de sparat ner en mall för utskrift. Skriv ut. Klipp till. Leta upp ett limstift eller så tar du tejp och klistrar fast i taket på äggkartongens lock. Voilà. Ditt naturbingo är klart.

Som en överraskning eller inte

Jag lyckades inte hålla det som en överraskning så våra barn var taggade när de hoppade ur bilen vid Ycke urskog. Och sen gällde det att hänga med. För med Naturbingot i hand satte de av in i skogen. Både på och vid sidan av stigen i en väldig fart.

Ycke urskog är i sig en riktig upplevelse och med Naturbingot blev det ytterligare spänning. Vem skulle hitta alla och få bingo?

Jag kan redan nu avslöja att det var lite svårt att hitta en spindel. Den fick kompletteras med i en lite mindre levande variant från trädgården dagen efter. Men det kan ju ha att göra med att vi gjorde Naturbingot i november.

All cred till aktivtfamiljeliv.se alltså, för Naturbingot och för all inspiration ni ger.

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

No Comments

    Leave a Reply