Meny
Estland / Europa / Reseinspiration / Resor

Gå på Toa i Tallinn – ett restaurangtips

Vi såg det i förbifarten när vi var på väg hem till vårt hotell och som de svenskar vi ändå är skrattade vi till lite åt namnet. En restaurang som heter Toa, det måste man fnittra lite åt. Lite senare på kvällen tröt orken i benen efter ganska många steg och faktum var att vi var lite sugna på asiatiskt. Så det blev en tur på Toa. Toa som i Taste of Asia. Toa i Tallinn – ett restaurangtips.

Det ser inte mycket ut för världen på utsidan men insidan rymmer en av de mysigare restauranglokalerna jag besökt. I Rotermannkvarteret i hjärtat av Tallinn hittar man den asiatiska restaurangen Toa – Taste of Asia som vi besökte när vi var i Tallinn i mars.

Restaurang Toa i Rotermannkvarteret

Tallinn

I hjärtat av Tallinn mellan gamla stan, hamnen och Virutorget ligger det historiska Rotermannkvarteret ett gammalt industrikvarter som hade sin glans dagar på 1800-talet då det växte kraftigt. Idag har de gamla industrilokalerna byggts om och inhyser flertalet restauranger, pubar och boutiquer. Och kvällstid är det magiskt mysigt att bara strosa omkring i de gamla historiska kvarteren. Gör du det? Eller bara är sugen på asiatiskt? Passa då på att ta dig en tur till Toa – Taste of Asia.

Thaimat i magiska miljöer

Taste of Asia Tallinn

Den lilla dörren i den gamla fabrikslokalen skvallrar inte om vad som möter mig innanför. Nedervåningen av restaurangen inrymmer ett mindre antal bord och den öppna köksytan där kockarna jobbar febrilt i ångorna.

Restaurang Taste of Asia Tallinn

Vi tar oss en våning upp och blir inte besvikna. Under de gamla taknockarna finns avsevärt fler sittplatser i en miljö där man inte behöver slåss med kockarna om uppmärksamheten och utrymmet bland ljudvågorna.

Menyerna är snygga med träomslag och öppnas som ett dragspel. Valen är många och mitt faller på en klassisk Pad Thai.

En genomtänkt avslutning på Toa

En stund senare var magarna nöjda efter en riktigt god måltid och vi bad om notan. Tillsammans med den kom små påsar med okänt innehåll. Mitt sällskap öppnade sina och det visade sig att de innehöll tuggummi. Genialiskt, speciellt efter thaimat. Hur god den är så är det tacksamt att inte har smaken i munnen allt för länge efter att maten är uppäten.

Restaurang Taste of Asia Tallinn

Kort sagt. Toa i Tallinn ett restaurangtips. Grymt mat och grymma lokaler om du är i Tallinn och inte nödvändigtvis vill ha lokal mat. Ta dig tiden att promenera runt i kvarteren runt om och njut av de historiska vingslagen och smaklig måltid.


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration.
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply