Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Fototema juli – människor i mina bilder

Ny månad och nytt fototema hos Marias Memoarer. Och fototema juli är ett tema som jag direkt kände att jag ville delta i. Det är nämligen något jag har tänkt på ett tag av en väldigt speciell anledning. Och nu får jag äntligen en gratis chans att skriva om just detta.

Precis som Maria skriver så är det lite av ett dilemma det där med människor i bild. Vem frågar egentligen alla människor som syns i ens bilder om lov innan man publicerar dem. Men här får det väl också vara en gråzon hur väl de syns. Oftast försöker jag ta bilder där personerna inte syns direkt. Men ibland är det ju helt omöjligt.

Direkt när jag lästa Marias tema visste jag vilka tre bilder jag ville ha med i detta inlägg, samt en bonus. Det är nämligen tre väldigt speciella bilder från tre speciella resor.

Tre bilder – Tre resor

För att börja med resorna och det speciella med just dessa tre. Vi pratar Paris i december 2018, Gent i september 2019 och New York november 2019. Alla dessa resor är resor jag gjort på egen hand. Därmed inte sagt att det har något att göra med de motiv jag fångat på just dessa resor. Men det är en lite rolig tillfällighet.

Montmartre, Paris december 2018

Kanske hade jag föreställt mig att det skulle var snö i Paris när jag skulle vandra på stadens gator i december. Istället är det gråmulet denna onsdag i början av december. Jag tar metron till Montmartre och strosar runt i kvarteren som är just sådär som jag alltid tänkt mig dem.

Och det är där jag fångar bilden som inleder detta inlägg. Ett brudpar. En fotograf. Och kanske deras livs viktigaste förevigande. Allt medan livet runt om går sin gilla gång.

En annan kittlande tanke vore att få fatt på just det där paret. Som inte har en aning om att jag har förevigat deras stund i förbifarten.

Läs mer: Att uppleva Paris på egen hand

Gent, Belgien september 2019

I september 2019 åker jag till Arlanda med ett kuvert utan att veta var jag ska. Resan görs i samarbete med Trip me up och en tidig fredagmorgon öppnar jag kuvertet i Sky City. Resan tar mig till Gent i Belgien. En stad jag möjligen hört namnet på någon gång men inte mer. Det blir kärlek vid första ögonkastet.

Huruvida det var just det för brudparet jag förevigar utanför Belfrey of Gent vet jag dock inte.

Läs mer: En weekend i Gent – som en resa i tiden

Brooklyn bridge, New York november 2019

Två månader senare åker jag återigen till Arlanda utan den minsta aning om var jag ska. Andreas skjutsar upp mig och överraskar mig med en resa till New York och jag fulgråter mig igenom hela säkerhetskontrollen.

Väl i New York upplever jag nytt och gammalt. En av de sakerna jag återser är Brooklyn bridge. Och där händer det igen.

Ännu ett brudpar till mitt inofficiella fotoalbum.

Läs mer: När jag fick en överraskningsresa till New York på egen hand

En bonus Surin beach, Thailand januari 2020

Kanske dröjer det innan jag återigen vänder ut i världen på egen hand. Och jag utlovade en bonus. Inte ett brudpar men ett par med klar potential för det. Det är vår sista utlandsresa innan världen stängdes. Vi är i Thailand och jag kan inte låta blir att föreviga ett par på stranden som förgäves försöker föreviga sin egen skugga. En med lite mer inlevelse än den andra. Underbart att se. Influencers in the wild.

Tack Maria för dina inspirerande teman.
Utöver detta tema har jag även deltagit i dessa teman.
April månads tema – Vatten
Juni månads tema – Moln

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

2 Comments

 • Marias Memoarer
  7 juli, 2020 at 10:29

  Tack för att du ville vara med, så härligt när man ser brudpar på resor! 🙂 Ett par såna bilder har jag också knäppt.

  Reply
 • Fototema juli - människor |
  19 juli, 2020 at 15:46

  […] bloggarna 4000 mil, Freedom Travel och Lite mer rosa kan du också läsa om […]

  Reply

Leave a Reply