Meny
Asien / Reseberättelser / Resor / Thailand

5 restaurangtips i Surin Beach Phuket

Det ser inte mycket ut för världen när taxin rullar ner mot vårt hotell i Surin beach Phuket. Surin beach är inte så stort men det gick definitivt inte någon nöd på oss när det gällde mat. Här kommer 5 restaurangtips i Surin Beach.

Restaurangtips i Surin Beach

The 9th Glass Winebar & Bistro

Vi hade inte varit i Surin beach många minuter innan vi hamnade här på The 9th Glass. Klockan hade hunnit bli över tio på kvällen när vi hade installerat oss på rummet och gav oss ut på jakt efter något att äta.

The 9th Glass låg bara en bit upp på gatan såg trevligt ut och vi vågade inte riskera att inte hitta något att äta för kvällen. Inte hade vi då en aning om att det i slutet av veckan skulle ha blivit vårt stamhak och att vi numera sitter på deras vägg på ett litet polaroidkort taget sista dagen i Surin.

The 9th Glass är en bar med toppenmat. Vi testade både allt ifrån hamburgare till köttfärssås och pasta och thaimat och var nöjda med allt. Hamburgare är svårt att göra bättre än hemma men klart godkänt hälsar Andreas som mumsade i sig detta första kvällen. Själv hann jag testa på flera thairätter här under veckan och var mycket nöjd med dem alla. Och vad jag kunde se var även plocktallrikarna som bordsgrannarna tog in riktigt bra.

Utöver detta serveras galet goda drinkar. They had me at hello så att säga när jag redan första kvällen hittade Oreo Martini på menyn. Utöver den testade jag vanlig Espresso Martini och White Russian som serverades på ett helt annat sätt än vad jag var van vid.

Och sista besöket blev vi sedan förevigade för deras fotovägg. Där sitter vi nu tillsammans med en hel drös andra gäster på andra sidan jorden till allmän beskådan. Glöm inte att titta in och leta upp oss om du har vägarna förbi. Och skicka gärna en blänkare om du hittar oss.

Dee Thai

Nästan granne med vårt hotell hittade vi Dee Thai. Restaurangen på bilden som inleder detta inlägg. Det blev lite av stamhaket för lunch om vi inte valde att äta en pizza vid poolen.

Vid första anblicken verkar detta stället vara den klassiska semesterrestaurangen med rätterna på en meny med bilder utanför på gatan. Men du kan förvänta dig så mycket mer.

Service i toppklass och toppenmat. Och dessutom riktigt bra WiFi. Och det var om du läst inlägget om vårt hotell som du säkert förstår välkommet.

Här käkade vi thaimat så det sprutade ur öronen på oss till slut. Men även en liten grekisk sallad som omväxling en dag. Hit drog jag mig också undan för att nyttja det där WiFi:t skriva lite och ta en öl.

Historien bakom namnet är också lite annan än den man tror. D uttalas precis som i svenskan Dee. Dee betyder på thai ”god”. Och restaurangen heter därmed god thai. Det är precis det de vill erbjuda god thai.

Läs också: Maten jag skulle kunna åka tillbaka till en plats för att få äta en gång till.

Chan

En liten bit upp på gatan mot Bangtao hittar du Chang. En våning upp ovanför en affär. Supermysigt hak som fått gott betyg på Trip Advisor och vi testade såklart. Här hann vi bara äta en gång men var mycket nöjda.

Maten var toppen och utsikten över elledningarna som gud glömde. Det blir inte mycket mer Thailand än så.

Trattoria Pizzeria & Bar

Hur mycket jag än hade längtat efter åtta dagar thaimat så kom dagen då jag plötsligt inte längre var sugen. Andreas ansvarade för matplaneringen och letade upp Trattoria Pizzeria & bar som skulle ha goda pizzor.

Jag kan erkänna att jag var skapligt skeptisk men betyget på TripAdvisor var bra. Och TripAdvisor hade rätt. Så nära en napolitansk pizza man kan komma utanför Neapel. Hoppas bara inte att Paolo läser detta för då hemsöker han mig säkert.

Benny´s

Är du ute efter käk från den lokala foodtrucken är inte Benny´s stället du ska besöka. Men om du under din resa tröttnar på pad thaien i papplåda och vill ha lite lyxigare käk i häftig miljö, då kan jag verkligen rekommendera Benny´s.

Bennys Surin beach

Geografiskt sett kan det vara så att Benny´s snarare ligger på Bangtaosidan men du kommer till restaurangen genom att promenera en bit från Surin mot Bangtao.

Här är det fine dining som gäller. Servitören möter upp i dörren, drar ut stolen och lägger servetten i ditt knä. Ändå är stämningen både lättsam och uppåt och inte alls tvungen.

Planen var ett besök. Det blev tre.

Här käkade vi allt ifrån burgare till getostsallad, från tacos till thai. Och precis som på The 9th Glass så var drinkarna lite utöver det vanliga. Andreas valde favoriten Negroni i specialvariant och tror sig inte kunna få någon bättre någon annanstans.

I övrigt var nog det mest speciella med restaurangen menyerna som hade inbyggda lampor så att man skulle se bättre. Inredningen är mörk men mysig och idén med belysningen i menyerna därmed genialisk.

Detta var mina fem bästa restaurangtips i Surin Beach. Har du varit i Surin beach och har något tips jag missat. Berätta i kommentarerna.

Läs mer: Manathai hotel Surin beach


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply