Meny
Personligt / Reseinspiration / Resor / Vardagsfunderingar

Såhär peppar jag igång hösten – 8 tips till dig

Vanligtvis brukar jag älska denna dagen. Dagen då alla kommer tillbaka från semestrarna. När rutinerna åter kör igång och hösten är på ingång. Missförstå mig rätt. Jag älskar sommaren också. Men jag brukar känna mig färdig. Redo för det som komma skall. Så är inte fallet i år. Jag känner mig inte helt klar med sommaren. Eller i alla fall inte med ledigheten. Som en kollega sa förra veckan. Jag fick inte ut allt jag ville av sommaren. Det är lite så det känns. Men nu är det obönhörligen snart mitten av augusti och det är ingen återvändo. Och då behöver man i stället se till att ha massor att längta efter eller njuta av under hösten. Därför bjuder jag på mina bästa tips för det. Såhär peppar jag igång hösten.

Tänd ljus när kvällarna blir mörkare

Peppa igång hösten

Vi kan väl börja med en riktig klassiker. Ljus. Ja för det behöver ju inte handla bara om de där stora orimliga sakerna. Utan de där lagom alldeles överkomliga. Och vad är mysigare än att få tända lite levande ljus när kvällarna börjar bli mörkare. Köp lite nytt. Är det för tidigt att tända dem inomhus. Börja med att njuta av dem på uteplatsen eller på balkongen när mörkret faller.

Boka in en post semester AW

Min vän Anna hade ett tag för vana att alltid boka in en post-semester-AW och det brukade bli ett populärt event. Det var inte konstigare än så än att hon skapade ett event på Facebook och bjöd in hela sin härliga skara av vänner och bekanta. Både de som sågs lite oftare och de som kanske sågs en gång om året på just den där AW:n. Första fredagen efter semestern på en uteservering. Det var liksom heligt och något härligt att se fram emot.

Köp lite nytt till kontoret

Peppa igång hösten

Är du som jag att du gillar pennor, papper, block och så vidare. Köp dig lite nytt till kontoret. Är du inte lika analog som jag kanske det kan piffa upp med en ny växt, en ny lampa eller något annat som kan göra det lite roligare att sätta sig och knappa på tangenterna.

Boka in något roligt event

Hösten brukar vara full av möjligheter när det gäller olika sorters event. Kanske kommer någon av dina favoritartister till stan? Här i Linköping har vi årligen en vinmässa i oktober. Och nytt för i år är eventet MovEat som vi skall gå på. Men jag har även ett par föreläsningar inbokade. Googla lite och se vilka möjligheter som finns i din stad.

Boka en mysig helg eller dag på spa

Vad är mysigare när hösten är i antågande än att ha ett spabesök inbokat? Härligt för både kropp och själ. Och det finns mängder med sätt att inte göra det så blodigt stort om man inte vill det.

Skogshöjd spa Södertälje

Själv brukar jag kika på Secret Escapes. Där hittar man ofta riktigt härliga paketpris på hotell med både middag och spabesök på Sveriges bästa spahotell. Klicka dig vidare hit och signa upp dig för deras mail. Varje morgon finns det tips i min inkorg. Jag har själv bokat via dem flera gånger och varit supernöjd. Bland annat när vi var på Grand hotell Saltsjöbaden och The Winery hotell. Men även Dubai. Så det är inte bara resmål i Sverige som erbjuds.

Passar inte en övernattning in i din budget eller din kalender. Kolla vilka spamöjligheter som finns i din omgivning och boka in ett dagspa. Här i Linköping har vi turen att ha Quality hotel The Box med sin The Wellbox som vi besökt flera gånger. Där kan man även utan att vara hotellgäst boka spa över dagen. En ljuvlig liten sak att ha inplanerad i kalendern.

Boka resa

Finns det utrymme i budget och semesterdagar så är det nu när skolorna börjar det absolut bästa läget för att boka en sista minuten. Det kan kännas hopplöst när du tittar på priserna i skrivande stund. Men håll ut. Det är när skolan börjat det händer. Och tänk på att även om skolorna börjar denna veckan i din stad så kan det dröja till nästa vecka i en annan. Så håll ut. Det är mitt tips. Vill du ha fler tips på hur du kan resa billigare så kan du klicka dig vidare hit.

Planera för julmarknad

Julmarknad Ekenäs slott

Detta skulle kunna vara lite provocerande för vissa. Men lets face the fact. Snart är vi där och vad är mysigare än julmarknad? Här i Linköping är mina favoriter julmarknaden i Gamla Linköping. Vårt friluftsmuseum som är som en hel stadsdel från förr. Men också julmarknaden på Ekenäs slott. Förra året var vi där på min födelsedag och jag njöt i fulla drag.

Ta vara på solen

Och sist men inte minst. Ta vara på den sol som finns kvar. Aldrig är väl solen så magisk som i augusti. Njut av solen och solnedgångarna. Som den i inledningen till detta inlägg från Vreta Kloster en augustidag 2018.

Såhär peppar jag igång hösten – hur gör du?

Såhär peppar jag igång hösten – hur gör du? Har du fler tips och idéer? Kommentera nedan så får vi alla ta del av dem. Och tills dess. Ha en underbar vecka, månad och höst. Kom ihåg att det är dagarna som går som kallas livet.


Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

6 Comments

 • Anne
  15 augusti, 2019 at 20:23

  Mm, så smart och härligt att se till att det alltid finns något speciellt att se fram emot! Jag ska till att fylla år i oktober, och sitter som bäst och funderar på vad jag ska hitta på då. Ett litet kalas kanske, en resa eller eventuellt båda delarna! Vi får se 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   15 augusti, 2019 at 20:47

   Ja just det. Jag har ju också födelsedag. Fast i november. Det hade jag glömt ?? ännu en sak till listan ju ?

   Reply
 • Palle
  18 augusti, 2019 at 11:35

  Bra blandning av tips – något för alla.
  Viktigt att hitta sitt sätt att hålla energin uppe.

  Reply
  • corneliatoneri
   28 augusti, 2019 at 18:50

   Tack snälla för dina ord. Kul att det kändes som en bra blandning.

   Reply
 • Malin Lundskog
  19 augusti, 2019 at 20:24

  Jag älskar också sommaren! Och hösten! Och alla årstider …

  Just den där känslan när en tänder ljus igen, den är mysig. Härlig lista – tack för alla dina tips!

  Jag … peppar nog inte in hösten särskilt, följer med dagen liksom. Är faktiskt jäkligt grym på att njuta av det som är!

  //M

  Reply
 • Sandifighter
  19 augusti, 2019 at 23:15

  Det är just det jag älskar med Sverige, tänk att verkligen få ha dessa årstider och med sånna kontraster.
  Jag är nog en för stunden människa, så jag peppar mig inte för hösten på något särskilt sätt. Fast det är klart, visst längtar man lite särskilt efter tända ljus och att få krypa upp i soffan med en mysig filt ?

  Reply

Leave a Reply