Meny
Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Grand hotell Saltsjöbaden – en staycation

I maj träffades vi på Grand hotell Saltsjöbaden och firade hennes 40. Jag pratar såklart om min Fia. Det var inte lätt att hitta en helg som passade i kalendern men den 18-19 maj, efter stor driftsättning på mitt jobb och innan Spanienresa för Fia hittade vi en dag som passade.

Och via Secret escapes, som jag har pratat gott om även tidigare, hittade jag ett kalaserbjudande på Grand hotell Saltsjöbaden. Jag hade personligen aldrig varit där förr men kan såhär i efterhand inte vara nöjdare. Vilket ställe!

Jag tog tåget upp lite tidigare för att hinna förbereda för födelsedagsbarnet och när hon anlände Saltsjöbaden väntade bubbel, choklad och bär tillsammans med denna magiska utsikt. What´s not to like som vi brukar säga.

Löwengrip lookalike på Grand hotell Saltsjöbaden

Till historien hör att jag några veckor tidigare sett att allas vår bloggdrottning Isabella Löwengrip besökte platsen och jag skickade lite skämtsamt denna bild till Fia med kommentaren att om några veckor är det vi.

2018-04-09 17.33.35

Och vad säger ni? Är det inte ganska likt? Förutsatt att Isabella också har en uräten lunchlåda i sin påse då.

2018-05-18 17.38.19-2

Vi fick ett superfint rum och utsikten har ni redan fått ta del av ovan. Såhär såg det ut hos oss.

Badrockarna ni ser på sängen hoppade vi över och ägnade oss istället åt alternativt bubbel och prat i kvadrat. Men annars ingick även spaentré i vårt paket. Liksom trerätters middag och ett glas champagne. Timmarna gick rasande fort till åtta när vi hade sittning i Franska matsalen.

Med anor från 1800-talet i Franska matsalen

Att hotellet har anor från 1800-talet går inte att ta miste på. Huset började byggas 1892 och ingen mindre än den dåvarande svenske kungen Oscar II lade den första grundstenen vid byggstarten. Fun fact är att under Grand Hotels invigning år 1893, kommenderades hela den svenska flottan av Kung Oskar II att ankra i viken framför hotellet och skjuta salut. Under denna dag fanns inga av flottans skepp längs landets kuster för att försvara landet.

Vi välkomnades som sagt av ett glas champagne innan middagen och sedan var menyn sammansatt till oss och inget vi behövde välja. Båda var vi rörande överens om att det var en ganska bra grej. Vi var båda mycket nöjda med maten och ingen av oss hade nog valt just dessa rätter om vi hade haft annat att välja på.

2018-05-18 21.23.18
Efterrätt:
Variation på rabarber, mascarponeglass,
pistage & vanilj.

Holmen kök & bar

Efter middagen tog vi en promenad ner till den närbelägna sjökrogen Holmen kök & bar. Vyerna över hotell Saltsjöbaden imponerade till och med på två gamla Karlskronabor som oss.

Två trötta 40-åringar somnade sedan gott i en otroligt skön säng innan en tidig frukost även det i magiska miljöer och med vyer som får en att häpna.

Välbehövliga timmar i makalösa omgivningar. Laddade till tänderna med energi. Vi kan inte se det på annat sätt än att detta borde bli en vana. I november firar vi 20 års vänskap Fia och jag. Då borde vi slå på riktigt stort.


Läs också fler av mina reseberättelser från olika spavistelser här

No Comments

    Leave a Reply