Meny
. / Asien / Reseinspiration / Resor

On top of the world – Cé la vi på Marina Bay Sands

I varje stad jag är i vill jag om det finns ett Starbucks, köpa en mugg med stadens, eller i värsta fall landets, namn på. Utöver det finns det en sak jag gärna gör i alla städer jag kommer till och det är ett besök i en rooftopbar, takbar, skybar. Kärt barn har många namn. En bar eller restaurang med vidunderliga vyer över staden. För en tid sedan sammanfattade jag de jag varit på dittills. Och nu har jag haft förmånen att besöka ett par till. Och här spar vi inte på krafterna utan börjar berättelsen med THE rooftopbar. Cé la vi på Marina Bays Sands.

Finns det en tävling för rooftopbarer så är min starka åsikt att Cé la vi på Marina Bay Sands i Singapore ska vinna. Känner du inte till Marina Bay Sands så är det huset på bilden nedan. Ett hotell helt enkelt i Singapores marina. Och det finns dokumentärer som ingående beskriver exakt hur man byggde huset.

Infinitypoolen på Marina Bay Sands

Marina Bay Sands Singapore
Marina Bay Sands i Singapore

Högst där uppe på det som ser ut som en surfbräda, där finns den infinitypool du ser på bilden som inleder detta inlägg. Och för att bada i den måste du bo på hotellet. Det är inte gratis. Men det är inte heller icke omöjligt för en medelsvensson som ändå lyckats ta sig till andra sidan jorden och Singapore att ha råd med en natt. Och det kan det kanske vara värt för att hänga över kanten där 57 våningar upp.

Sands skypark observation deck

Cé la vi Marina Bay Sands Singapore
Sands skypark observation deck

Men, om du som vi inte bor där men ändå vill njuta av utsikten. Då har du två alternativ. Du kan besöka Sands skypark observation deck på plan 56. Då betalar du som vuxen 23 singaporeanska dollar och kan blicka ut från den överskjutande delen som går ut över kanten på det vänstra tornet.

Cé la vi och dresscode

Cé la vi Marina Bay Sands Singapore
Cé la vi på Marina Bay Sands

Eller så gör du som vi. Betalar 22 singaporeanska dollar för en voucher och åker upp till baren Cé la vi på våning 57. Jag hade läst på lite innan och var orolig för att det jag valt att sätta på mig i den ganska extrema hettan i Singapore inte helt skulle passa in på ställets dresscode. Men – man måste försöka och iklädd jeansshorts och linne med en liten lös tunika ovanpå var det ingen som stoppade oss.

Vouchern för 22 dollar kan du sedan använda för att handla i baren. Klart värt. Och förutom att spana på den magnifika utsikten över Singapore spanade vi också på infinitypoolen som ligger granne.

Leta upp smokingen efter 17

Är du i Singapore och inte är hysterisk höjdrädd får du inte missa ett besök här. Dresscoden som vi nu klarade oss förbi blir definitivt striktare framåt kvällen och skall du göra ett besök efter 17 skulle jag rekommendera dit lite snyggare kläder. Det sägs att solnedgången är magisk att bevittna där uppifrån. En dag kanske det blir vår tur. Men då ska vi inte har rest nästan ett varv runt jorden innan.

Våning 56 eller våning 57?

Cé la vi Marina Bay Sands Singapore
Inte så många val i hissen upp.

Så vad ska du då välja? Sands skypark observation deck på våning 56 eller Cé la vi på våning 57? Ekonomiskt skiljer det en dollar per person. Möjligen kan utsikten från observation deck vara lite häftigare eftersom du ser ut över vattnet också. Men å andra sidan kan du då inte slå dig ner i en skön soffa och njuta ett glas bubbel som nästan inte kostade någonting eftersom man kunde använda vouchern som var inträdet för betalning i baren.

Jag hade solklart valt våning 57 nästa gång också.


Cé la vi hittar du alltså uppepå Marina Bay Sands. Du tar hissen upp ifrån torn tre som är det tornet som syns längs till vänster på bilden ovan i detta inlägg. En bra karta över hela området hittar du här.

Har du besökt Marina Bay Sands? Kanske till och med bott på hotellet? Vad tyckte du? Var det värt pengarna? Kommentera gärna och länka till eventuella egna inlägg.


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply