Meny
Danmark / Europa / Hotelltips / Reseinspiration / Resor

Hotel Oasia Aarhus – ett hotelltips

Bara ett par kvarter från tågstationen och centrum, i hjärtat av Aarhus. På en lugn bakgata precis efter du passerat härliga hus i engelsk kolonial stil med prunkande trädgårdar. Där dyker det upp. Hotel Oasia Aarhus. Mitt hotelltips till dig om du är på väg för att besöka Danmarks näst största stad.

Hotel Oasia är ett relativt litet boutique- och designhotell i hjärtat av Aarhus. Familjärt, välkomnande och snyggt är ord jag spontant tänker på när jag nu ska skriva ner mina tankar om vår vistelse där. Två nätter spenderade vi på Hotel Oasia under midsommarhelgen 2019.

Läget

Vi anlände till Aarhus med flyg och tog därmed flygbussen in till stan. Det är inte konstigare än så att på en flygplats av den storleken såg går det en flygbuss och den avgår när alla passagerarna har kommit av planet och fått sitt bagage. Flygbussens slutstation är utanför tågstationen och därifrån tog vi oss enkelt till hotellet. Säger jag att det ligger två kvarter bort överdriver jag.

Hotellet ligger mitt i city men ändå oerhört lugnt beläget. Granne med spårområdet men tack vare att hotellet ligger ovanför och att en tjock mur avgränsar spåren från vägen så märker man inte ens av närheten. Tycker du när du tittar på kartan att det ligger för nära skall du inte vara orolig, vi märkte det inte alls.

Hotel Oasia – Rummen

Vårt rum, ett dubbelrum en trappa upp var supermysigt. Hotellet är inrymt i ett äldre stenhus vilket ger en speciell karaktär till rummet. Mysiga fönster med breda fönsterbleck och hur varmt det än är i övriga delar av huset ger stenväggarna ett svalt rum att sova i. Och skulle du känna lite hemlängtan kan det troligen dämpas av de svenska Hästens-sängarna.

Det är genomgående design och lite lyxigare möbler du hittar i rummen. Hästens som säng alltså och Bang Olufsen när det gäller teknik som TV och till och med telefon. Ett extra plus får de för möjligheten att casta upp film och annat från telefonen till TV:n.

Möjligen får rummet ett litet minus för den extremt lilla halldelen där man i princip fick backa ut och in. Den lilla väggfasta avhängningsmöbeln tog lite mer plats än vad som behövdes och gav väldigt lite utrymme att röra sig i hallen.

Gemensamhetsytor

I anslutning till receptionen fanns en stor mysig lobby med stora fönster mot bakgården och gott om mysiga sittplatser. Där serveras liten kaffebuffé som ingår i vistelsen dygnet runt och det är också i samma lokaler som frukosten serveras. I receptionen finns om man så önskar möjlighet att köpa en öl och lättare snacks, något vi aldrig hann med att testa på.

Frukost

Frukosten är liten men genomtänkt. Kom gärna tidigt så är det mindre köer. Frukost är ju egentligen hjärtat i en hotellvistelse om jag får bestämma. Och om jag måste välja en sak som SKA finnas på en frukost är det äggröra. Det fanns det tack och lov här.

Det behöver inte vara en jättestor frukost med allt. Jag tycker det är bättre att det finns lite av allt och framför allt att det hålls fräscht och påfyllt och det såg verkligen personalen här till att fixa.

Frukosten får fyra av fem croissanter. Ett bra betyg. Och positivt är att den ingår. Det märkte vi att den inte gjorde överallt här i Danmark, eller i alla fall Aarhus.

Summa summarum Hotel Oasia

Hotel Oasia Aarhus är verkligen vad namnet utger det för att vara. En liten oas i Aarhus. Och har du vägarna förbi så kan jag varmt rekommendera en natt här.


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply