Meny
Europa / Frankrike / Hotelltips / Reseinspiration / Resor

Hotel Augustin Paris – ett hotelltips

Ska du till Paris och letar hotell? Då har jag tipset för dig. I december 2018 åkte jag på egen hand till Paris för att skriva. Och min kära sambo som brukar stå för bokningarna hittade ett riktigt mysigt hotell till mig. Centralt beläget men ändå lugnt. Astotel har flera hotell i Paris men valet denna resa föll på Hotell Augustin och jag är inte besviken. Hotel Augustin Astotel Paris – Hotel review kommer här.

Från Gare du Nord tar du dig till Hotel Augustin som ligger i 8:e arrondisementet på bara 17 minuter med endast ett byte i Strasbourg. Och beroende på vilken metro du kommer med finns det två närliggande stationer. Både Saint Augustin och Saint Lazare.

Rummet

Det finns rosa rum på hotellet men den turen hade jag inte att hamna i ett av dem. Däremot fick jag ett litet gult rum som jag trivdes mycket bra i. Det var litet men väldisponerat. Stor säng, litet skrivbord perfekt för mig som skulle jobba lite.

I rummet fanns vattenkokare och både kaffe och te samt en liten kyl med dryck som ingick och fylldes på varje dag.

Superfräscht badrum med dusch. Och från min franska balkong såg jag ut över de vackra franska husen.

Och det allra bästa betyget måste väl ändå vara att jag till slut spenderade bra mycket mer tid på rummet än vad jag hade planerat.

Hotellfaciliteter och gemensamhetsutrymmen

Hotel Augustin Paris

Det är ett litet men mysigt hotell i härliga lokaler. Receptionen är öppen dygnet runt och personalen fantastiskt välkomnande. Själv kom jag som sagt på egen hand dagen efter en av de större kravallerna hade ägt rum och personalen var fantastisk när de pratade och lugnade mig som besökare även om jag inte egentligen behövde lugnas.

Korridorer och trappor är vackert utsmyckade. Det enda som möjligen var lite opersonligt var matsalen där det serverades frukost på morgonen och från lunchtid och hela eftermiddagen och kvällen en liten fikabuffé som ingick i boendet. Faktum är att du som gäst på ett Astotel-hotell kan gå in på vilket hotell som helst och njuta av denna eftermiddagsbuffé.

Plus och minus

Det är något speciellt att bo på de mindre mer personliga hotellen och ett stort plus här var just eftermiddagsbuffén som ingick. Ett annat plus var läget. Prisvärt för att ligga så centralt. Bara en kvart-tjugo minuters promenad bort hittar du både Champs Elysée och Triumfbågen.

Ett litet minus får jag ändå ge att det var ganska lyhört och en av nätterna hade jag lite svårt att sova eftersom gästerna i rummet bredvid hade lite party som jag inte var inbjuden till.

Hotellfakta

  • Hotel Augustin Paris är trestjärnigt och ligger på 9 Rue Roy
  • Receptionen är öppen dygnet runt
  • WiFi finns i alla utrymmen och ingår. Det var dock lite svajigt ibland
  • Frukost serveras och går att köpa till. Jag valde att köpa till på hotellet och då var det billigare än att köpa innan.
  • Bara några kvarter bort finns Monoprix, Stabucks och allehanda mysiga restauranger.
Hotel Augustin Paris
Ett par våningar upp där det lyser – där bor jag.

Har du bott på samma hotell och har något att tillägga eller har du också skrivit om det, kommentera gärna nedan och skicka med länken till ditt inlägg.

Eller tycker du jag har missat något och har en fråga. Scrolla ner och lämna en kommentar.

Vill du läsa mer om mitt besök i Paris? Klicka dig gärna vidare hit.


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply