Meny

Hittade en reselista hos Anngelic som i sin tur hittade den hos Lina och även om jag inte vanligtvis brukar haka på dessa listor så gillade jag just Reselistan 2019 eftersom jag fick drömma mig tillbaka och välja och vraka bland alla mina resor. Och efter Annikas riktiga höjdare får några månader sedan så har jag fått lite blodad tand om andan faller på.

Bästa resan?

Hur ska man ens kunna välja en, egentligen. Flera resor är ju bäst men i olika kategorier. Men okej, om jag måste välja så väljer jag vår resa till Khao Lak, Thailand i januari 2018.

Khao Lak, Thailand

Hur kommer det sig då att detta blir resan som hamnar högst på listan? Troligen främst för att jag just då behövde avkoppling som absolut bäst. Och det var en ren sola och bada semester, en av få vi gjort på senare tid. Våra resor tenderar gärna bli resor till storstäder när vi ska uppleva så mycket som möjligt och inte direkt vilar upp oss. Men resan till Khao Lak var avkoppling in i minsta cell. Alla dagar utom en tog jag mig inte ens utanför hotellområdet. Så när jag tänker efter är det solklart Thailand som är den bästa resan.

Sämsta resan?

Svårt. Resan i sig är egentligen inte den sämsta. Inte ens anledningen till att den blir den sämsta resan är egentligen den sämsta. Men om jag nu måste välja en resa som är den sämsta så blir det Turkiet-resan i augusti 2018.

Turkiet

Även den resan var egentligen menad som en ren sol och bad-semester. Slappa, ladda batterierna, ta det lugnt efter en sommar som spenderats på jobbet.

Vi åkte ner, solade och badade en dag och såg lite av Alanya. Sedan däckade Andreas i århundradets, kanske årtusendets förkylning. Har nästan aldrig sett honom så risig och han spenderade resten av ledigheten mestadels på hotellrummet.

Jag anpassade mig och fick till slut en ganska härlig semester, följde mina egna rutiner och min egen mat- och sovklocka vilket var ganska härligt eftersom jag är en person som gillar att vara lite ensam ibland. Men visst är jag hellre ensam när jag är ensam på riktigt än när jag egentligen ska ha sällskap.

Dyraste resan?

Den resa vi enskilt har betalt mest pengar för både i resekostnad och i mat och nöje på plats är utan tvekan kryssningen i Medelhavet vi gjorde med Symphony of the seas för exakt ett år sedan.

En kryssning är ju oftast inte den billigaste reseformen. Mat och dricka ombord är absolut ingen budgetvariant och att stanna i fem städer runt Medlelhavskusten är inte heller något man upplever gratis. Men å andra sidan är resan absolut inget jag något skulle vilja vara utan. Det var definitivt värt det. Och snart är den inte dyrast längre. Resan vi gör i maj när vi åker jorden runt på åtta dagar kommer bli dyrare.

Billigaste resan?

Det beror ju lite på hur man ser det kanske. Men den resa vi betalt mins pengar för är definitivt vår weekendresa till Los Angeles i februari 2019. Det var ju lite det som var hela grejen med den resan, att det var en poängresa.

Los Angeles Reselistan 2019 billigaste resan

Resan betalades med Eurobonuspoäng och det enda vi la i ”riktiga” pengar var drygt 1200 för skatter och avgifter. Sedan tillkom ju boende en natt i Los Angeles och parkering på Arlanda. Men inte mer än så. Solklart den billigaste resan.

Roligaste resan?

Det är inte första gången jag får tänka till ordentligt på svaret på Reselistan 2019. Om det var svårt att välja bästa resan skulle jag säga att det är nästintill omöjligt att välja roligaste resan. Men om jag måste välja så är det nog ändå min resa till New York med Eva-Lena i november 2017.

Denna resan var rolig av så många olika anledningar. Jag fick uppleva den med Eva-Lena vilket bestämdes helt spontant några veckor innan resan skulle gå av stapeln. Det var första gången jag var i USA. Jag gjorde det lite som ett infall, två månader innan min 40-årsdag bestämde jag att jag skulle åka och några dagar innan jag fyllde kom jag hem. Men framför allt var det oerhört kul att vara i New York. Vilken stad!

Mest spontana resan?

Los Angeles-resan jag berättade om som billigaste resan ovan var ju spontan. Men om jag sätter upp regeln för mig själv att jag inte får säga samma resa två gånger då är det definitivt Dubai som blir mest spontan efter det.

Tio dagar innan avresan bokade vi och det får anses spontant för att vara vi.

Drömresemål?

Med risk för att vara tjatig. Men här krävs det väl ändå ett helt inlägg för att få med allt. För en tid sedan skrev jag om vad jag har på min bucketlist.

Men om jag skall drömma då. Drömdestinationen. Maldiverna. Kanske lite förutsägbart men det får det vara värt.

Bästa hotellet?

Ibland är det första tanken, första känslan, det som är mest rätt. Och när jag spontant tänkte på vilket jag skulle säga är det bästa hotellet så föll tanken på Sunprime Miramare beach på Rhodos.

Det är absolut inge lyxhotell men det är ett hotell jag verkligen uppskattar. Fantastisk service. Ligger bra nära flygplatsen. Vuxenhotell vilket passar oss bra när vi reser utan barn. Och härliga boenden med små Bungalows. Jag gillar också avstånden mellan de olika hotellområdena som gör att man får fina promenader längs med vattnet flera gånger om dagen.

Helt enkelt ett riktigt favorithotell. Och så är det ju faktiskt också platsen där vi förlovade oss den 1 juni 2016.

Sunprime Miramare

Sämsta hotellet?

Det har funnits hotell genom åren jag inte varit så förtjust i. Men att skriva om det här flera år senare tycker jag inte är rättvist. Mycket kan ha ändrats och att hänga ut någon för gamla meriter är inte okej. Så med det sagt har jag haft turen att inte var missnöjd med något hotell på senare tid och därmed blir denna kategorin den första som är tom – förutom mitt eget dravel.

Det första du packar innan resa?

Utan tvekan är det första jag tar fram följande tre saker (lite beroende på resans längd och vilken tid på dygnet vi flyger):

 • Passet
 • Mina brusreducerande hörlurar
 • Min ögonmask

Lite fler saker jag inte reser utan har jag listat här.

Vilken plats kan du tänka dig åka tillbaka till?

Detta är en fråga jag tenderar att återkomma till i olika sammanhang och jag har faktiskt skrivit ett helt inlägg om just detta.

”Att åka tillbaka eller uppleva nytt” heter det och tar upp det faktum att jag nästan alltid när jag är på en plats drömmer om att åka tillbaka och när jag väl kommer hem vill jag inget hellre än att uppleva nytt.

Men tre platser som jag vet att jag kommer att åka tillbaka till är definitivt Paris, New York och Thailand.


Reselistan 2019 – din version?

Nu är jag såklart nyfiken på din Reselistan 2019 för lite reseinspiration. Kommentera gärna här nedanför om du gör din egen så kan vi samla alla för mer inspiration.

Andra som skrivit sina varianter av Reselistan 2019:
Lifsresor
Cathinka
Från Stad till Strand
Explorista

Följ gärna Lite mera rosa på BloglovinFacebook och Instagram för ännu mer vardagsinspiration.

9 Comments

 • Ann-Louise
  29 april, 2019 at 13:49

  Kul att läsa dina svar! Jag började skriva en egen lista förra veckan men sen tappade jag skrivlusten några dagar. Har tagit nya tag nu så snart kommer min lista också vara klar. 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   29 april, 2019 at 14:50

   Är det fler än jag som tappar den alltså ? Jag tycker jag går på varannanveckasskrivlust just nu ??

   Reply
 • Ann-Louise
  29 april, 2019 at 18:12

  Skönt att man inte är ensam i alla fall. En lista var lagom just nu kände jag, trots att jag fortfarande har massor kvar att skriva om vår Floridaresa/kryssning samt har massor från tidigare resor som inte skrivits. Men nu är listan klar och publicerad i alla fall. 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   29 april, 2019 at 19:40

   Och läst av mig ?
   Listan på inlägg som ”borde” skrivas är lång även här… men det kommer ?

   Reply
 • Lifsresor
  2 maj, 2019 at 22:37

  Maldiverna ska du absolut ha som drömresemål. Vi hade det drömlikt underbart där förra veckan. ??

  Reply
  • corneliatoneri
   16 maj, 2019 at 18:15

   Åh nu blir jag väl knappt avis ändå. Maldiverna är den stora drömmen för mig. Är det rätt säsong för Maldiverna nu på våren?

   Reply
   • Lifsresor
    16 maj, 2019 at 21:35

    Ja Maldiverna är absolut ett drömresemål. Lite beroende på vad man är ute efter men för oss som dyker är det helt klart det. Temperaturen varierar inte så mycket under året, ett par grader hit eller dit. Regnar gör det dock mer på sen vår och tidig höst. Minst regndagar har jan-april. Vi hade lite regn på vår resa men inget som störde speciellt mycket.

 • Emmi - explorista.se
  6 maj, 2019 at 10:27

  Fint hotellet på Rhodos såg ut, jag älskar poolområden som är i roliga former med massa grönska, restauranger och sånt i!

  Reply
  • corneliatoneri
   16 maj, 2019 at 18:15

   Vi älskar verkligen detta hotellet. Kanske inte superspeciellt pool-område men hotellet är en liten oas!

   Reply

Leave a Reply