Meny
Reseinspiration / Resor / Resplaner

Jorden runt på 8 dagar

Det var lite av en ingivelse när vi bokade. En fredagskväll i mitten av mörkaste december. Efter en lång jobbvecka och på målrakan in mot julledigheten slog vi till. Och bokade en resa jorden runt på 8 dagar.

Vi ska inte vara borta i flera månader och vi ska inte besöka de sju underverken. Det blir ingen backpacking och vi ska inte se besöka mängder med platser. Nej vi ska göra precis som det låter. Vi ska åka jorden runt. På åtta dagar.

Jorden runt på 8 dagar -varför?

Ordet flygskam platsar då rakt inte i denna resa. Här ska spenderas ca 50 timmar ovan molnen. Och jo resan kommer sig egentligen av att jag ska övervinna en av mina rädslor. Jag trodde länge att jag aldrig skulle komma till USA. Var det något jag var mer rädd för än att flyga så var det nämligen att flyga över vatten. Att ta sig över Atlanten såg jag som ett oövervinnerligt hinder. Nu har jag varit i USA tre gånger på ett och ett halvt år. I en av de resevloggar vi följer såg jag en resa över Stilla havet och bestämde mig för att jag måste göra det. Men för att ta sig över Stilla havet måste man ju först ta sig TILL Stilla havet. Och på den vägen är det.

ARN-LHR-SFO-SIN-DOH-ARN

För den oinvigde har jag inte satt mig på tangentbordet. Nej ovanstående är flygplatskoder och betyder i klartext: Stockholm/Arlanda – London/Heathrow – San Francisco – Singapore – Doha – Stockholm/Arlanda. Och den rutten skall vi göra på de åtta dagar vi är iväg.

Den 22 maj flyger vi med SAS från Arlanda till London och fortsätter sedan vidare därifrån (utan ny Starbucks-mugg p.g.a. Starbucks finns bara i terminal 5) med Virgin Atlantic till San Francisco.

I San Francisco stannar vi i hela fyra dagar till den 26 maj. Då lyfter vi och åker 16 timmar och 20 minuter över Stilla Havet till Singapore med United Arlines flight UA1. Och under de 16 timmarna blir den 26:e den 28:e maj och Andreas 33:e födelsedag den 27:e går upp i rök.

I Singapore stannar vi i dryga två dygn när vi troligen behöver brottas med lite jetlag för att hinna uppleva så mycket som möjligt innan vi den 30 maj lyfter med Qatar Airways och mellanlandar i Doha innan vi flyger vidare hemåt till Stockholm och Arlanda.

Flygplanstyper kommer

För de av mina läsare som är lite mer intresserade av flygplanstyper än andra lovar jag att återkomma med mer info. Av erfarenhet vet jag att det kan ändra sig från planering till verklighet. Men att det blir tre helt nya flygbolag för mig är jag ganska säker på. Både Virgin, United och Qatar är nya för mig. Och denna gången blir det inga premiumsäten som sist om inte någon har en bra dag och uppgraderar oss.

Hela rutten flyger vi dock med olika allianser och tjänar poäng på resorna. Hur mycket och varför vi tjänar just så mycket ber jag att få återkomma till i ett annat inlägg. Och till dess får du gärna läsa mer om poängsnack här.

Rad 33 blev rad 16

Efter lite funderande blev vi nu i veckan några tusenlappar fattigare och lite mer benutrymme rikare på vår långa flight mellan San Francisco och Singapore. Rad 16 är bokat och det skall ge oss lite mer möjlighet att sträcka på benen och kanske till och med sova en liten stund. Men i övrigt blir placeringen i planen en överraskning.

San Francisco och Singapore-tips

Jag har naturligtvis dammsugit nätet och bloggar på tips vad vi inte får missa i San Francisco och Singapore men dina egna favoriter mottages såklart tacksamt i kommentarsrutan här nedan. Kanske de gömda pärlorna det inte pratas så mycket om?


Har du också åkt jorden runt eller gjort någon liknande resa? Berätta i en kommentar.

Följ gärna Lite mera rosa på BloglovinFacebook och Instagram för ännu mer vardagsinspiration.

5 Comments

 • Ann-Louise
  14 april, 2019 at 16:42

  Så spännande resa! Och du bör ju få möjlighet att köpa fler Starbucks-muggar längs vägen även om det inte blir någon i London den här gången. Här är mina bästa San Francisco-tips: http://www.stadtillstrand.se/2016/11/17/10-saker-att-gora-i-san-francisco/

  Reply
  • corneliatoneri
   14 april, 2019 at 20:29

   Ser fram emot muggar i både San Francisco, Singapore och kanske till och med Doha om tiden tillåter. 🙂 Och ditt SF-inlägg ska jag spara till morgonkaffet imorgon bitti. 🙂 Trevlig kväll!

   Reply
 • Eva Bärring
  14 april, 2019 at 18:24

  Hej!
  Jag är imponerad av din sida och ditt skrivande.Jag har varit inne på litemerarosa tidigare??
  Vilken häftig resa du har framför dig – du är modig?
  En sak som du inte får missa är att åka ut på Alcatraz. Det var över förväntan – alla i mitt sällskap på 10 personer i olika åldrar tyckte det var en riktig höjdare!
  Kolla o se bilder från San Fransisco på https://www.evas-restips.se

  Reply
  • corneliatoneri
   14 april, 2019 at 20:31

   Stort tack för dina ord. De värmde verkligen mitt hjärta. Alcatraz står på listan men det är skönt att höra att du säger att det är värt det. Man vet ju inte om det är en turistfälla… Ska kika in på din blogg och inspireras ytterligare nu på direkten.

   Reply
 • Ann-Louise
  14 april, 2019 at 21:22

  Ett litet restaurangtips också, om man vill äta med fin utsikt kan jag rekommendera Cheesecake Factory vid Union Square, högst upp i Macys. God mat och goda drinkar till överkomligt pris. Sist vi var i San Francisco åt vi där samtliga kvällar. 🙂 Och ät frukost på Sears Fine Food på Powell Street, precis vid Union Square. De är berömda för sina svenska pannkakor, men jag brukar oftast välja French Toast. Och åk upp högst upp till baren i San Francisco Marriott Marquis och ta en drink med en vidunderlig utsikt. Kanske kommer jag på ännu fler tips innan ni åker. 🙂

  Reply

Leave a Reply