Meny
Reseinspiration / Resor

I´m a suitcaser yes I am – en lista om restyper

Min bloggkollega Annica på Resfredag har skrivit en riktigt rolig lista om restyper. Så pass att det gav en direkt craving efter att göra en egen variant. Et voilá, här kommer den.

Vem är du när du reser – en lista om restyper.

1. Dyka från poolkanten eller smyga i från badstegen/poolkanten?

Restyper

Svar: Här är det ingen tvekan. Jag är badkrukan personifierad och smyger i från badstegen om jag smyger i alls och inte intar positionen som på bilden ovan. Enda anledningen att möjligen ta ut svängarna lite och hoppa i från sittande position på poolkanten är att göra lidandet kort när min arma kropp möter det kalla vattnet. Att bada i havet kommer inte på frågan om jag inte befinner mig på paradisö med kristallklart turkost vatten med temperatur om i runda slängar 30 grader.


2. Backpacker eller suitcaser?

Svar: Kan bara hålla med om att begreppet suitcaser är genigaliskt och direkt också erkänna att jag tillhör just den gruppen. Har ju till och med ägnat ett helt inlägg till kärleken för väskan på bilden ovan. Fröken ordning och reda (aka undertecknad) är inte mycket för ryggsäck över huvud taget och letar fortfarande efter en ny att ha som handbagage. Den skall gärna vara av lite hårdare material, inte lös och sladdrig, och ha många fack så det går att organisera. Hit me with era bästa tips. Tackar ödmjukast på förhand.


3. Packa kvällen före eller packa i god tid?

Svar: Här får väl de som känner mig hjärtinfarkt eller tror att jag ljuger och kanske går det lite stick i stäv med ovan nämnda fröken ordning och reda, men min väska packas kvällen innan. Jag har försökt att packa i god tid, men det går inte. På temat ordning och reda tror jag ändå att det handlar om att jag numera är så pass van att jag faktiskt har stenkoll på vad som ska med och skulle kunna packa i sömnen om jag behövde.

Och för att illustrera det närmare kan jag bjuda på min uppdatering på FB innan vi skulle åka till Thailand för ett år sedan. Observera att vi då skulle ta oss från Linköping till Landvetter också.


4. Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där en timme innan deadline?

Svar: Bara en timme innan? Jag väntade på ytterligare ett alternativ. En timme innan är nämligen inte tillräckligt för mig, i alla fall inte om det rör sig om en flygresa. Åker jag tåg eller buss räcker det med en halvtimme men eftersom jag älskar flygplatser så är jag gärna där flera timmar innan. Det är en härlig del av resan för mig.


5. Paketresor eller sy ihop själv?

Svar: Svårt. Och vad räknas egentligen som en paketresa. Är charter paketresa? Jag är nog kanske inte så mycket för resor där jag under hela resan ”tvingas” göra saker i grupp. Men så länge jag tillåts uppleva min semester på egen hand så kan jag nog tänka mig både och. Jag är ju en sån som gillar charter.


6. Foodie eller naturjunkie?

Svar: Solklart foodie. Som det står i beskrivningen av vad du kan förvänta dig att hitta för innehåll i den här bloggen:

”Det är inte i denna bloggen du får följa med på bungyjump, ätandes larver i Amazonas djungel. Snarare hittar du mig på en filt framför Eiffeltornet, i en takbar blickandes ut över New Yorks skyline eller på en strand i Thailand, sådant som är lite mera rosa för mig. ”


7. Skidsemester eller sandstränder?

Första och bokstavligen enda gången på skidor

Svar: Inte heller här är svaret svårt. Glasklart sandstränder.
Skidor har jag bokstavligen stått på en gång i hela mitt liv – se ovan. Och om jag åkte eller inte tvistar de lärde. Skidorna var på och i min värld var lutningen på den nedre delen av barnbacken i Klövsjö ett mindre störtlopp, att hantera knappliften värt ett nobelpris i teknik och fysik. Slut på anförandet.


8. Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

Svar: Detta ämnet har jag ju faktiskt ägnat ett helt inlägg till. Och när jag nu skall svara på frågan vet jag inte om jag verkligen kom fram till något.
Hade jag haft obegränsat med ekonomiska medel hade jag velat göra både och. Nu tror jag det handlar mycket om att kassan inte tillåter det och att jag då väljer att lägga pengarna på att se saker jag inte redan sett men jag har absolut inget emot att komma tillbaka till platser, oavsett om det är för att jag inte har hunnit se allt som New York eller för att njuta av en plats jag vet att jag älskar som Sunprime Miramare på Rhodos.


9. Roadtrip eller tågresa?

Svar: Ännu en fråga som nästan är omöjlig att svara på. Jag älskar roadtrips. Älskar möjligheten att vara spontan. Svänga av korta eller långa omvägar och spontant ändra riktning helt.
Ändå finns det en charm med tåg. Ett lugn. Jag har en hemlig (inte hemlig nu längre verkar det som) dröm om att sätta mig på ett tåg och åka så långt norr ut jag kan komma. Men då handlar det nog också om just det, att verkligen ”komma bort”.
Roadtrips korta som långa ger mig en mer lustfylld känsla. Så efter lite överläggande med mig själv kommer jag nu fram till att svaret är roadtrip.


10. Systemkamera eller mobilkamera?

Svar: Solklart mobilkameran. Främst för att jag även efter flera fotokurser både på gymnasiet och universitetet fortfarande inte är vän med systemkameran men även för att mobilkameran alltid finns där. Den är simpel men ger ändå fantastiska och väl godkända bilder.

Systemkamera överlåter jag till Andreas att bemästra och så tar jag foto på honom med mobilkameran när han tar foton med systemkameran.

Skiathos 2017
Promenad till lokala mataffären, han, jag och kameran.

11. Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Svar: Morgonmänniska. En dag när jag har vaknat upp tidigt känns bättre än när jag har sovit länge och somnat sent.


12. Spanien eller Italien?

Svar: Vid första anblicken en konstig fråga, ändå självklar. För jag förstår precis. Jag har varit mest i Spanien men svarar ändå Italien. För att jag älskar Italien. Historien. Maten. Språket. Och ja, visst skulle jag så gärna vilja lära mig italienska. Det står på min to do.


13. Läsk eller alkohol?

Svar: Ja visst borde man säga inget av dem – men då vore jag bra skenhelig och inte sanningsenlig. Och jag väljer alkohol. Ett glas gott italienskt rött eller ett glas Prosecco. Oslagbart.


14. Äkta böcker eller ljudbok?

En av de som jag har i pappersform men också har lyssnat på.

Svar: Här skulle jag först och främst vilja ändra på frågan till:
Pappersbok eller Ljudbok?
Varför då? Jo just för formuleringen äkta bok. Är en ljudbok då oäkta? Jag har på senare tid valt ljudbok 9 av 10 gånger men haft en inneboende känsla av att det liksom inte är lika ”fint” som att läsa en pappersbok. Att det inte ”gills”.

Jag har ett bokmärke (från Ordning & reda såklart se nedan) där jag på insidan skrev upp alla böcker jag läste. Jag funderade på om jag skulle skriva upp de böcker jag lyssnat på också men kände mig som en fuskare när jag skrev det och suddade ut det igen. Förstår ni mig?

Självklart ska vi främja det riktiga läsandet. Det stimulerar hjärnan som lyssningen inte gör men jag tycker att om man exempelvis på semestern föredrar ljudbok för att det är snäppet enklare i solstolen så är det okej.

Men precis som Annika är jag oerhört analog och jag älskar mina pocketböcker. Så mycket att jag till och med köpte böckerna och hade dem i hyllan fastän jag lyssnade på dem. Ja, du kan här få kalla mig lite galen.

Tack Annika för en härlig lista om restyper och den inspiration jag fick av den. Fick du också inspiration? Svara gärna på frågorna i en kommentar här nedanför eller i ett eget inlägg om du har en blogg. Och kommentera då gärna med länken så att jag kan få läsa dina svar.


Vill du läsa fler listor – många bloggare har hakat på:
Annas lista hittar ni här
Från stad till strands hittar du här
FlyingDrydens lista hittar du här
ReiseLindas lista hittar du här
Ladies Abroads lista hittas här
4000mils lista återfinns här
Marias memoarer har också skrivit en lista
Firstmorning har skrivit sin lista här
På vift har besvarat listan också, den hittar du här

9 Comments

 • Resfredag
  21 januari, 2019 at 08:56

  Så kul att läsa dina svar – fint att du hakade på!

  Reply
 • TravelAnna
  21 januari, 2019 at 21:30

  Åh, vad kul att du hakade på Annikas lista. Så roligt att läsa dina svar. Skönt med någon mer som inte åker slalom, haha – själv har jag aldrig ens stått på såna skidor. Ser att vi resonerar lika på fler punkter också.

  Jag svarade på frågorna jag med (ändrade bara lite på en fråga): http://www.newyorkmybite.com/backpacker-eller-suitcaser-annu-en-lista-om-resor/

  🙂

  Reply
 • […] det dags igen när Annika på Resfredag svarade på om hon är en backpacker eller suitcaser. Även Litemerrosa har kört samma lista. Jag norpar den rakt av, det har hon inget emot. Hoppas att inte ni heller har […]

  Reply
 • Ann-Louise
  22 januari, 2019 at 13:47

  Vad kul att läsa dina svar. Jag har också skrivit ett likadant inlägg nu med mina svar. 🙂 Jag skrattade lite för mig själv åt att du köpt böcker och ställt i bokhyllan fast du lyssnat på dem som ljudböcker. Nu lyssnar inte jag på ljudböcker men om jag gjorde det så skulle jag förmodligen också köpa de ”riktiga” böckerna bara för att ha dem i bokhyllan. 🙂 🙂

  Reply
 • Reiselinda
  22 januari, 2019 at 21:01

  Roligt att läsa din lista! Jag hakade också på!

  Reply
 • FlyingDryden
  17 februari, 2019 at 10:49

  Fin lista! Fast morgonmänniska och kvällsmänniska, denna oändliga debatt som aldrig avslutas. Dygnet blir ju lika långt oavsett när en går upp tänker jag. 😉

  Reply
  • corneliatoneri
   17 februari, 2019 at 13:48

   Tack! 🙂 Så sant så sant. Det ligger väl i betraktarens öga och känsla. Vissa gillar morgnar bättre och andra kvällar. Själv är det egentligen lite olika från dag till dag men mest gillar jag morgnar. Och när jag tänker till så tror jag också att det kan vara beroende på årstid.

   Reply
 • Marias Memoarer
  18 februari, 2019 at 14:09

  Jättekul att läsa dina svar, och härligt att du länkat till oss andra som också gjort listan <3

  Reply
 • […] bloggare som också har svarat på de här frågorna är Lite mera Rosa, New York – My Bite of the Big Apple, Ladies Abroad, Lifsresor, ReiseLinda och […]

  Reply

Leave a Reply