Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Att göra något helt meningslöst

Under soffbordet ligger två stickningar. Jajamen, ni hörde rätt. En är min och en är min dotters. För en tid sedan önskade hon att jag skulle lära henne sticka. Sagt och gjort. Jag letade rätt på en garnaffär och investerade. Jag skulle göra något helt meningslöst.

Det är möjligt att det är en ca 25 år sedan jag stickade senast. Mamma var duktig på det och det ligger i släkten på hennes sida. Jag har flera kusiner som är grymma, som stickar ett par raggsockar eller vantar på en kväll. Ändå var jag skeptisk till om jag skulle komma ihåg hur man gjorde.

Jag letade fram ena änden på garnet och tog fram stickorna och lite som magi började händerna lägga upp maskor som om det var igår. Sedan har vi övat då och då jag och V.

40 maskor helt meningslöst

Min stickning ligger där under bordet. Och ibland tar jag fram den och stickar några varv. 40 maskor. Jag stickar endast räta för att komma in i det. Och de där 40 maskorna är inte tänkt att bilda någonting när varven är färdigstickade. Jag har inte ens något mål hur många varv eller hur många centimeter som skall stickas. Istället stickar jag alltså helt utan mål, utan tanke om vad det ska bli eller att det ens ska bli något. Jag gör något helt meningslöst.

Behöver nämligen öva på det.
Att göra något helt meningslöst.

Vad jag än gör så vill jag att det skall kännas produktivt. Det är både en förbannelse och en gåva. Det är sällan jag kollar på en film eller ett TV-program utan att ha mobil, dator eller kalender i närheten för någon form av planering. När jag står i duschen fullkomligt sprutar idéerna ur mig, det är sällan jag är så produktiv på idéer som just där.

Sätter jag mig i favoritfåtöljen och ska lyssna på ljudbok tar jag tillfället i akt att lyssna lite extra på formuleringarna för att se om jag hittar några uppslag till det jag själv skriver på.

Allt inspirerar

Tåg- och flygresor, men även bilresor (om jag inte kör) är bland de bästa stunderna att få massor gjort. Bredvid sängen ligger ett litet block att notera på om jag kommer på en bra idé innan sömnen fångar mig. Och när vi slänger oss i soffan och kollar igenom lite YouTube-klipp som laddats upp sen sist så ser jag till att titta på klipp som kan inspirera till inlägg eller egna resor.

Jag gillar helt enkelt att göra saker jag ser ger mervärde för mig. Men jag vill också öva på att göra saker som är helt utan mening. Jag är inte så bra på att bara titta rakt upp i taket och släppa tankarna fria utan mål men att sticka 40 räta maskor varv ut och varv in tyckte jag var en briljant idé för att göra absolut ingenting.

Ända till det gav idén om detta inlägg…
Och så var vi där igen.


Tack för att du läser mina tankar. Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar.

No Comments

    Leave a Reply