Meny
Europa / Grekland / Hotelltips / Reseberättelser / Reseinspiration / Resor

Sunprime Miramare beach Rhodos – en reseberättelse

Som jag har längtat efter att få sammanfatta och berätta om en helt underbar vistelse på Vings Sunprime Miramare beach på Rhodos. Sällan, nä aldrig, har jag varit med om en bättre semester. Bilden här ovanför visar det som mötte oss när vi lämnade receptionen efter incheckning. Laguner och i bakgrunden, under taket, restaurangområdet där man om man så önskar, avnjuter frukost och middag, med utsikt över Medelhavet och konturerna av de turkiska bergen i horisonten. Men vi kan väl börja lite tidigare än så.

Thomas Cook från Arlanda

Denna gången flög vi från Arlanda och eftersom planet skulle gå 7:45 på söndagsmorgonen passade vi på att åka upp dagen innan och stanna över på Clarion hotell Arlanda Airport. Frukosten där öppnar redan kl 5 så man kan lätt få sig lite mat i magen innan incheckning. Och skulle du inte hinna käka går det bra att få med sig en liten låda.

Vi åkte som vanligt med Thomas Cook Airlines och denna gången ett av deras lite större och nyrenoverade plan. En Airbus 330 har jag lärt mig av min sambo. Och nu vill jag direkt rikta ett gigantiskt tack till personalen på planet och speciellt Pernilla som tog hand om mig på ett helt fantastiskt sätt. Måhända hörde jag inte, eller åtminstone förstod inte, allt det som förklarades för mig om logiken kring vindar och små skakningar men omtänksamheten och omhändertagandet (och även Margaritan) gjorde mig lugnare! Stort tack!!!

Thomas Cook Airlines

Vi landade, som om inget hade hänt såklart, på denna härliga grekiska ö, den näst största efter Kreta om man ska tro Vingvärden som följde med oss i bussen den korta transfervägen mellan flygplatsen och hotellet.

Miramare beach Rhodos – vuxenhotell

2016-06-04 08.40.39 HDR
Framme – ingången till Sunprime Miramare Beach.

Det tar inte många minuter att ta sig från flygplatsen till Sunprime Miramare beach som är ett av Vings koncepthotell med namnet Sunprime. Och det beror inte bara på att det ligger nästan granne med flygplatsen. Som gäst på ett Sunprime-hotell har du nämligen en helt egen transfer som inte gör några stopp på andra hotell än just ditt Sunprimehotell.

Bor du på något av dessa koncepthotell kan du vänta dig det lilla extra på många olika sätt bland annat i form av möjligheten att ta med dig mer bagage i kilo räknat. Men du kan också checka in bagaget och även dig själv på hotellet samma dag som hemresan. Bagaget tas om hand av Ving och körs till flygplatsen. Du får ditt boardingpass på hotellet och kan gå direkt till säkerhetskontrollen när du kommer till flygplatsen.

Utöver det är Sunprimehotellen skräddarsydda för vuxna och det är 16-årsgräns på hela hotellet.

Prime Bungalow 1016

Vi hade valt en egen bungalow på 60 kvadrat precis vid havet. En så kallad prime bungalow. Vi bodde i nummer 1016 och den kan varmt rekommenderas.

Sunprime Miramare Beach
Vardagsrum och hall.
Sunprime Miramare Beach
Sovrum – panoramavy – inklusive väska på sängen.
Morgonrockar ingår.
Sunprime Miramare Beach
Utsikten från sovrummet, vem vill inte vakna till detta?
Sunprime Miramare Beach
Vår bungalow sedd från havet.
Till vänster solterass och vårt sovrum.
Till höger liten altan med mestadels skugga och ingången till kök/allrum.

Stranden låg precis utanför vår bungalow och kunde besökas via små trappor från hotellområdet. Det blåser en hel del på denna sidan av ön men det var ändå fullt möjligt att bada för den som önskade. Stranden är stenig och och badskor är nog att rekommendera.

All inclusive eller inte

På Miramare Beach är det möjligt att välja till all inclusive för i runda slängar 7-8000 svenska kronor. Då ingår både frukost-, lunch- och middagsbuffé samt mestadelen av drycken. Både alkoholhaltig och icke alkoholhaltig. (Priset på all-inclusive hade ändrats till 2017 när vi återvände. Läs mer om vårt val av mat då i detta inlägg.) Då vi hade för avsikt (innan vi kom ner) att besöka andra restauranger än de på hotellområdet bokade vi inte all inclusive. Nu blev det inte som vi hade tänkt kanske men vi är ändå mycket nöjda med valet. Och anledningen att det inte blev så var enkel. Vi trivdes så himla bra på hotellområdet att vi valde att inte äta någon annanstans mer än en enda gång och den kommer jag till.

Maten på Miramare beach Rhodos

Frukost avnjöt vi alla dagar hemma på altanen i vår bungalow. Då jag gick på svensk tid och hade för ovana att vakna samma tid som hemma traskade jag upp vid sjutiden (sex svensk tid) och handlade färskt bröd i vår lilla lokala supermarket som låg några hundra meter från hotellet in mot Rhodos stad. Inte fy skam att avnjuta frukosten såhär en hel vecka.

Sunprime Miramare Beach
Frukost utan filter.

Lunch serveras i poolbaren och middag i restaurangen som ligger precis innanför receptionen och som syntes på första bilden i inlägget. A la carte menyn är inte så omfattande då jag uppfattar att de allra flesta väljer all inclusive. Och här kommer det första och det enda minuset med hotellet. Har man inte valt all inclusive är det lite ”meckigt” med betalningen. Det märks att det inte finns det bästa tekniska stödet för detta och personalen känner sig lite vilsna och inte helt tillmötesgående. Det blir ett tilläggsmoment för dem som är ganska krångligt.

Ändå vill jag påpeka att detta inte är en stor plump i protokollet. Personalen hanterade det 9,9 gånger av 10 mycket bra och smidigt – men ett litet tips till Ving. Kika på sättet som jag exempelvis vet att man hanterar det på Sunwing East Side i Turkiet, när man drar sitt rumskort när man vill sätta upp det på rummet.

Men åter till maten då. Vi åt alla måltider utom en på hotellet och var mycket nöjda. Här kommer ett axplock av rätterna i bild.

Inte en endaste liten grekisk sallad eller moussaka slank det ner – det får vi ta nästa gång.

På utflykt till Lindos i hyrbil

Enda dagen vi inte åt på hotellet var dagen då vi packade in oss i vår hyrbil och drog till östkusten och Lindos, en by vi blivit rekommenderade att besöka av många. En klassisk grekisk by med vita små stenhus beläget i en dal vid en bukt med alldeles turkost vatten. Vackert såklart men inte så imponerande som vi hade hoppats. Lite för mycket turister, inkastare, och för tätt mellan solstolarna på stranden. Kanske hade vi vant oss vid lugnet på vårt hotell, kanske var det för att det var en lite molnigare dag än de andra men vi tog oss en liten promenad, käkade lunch på en av takterrasserna och sedan gav vi oss av hemåt igen.

Lindos
Vy över Lindos, vädret hade hunnit bli lite sämre och gav inte den hissnande vackra utsikt som brukar synas på vykorten. I bakgrunden på klippan Akropolis.

Visst var Lindos vackert men som nämnt ovan var det lite för turistigt och jag måste säga att jag mådde riktigt dåligt av att se de små åsnor som kämpade på de trånga gränderna och trapporna upp till Akropolis för att bära betalande lata turister som inte orkar kämpa lite för att uppleva det vackra. Själva var vi inte upplagda för att traska upp men hade aldrig valt att låta ett litet djur göra det för oss.

Denna resan trivdes vi bättre på vårt hotell och i vår bungalow och efter en lite tur genom Rhodos stad med bil för att se vad vi tänkte missa var vi tillbaka vid hotellet. Rhodos stad såg absolut ut som något vi vill uppleva, men vi tar det nästa gång för i hit kommer vi att återvända. Av flera anledningar.

Förlovning 160101

Onsdag morgon, den första dagen i juni, vid vårt lilla hus precis vid stranden bytte vi ringar. Och hur firar vi bäst årsdagen av en sådan sak – förhoppningsvis genom att kunna återvända.

Sunprime Miramare Beach

Vad säger researchen om Sunprime Miramare beach Rhodos?

Om man gör lite research kring vårt hotell finner man idel lovord. Både på professionella resesajter, på amatörbloggar som denna och på proffsbloggar. En av de få saker som man på vissa ställen får en liten varning för är de störande ljuden från flygplanen som landar på Rhodos flygplats och som de allra flesta dagar flyger förbi just Sunprime Miramare beach på ganska nära håll.

Det är ganska svårt att fånga med mobilkameran men låt säga att de ligger ca 400 meter upp i luften och har ett par minuter kvar till hjulen slår i backen när de passerar hotellet. Inget som stör en glad ”flightspottare” som Andreas dock, och inte mig heller och i ärlighetens namn så lät det inte alls mycket. Men visst borde jag ha tappat lite av skräcken efter att ha följt uppåt ett par hundra plan som landat under en vecka både live och via flightradar – tack Ving för WiFi på HELA hotellområdet – fem starka Vinghjärtan för det!

Poolerna på Miramare beach Rhodos

En av de delar på hotellet som fick minst besök av oss var poolområdet, vi är båda lite badkrukor. Poolområdet var dock alldeles fantastiskt och en annan gång lär det få besök både vid sidan av och i vattnet.

Sunprime Miramare Beach
Sunprime Miramare Beach

Summa summarum på Sunprime Miramare beach Rhodos

En vecka senare summerade vi en alldeles fantastiskt vistelse på Sunprime Miramare beach Rhodos. Flygtiderna både fram och tillbaka gav oss det mesta av vistelsen men innebar ändå att vi kom hem i rimlig tid. Och när jag klev på planet för hemresa och paniken började stiga, hade jag sådan tur att min fantastiska flygvärdinna Pernilla från nervägen stod vid min plats och vinkade till mig. Inte bara tog hon hand om mig även på resan hem, hon briefade även sina kollegor om läget. Till och med en av piloterna, som tog sig tid att ta en liten pratstund med mig inte bara en utan två gånger. Lika snällt som jag tyckte det var. Lika mycket ville jag bara att han skulle gå tillbaka till sin plats i cockpit och flyga mig säkert hem.

Nu vill jag summera detta som den bästa semestern hittills. Bara att vänta och se om nästa blir lika bra.

Sunprime Miramare Beach

Mer att läsa på Lite mera rosa

3 Comments

 • John
  19 september, 2021 at 21:37

  Vi flyger ca 2 km från er sida! Mvh en pilot trevlig blogg btw

  Reply
 • John
  19 september, 2021 at 21:39

  Vilken Bump! ? såg inte det var 5 år sen du skrev det

  Reply
  • Cornelia
   24 december, 2021 at 10:11

   Haha, och jag har missat dessa kommentarer fram till nu, kul ändå på något vis. Önskar dig en magisk jul! //Cornelia

   Reply

Leave a Reply