Meny

Nittioåtta mil och närmare fem dygn senare har jag landat i soffan på uteplatsen.
Hjärtat är fyllt av glädje och kärlek.
Hjärnan är fylld av upplevelser, från hemma, hemma & hemma.

Jag har den stora förmånen och glädjen att känna mig hemma i två städer utöver den som faktiskt är mitt hem och som faktiskt är den stad som kvalade in på listan över ”hemmastäder” sist.

I dagarna fem har vi nu gjort Malmö och Karlskrona.
Båda städer som jag känner att jag kommer hem till.
Trots det var det så skönt när vi i eftermiddags såg siluetten av Linköping över Östgötaslätten och vi var – hemma.

Malmö

För snart tio år sedan var Malmö mitt hem. En stad jag och J hamnade i efter en kort sejour i Halmstad. Båda fick jobb och vi tog chansen och flyttade. Går det lätt så är det rätt brukar vara min devis i livet och efter bara någon vecka hade vi båda fixat jobb och även lägenhet mitt under takåsarna i city. Vi tillbringade tre härliga år i staden. Skapade minnen och fick vänner för livet. Och numera är Malmö den enda staden jag skulle vilja flytta tillbaka till och , vem vet, förhoppningsvis kanske det blir så när barnen är stora. Nu fick jag visa en ganska skeptisk Andreas staden som har en alldeles speciell plats i hjärtat.

Och hur gör man det? Jag hade såklart planerat väl och på listan stod såklart Västra hamnen, Möllan, Lilla torg och så vidare. Det blev nästan allt det där och lite till.

Comfort & Clarion

Första natten bodde vi på Comfort Hotell Malmö. Tanken var egentligen inte att vi skulle åkt ner redan på söndagen och det blev en extranatt på detta lite enklare hotell nära centralen som ändå var helt OK. Nyrenoverat och fräscht, mycket centralt och prisvärt. Men utan det där lilla extra. Det fick vi istället natt två och tre när vi bodde på Clarion på Malmö Live.

Clarion Malmö Live

Det är tjugofem våningar högt och slog mig med stor förvåning när jag landade i Malmö förr förra hösten. Ett stort konferenskomplex hade växt upp som en svamp ur marken. Men en mycket trevlig svamp visade det sig nu när jag fick möjlighet att bekanta mig med det lite närmare.

I Skybaren på tjugofemte våningen njöt vi av både vackra solnedgångar, oväder och plan som landade på Kastrup.

Clarion Malmö Live
Ena kvällen regn och blåst
Clarion Malmö Live
Nästa kväll, vackert som en saga.

Vårt rum låg mycket längre ner. På nittonde våningen. Och till och med en höjdrädd som jag vande sig med tiden och tyckte det var ganska långt ner i jämförelse.

Jag passade på att vara turist i min egen stad. Jag fotograferade nya byggnader och gamla bekanta vyer. Vi hittade nygamla hak och jag fick återuppleva gamla löparrundor som jag saknat.

Och så hann vi med besök på både Emporia och i Köpenhamn som en liten bonus. Och ja mina vänner – Andreas är överbevisad. Malmö är en stad att älska.

Karlskrona

Igår morse satte vi oss i bilen och begav oss mot ett östkusten och Karlskrona. Den stad som jag om någon frågar säger att jag är ifrån, trots att jag var 16 när jag flyttade dit och 26 när jag flyttade därifrån. Det var där jag blev den jag är idag. Att återse Karlskrona är alltid känslosamt och fantastiskt. Dessa omgivningar. Havet. Här kopplar jag av.

Karlskrona fyr på Stumholmen

Denna gången gjorde vi så gott vi kunde efter två intensiva dagar och turistade så mycket vi orkade.
En kebab på Michels följdes av besök på Marinmuseet.

Ubåtar kvalar in som nummer ett på Andreas absoluta hatlista och det blev ett intressant möte för honom med Neptun – förevigat på både bild och film, men de håller vi privat, det blir bäst så.

Ubåt Marinmuseum

Efter lite turistande mötte vi så upp Bird och Johannes för middag på Biobaren.
Och när vi sen traskade hemåt i sommarkvällen bjöd Borgmästarfjärden på magiska vyer.

Vy över Trossö, Karlskrona
Borgmästarfjärden med Scandic Karlskrona i bakgrunden.

Scandic Karlskrona

Kvällen avslutades på Scandics uteservering där vi såg solen gå ner bakom Stakholmen. Och ett snett glas rött förevigades.

Idag har vi tagit oss norrut och hemåt.

På vägen tittade vi till mammas och pappas gravar i Emmaboda och svängde in på ett snabbt besök hos syster i Lessebo.

I brevlådan väntade mitt sällskap de kommande semesterdagarna utan barn och sambo som kommer att spenderades där jag sitter nu. Uppkrupen i soffan på uteplatsen.

Än är inte sommaren slut.
Den har bara börjat.
Nu ska här njutas.


Läs gärna mer om vad denna resa väckte för tankar. Om funderingar om rötter och Hur jag hamnade här.

Men till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply