Meny
Resor / Svenska resmål / Östergötland

Sveriges bästa kanelbulle finns i Linköping – på Babettes Kafferi & Bageri

Jag vet att frågan är känslig och att det säkert finns lika många svar som det finns bullar. Men på frågan var vi hittar Sveriges bästa kanelbulle så finns det sedan oktober 2023 och SM i mathantverk ett faktum. Och det är att den finns i Linköping och på Babettes Kafferi & Bageri. Självklart har jag testat den både innan och efter det fina priset och jag kan bara hålla med.

Babettes Kafferi & Bageri

För mig som Linköpingsbo är Babettes ett välkänt ställe redan. Vi har förmånen att ha många fantastiska caféer och bageri i stan. Ett av dem är just Babettes som jag mer än gärna besöker. Och då inte bara för en bulle utan för både för lunch, för fika och för kulturella evenemang. Babettes är relativt nytt och har funnits sedan 2011. Och sedan dessa har man verkligen fått en självklar plats på cafékartan i Linköping och hela Östergötland. I tester inför Kanelbullens dag hamnar deras bullar ofta i topp och i oktober 2023 fick man det svart på vitt. Sveriges bästa bulle hittar vi på Babettes Kafferi & Bageri i Linköping och det är deras Kanelbulle som hamnar högst på pallen.

SM i Mathantverk

SM i Mathantverk arrangeras en gång per år. Bakom evenemanget står organisationen Eldrimner, som är nationellt resurscentrum för mathantverk. I SM-tävlingarna tävlade 2023 över 200 företag i hela 40 olika klasser inom kategorierna bageri, bär-, frukt och grönsaksförädling, charkuteri, fiskförädling, hantverksdryck, mejeri och övrigt mathantverk.

Både guld och bäst i klassen för kanelbullen

I klassen bästa bulle delar man ut flera guldmedaljer och det är inte bara kanelbullar som får lov att tävla, vilken bulle som helst kan delta egentligen. Maxpoängen är 20 och den bulle som får den högsta poängen får också titeln bäst i klassen vilket Babettes kanelbulle fick 2023 med detta härliga med omdöme:

”Den här bullen är allt man kan önska sig. Detta är perfektion, saftig, mjuk och sååå god! En enig jury anser att detta är bullhantverk på allra högsta nivå!”

Och inte bara det, de knep också en silverplats för sin Kardemummabulle och du är lite mer svag för det.

Jag förstår, du vill såklart besöka Babettes och då ska jag hjälpa dig. Såhär tar du dig till Babettes Kafferi & Bageri som ligger centralt på Stora Badstugatan 4 (kartan öppnas i Google maps)

Och missa inte heller dessa café i Linköping

Missa inte heller att besöka både Bageri Normandie, Simons Rosteribageri och Boställets vedugnsbageri när du är i Linköping. Jag sa ju att vi hade många caféer att stoltsera med. Bakom varje länk ovan döljer sig en liten berättelse om ett av mina besök på varje plats.

2 Comments

Leave a Reply