Meny
Förträffliga Östergötland / Resor / Svenska resmål

Boställets vedugnsbageri – Fikatips i närheten av E4:n vid Linköping

Några minuter med bil från E4:an vid Linköping finns ett riktigt smultronställe att besöka. Oavsett om du åker förbi på väg genom landet eller bor i närheten tycker jag att du ska knappa in Boställets vedugnsbageri i GPS:n och göra ett besök.

Boställets vedugnsbageri

Vägen till Boställets vedugnsbageri går bara dit. Där tar det stopp. Sedan är det bara åker och åker. Östgötaslätten breder vackert ut sig bakom ladan där bageriet och caféet är inrymt sedan 2011.

Bakningen som hantverk

Här är bakningen ett hantverk. Bröd och kakor görs på lokala råvaror och inte nödvändigtvis på samma mjölsorter från dag till dag. Det viktiga är att det är lokalt producerat av bra kvalité och du kan läsa mer om processen, hur varmt ugnen eldas och vilka gårdar i närheten de olika råvarorna kommer ifrån på Boställets egen sida.

Oavsett om du stannar till för att köpa med lite bröd hem eller väljer att stanna på en fika undgår du inte den genuina atmosfären i ladugården.

Här hänger symboliskt de gamla skyltarna med kossornas namn kvar i taket. Och det är en rakt igenom speciell atmosfär både inne i ladan och utanför på slätten.

Läs också: Fler upplevelser i Östergötland

Du har inte vägen förbi – du tar vägen förbi Boställets vedugnsbageri

En blåsig söndag i februari har vi inte alls vägarna förbi, man har inte det till Boställets vedugnsbageri. Man tar vägen förbi. Och det gör vi. Vi blåser nästan bort när vi hoppar ur bilen och stormen tar tag. Slätten visar upp magiska vyer med regntunga moln in över Linköping. Och det gör inget alls att få öppna dörren och känna doften av hembakat. Ännu mindre gör det att smaska i sig en god vaniljbulle och en kopp kaffe från de udda kopparna.

Hit kommer vi tillbaka.

Boställets vedugnsbageri har också fått en plats hos White Guide på listan över rekommenderade caféer. Mycket välförtjänt om du frågar mig.

Boställets vedugnsbageri
Boställets vedugnsbageri
  • Hitta hit
  • Besök med barn?
    JA! På Bostället är barnen välkomna – vintertid finns en liten hörna med leksaker inomhus. Sommartid bjuder utemiljön in till lek.

Detta är ett inlägg i serien Förträffliga Östergötland. En inläggsserie som är en hyllning till mitt nuvarande hemlandskap och allt fantastiskt som finns att se och göra här. Här kan du bland annat läsa om Hemester i Linköping och besök på några av våra slott som LjungLöfstad och Husby Säteri.


Mer att läsa på Lite mera rosa


Följ gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply