Meny
Resor / Skåne / Svenska resmål

San Greal i Malmö – Champagnebar i klassiska Sankt Gertrud

Ingen hade behövt be mig två gånger att besöka en Champagnebar. När den dessutom ligger i ett av Malmös absolut mysigaste kvarter, ja då i det närmaste springer jag dit. Välkommen att hänga med till kvarteret Sankt Gertrud och champagnebaren San Greal i Malmö.

Låt oss börja med en liten historielektion i sin allra enklaste form. För Kvarteret Sankt Gertrud är faktiskt en av Malmös stora sevärdheter om än lite dold. Har du inte varit här så är det en varm rekommendation. I kvarteret som fanns redan under medeltiden finns bebyggelse och Borgargårdar från olika tidsepoker och cirka 500 år som speglar hur livet såg ut här – då! Vem vet vilka avgörande möten som hållits innanför dessa väggarna en gång i tiden när Skåne fortfarande var danskt.

Nu flödar alltså Champagnen här men så sent som på 1960-talet var det bilverkstad i det som idag är San Greals lokaler. Och det var faktiskt på håret att hela kvarteret jämnades med marken på tiden när man inte riktigt såg charmen med att bevara historien men tack och lov bevarades det.

San Greal – med de ädlaste druvorna på glas

Jag har varit här förr när vi bodde i Malmö, då på trevlig After work och Quiz om jag inte missminner mig. När vi nu styr kosan mot San Greal i Malmö är det en pärla som hittas tack vare min sambos nyfunna intresse i vin och inte minst Champagne. Och OMG som ungdomarna säger. Hit kommer vi tillbaka.

Så, förutom historien. Nu skriver man ny historia här. På San Greal kan du nämligen smaka på den ädla drycken från lite mindre och mer ovanliga hus. Och många av dem på glas vilket ju är fantastiskt och ganska unikt. Här hittar du drycken från de odlare som säger Je t’aime till sina druvor på kvällen. Det är filosofin. Och vi gillar det.

För dagen var det flaskorna på bilden här ovan som gick att köpa på glas – nästa gång är det några andra. Och kom gärna lite hungrig för smårätterna var magiska. Tryffelpopcorn for the win. Hit ska ni gå! Seså. Spara till guldkantslistan.

Och du – missa inte heller Care/of Bar när du är i Malmö. Här kan du läsa mer om vårt besök där.

San Greal hittar du på Östergatan 7B. Här hittar du länken i Google maps.

2 Comments

Leave a Reply