Meny
Hotelltips / Resor / Skåne / Svenska resmål

Att bo i Deluxe dubbelrum på Clarion Malmö Live – hur är det egentligen?

Det finns hotellrum och så finns det hotellrum. Och jag är den första att poängtera att det inte alltid handlar om hur stort rummet är eller hur flådiga detaljer det har som gör att det känns lyxigt. Jag kan säga att jag trivdes lika bra i ett rasande litet mysigt rum i ett hus från 1700-talet på Hilma Winbladhs B&B i Gamla Linköping som i sviten på Mövenpick Hotel Jumeirah Lake Towers i Dubai. Det går inte att jämföra. Men det går att berätta. Det går att berätta hur det var att bo i Deluxe dubbelrum på Clarion Malmö Live.

Det stod juli 2020 i kalendern när vi checkade in på Clarion Malmö Live denna gången. Det är inte första och inte sista men denna gången är lite speciell. Med guldstatus på Strawberry (tidigare Nordic Choice) kan man om det finns möjlighet bli uppgraderad till rumskategorin över den man bokat utan kostnad och det är precis vad vi har blivit. Och vi ska därmed bo i ett Deluxe dubbelrum på Clarion Malmö Live.

Rumstyper på Clarion Malmö Live

Det finns en hel drös med olika rumstyper på Clarion Malmö Live. Ju högre upp i huset du kommer desto lyxigare blir det. Ända upp till sviterna. Det finns två. Renata Chlumska-sviten och Zlatan-sviten. Vi checkar in mitt över Renata Chlumska. Ja inte självaste Renata då men hennes svit.

Vårt rum är ett Deluxe dubbelrum och för mig ter det sig som en svit helt klart.

Deluxe dubbelrum på Clarion Malmö Live

Rummet är 47 kvadratmeter stort, alltså nästan hälften så stort som våra 4 rum och kök där hemma. Och ska man tro hotellets hemsida så ska det:

passar dig som vill ha något utöver det vanliga

Denna typ av rum finns på våning 17 till 23 och har fönster från golv till tak. De flesta är hörnrum och bjuder därför på en 180 graders panoramautsikt över Malmö och Öresund. Vårt rum ger oss denna kväll en spektakulär vy över solnedgången över Danmark. Och jag klagar inte.

Utöver det har rummen 200 cm bred king size-säng, soffgrupp, förvaring- och arbetsyta. Badrummen har både dusch och badkar och till min förtjusning produkter från Rituals.

Hur står sig denna rumstyp i konkurrensen?

Konkurrensen från vad kanske du tänker. Ja det är en rättmätig fråga. Men jag jämför med andra rum jag bott i som ska vara av lite bättre kvalidutt. Så som vårt rum på femstjärniga At six i Stockholm eller sviten på Comfort hotell Arlanda Airport. Helt enkelt andra rum jag bott på som skall vara av lite lyxigare snitt.

Mycket bra skulle jag i så fall säga att det står sig.

Takhöjden är magnifik och ger en härlig rymd till rummet. Fönstren från golv till tak såhär högt upp är hisnande och utsikten i hörnrummen slår liksom det mesta. Vem vill inte vakna upp till vyn över Turning Torso, Danmark och Öresundsbron.

Ett rum att drömma sig tillbaka till

Faktum är att jag kommer på mig själv med att det är detta rummet jag tänker på när jag, allt som oftast, får ett sug efter att checka in på hotell för att bara vara. Då är det detta rummet jag ser mig själv i.

Nu är ju det ganska omöjligt med tanke på avståndet mellan Malmö och Linköping. Clarion Malmö Live är inget jag bara åker till och checkar in över natten. Men hade det inte varit för det så…

Prismässigt då. Ja nu hade ju vi bokat rumstypen under och fick en uppgradering men jag gjorde ett uppslag för att se vad jag skulle betala för rummet om jag checkade in imorgon. 3042 riksdaler för mig som klubbmedlem. 3380 utan medlemskap. Kanske inte som hittat men frågar du mig väl värt varenda krona. Det finns bra mycket mindre härliga rum som kostar dig bara en femhundring mindre. Men självklart är 3000 mycket pengar.

Men för att förstå exakt hur mycket vi fick för att vi hade guldstatus i Strawberry-klubben i och med uppgraderingen så kan jag hinta om att rummet under detta som var det vi bokade skulle kosta mig 1512 som klubbmedlem och 1680 utan medlemskap om jag skulle checka in imorgon.

Nu är guldstatus på Strawberry ingen garanti för uppgradering utan endast i mån av plats. Och den platsen gav oss denna gången mycket både i värde och i upplevelse.

2 Comments

Leave a Reply