Meny
Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Prisvärt hotell på Arlanda – Comfort Hotel Arlanda Airport

Jag som varit på Arlanda ganska många gånger vid detta laget och inte alltid för att flyga därifrån utan för att övernatta får ofta frågan om det finns något prisvärt hotell på Arlanda. Fram till ganska nyligen kunde jag inte med handen på hjärtat svara ja. Då kunde jag svara att det finns ett hotell som är fantastiskt men kanske något dyrt för att kallas prisvärt. Men så blev det 30 januari 2020 och ett hotell öppnade bara 50 meter från terminalerna. Comfort Hotel Arlanda Airport är på riktigt ett prisvärt hotell på Arlanda utan att tumma på kvalité och komfort.

Vi har bott på hotellet vid fyra tillfällen när jag börjar knappa på tangenterna för detta inlägget. Av skäl vi alla känner till tar det nästan ett halvår innan jag testar det nya hotellet. Det är slutet av juni 2020 och vi beger oss mot Arlanda.

Sviten på Comfort Hotel Arlanda Airport

Vi har lyxen att bli uppgraderade till sviten och hinner precis njuta av den tillräckligt innan vi inser att AC:n inte fungerar. Utanför stiger kvicksilvret upp emot 30 och med panoramafönster som vi älskar ut över både flygledartorn, start- och landningsbanor badar rummet som har fönster i tre riktningar i solljus. Vi får erbjudande att bo kvar eller byta rum och tar det senare för att få en god natts sömn. Men vi lovar oss själva att återvända till sviten och det gör vi också nästan ett år senare.

Sviten på Comfort Hotel Arlanda Airport är en överdådig men rymlig. Utsikten är något utöver det vanliga. Sängen (ja vi hann testa den) rasande skön och självklart är det lyxigt med både en vardagsrumsdel med en TV och en sovrumsdel med en annan. Men kanske hade det blivit lite bökigt om vi hade velat kolla på olika program.

Det finns tre förbättringsmöjligheter i sviten.

 • En plats att sitta och jobba på
 • Badkar (hälsningar från sambon)
 • Möjlighet att göra en kopp kaffe på rummet (hälsningar från mig)

Det behöver inte vara en flådig kaffemaskin. Det räcker gott med en vattenkokare och pulverkaffe. Det finns ju faktiskt ett kylskåp. Så hej en lite vattenkokare hade väl inte varit för mycket begärt.

Fakta Sviten Comfort Arlanda:

 • 68 kvadratmeter stor
 • Fantastisk 180 graders utsikt över Arlanda flygplats.
 • Dubbelsäng (180 cm)
 • Soffa, en 55” TV samt en 65” TV, båda med Google Chromecast.
 • Sviten har även ett unikt soundsystem med LP-spelare och ett urval av LP-skivor
 • Enligt beskrivningen på hotellets hemsida finns det även ett skrivbord. Hittar ni något så berätta gärna, jag har kollat två gånger och hittar det inte.

Deluxerum på Comfort Hotel Arlanda Airport

Vi byter rum till en enklare variant men här hittar jag faktiskt en av de saker jag saknade i sviten. Tyvärr inte kaffemaskinen Men till Comforts försvar ska jag säga att det alltid finns nybryggt kaffe att tillgå i receptionen.

Här hittar jag en plats att sitta och jobba vid. Stort plus. Ännu större plus att jag kan blicka upp från datorn och se ett plan lyfta och i nästa sekund landar ett annat. Jag kan ha varit lite frånvarande på just det Skype-mötet.

Ska jag jämföra deluxerummet med sviten så tycker jag att deluxerummet är mer välplanerat. Visst finns det ingen gigantisk soffa, inget kylskåp och inte två TV-apparater. Men den plats som finns är nyttjad med både en plats att sitta och relaxa på och en att arbeta på. Och att avnjuta morgonkaffet (som min kära sambo hämtat i receptionen) med utsikt över landningsbanorna slår vilken vardagsrumsdel som helst.

Fakta Deluxrum Comfort Arlanda:

 • 35 kvadratmeter stora
 • Fantastisk utsikt över Arlanda flygplats.
 • Dubbelsäng (160 cm)
 • Skrivbord, ett bord med två bekväma stolar, en 55” TV med Google Chromecast.

XXL-rum på Comfort Hotel Arlanda Airport

En rumstyp jag ivrigt väntar på att få testa är XXL-rummet. Det för 8 personer med två våningssängar. Perfekt för en familj eller kanske två.

När vi drar till sol och värme med barnen. Då är det här vi kommer sova natten innan.

Fakta XXL-rum Comfort Arlanda:

 • 64 kvadratmeter stora
 • Två badrum
 • Två våningssängar (4×90 cm) och två dubbelsängar (1x 140 cm och 1×160 cm)
 • Skrivbord, soffa, matbord och stolar, en 55” TV med Google Chromecast.

Superior dubbelrum Comfort Hotel Arlanda Airport

Senaste rumstypen att testa blev så Superior dubbelrum. En poängnatt kvällen innan vår första resa utomlands sedan januari 2020.

Denna gången bodde vi på våning sex. Lite mer normal utsikt men oerhört luftigt boende.

Fakta Superior dubbelrum Comfort Arlanda:

 • 25-30 kvadratmeter stora
 • Två enkelsängar (90 cm) eller två dubbelsängar (1x 140 cm och 1×160 cm)
 • Skrivbord, soffa, matbord och stolar, en 55” TV med Google Chromecast.

Comfort Hotel Arlanda Airport – ett prisvärt hotell på Arlanda

Letar du efter ett hotell på Arlanda så har du det bästa alternativet här. Det kan jag verkligen garantera dig. Reser du med barn finns det lekrum i anslutning till frukostmatsalen. Lobbyområdet är stort och inbjuder till umgänge eller en pingismatch. Frukost serveras från 5:30 men har du tidigare flight kan du hämta en kall frukostpåse redan från klockan tre.

Sugen på att boka? Klicka dig vidare till hotellets egen hemsida här. (Annonslänk)

3 Comments

Leave a Reply