Meny
Reseinspiration / Resor

Lite mera rosa och statistiken 2019 – när det inte blir som det var tänkt

SEO och metataggar är inte min favoritdel när det gäller bloggning även om Jennifer Sandström har fått mig att gilla det lite mer. Men det finns vissa saker när det gäller den uppsjö av statistik man kan följa som ändå är ganska roliga att titta närmare på. Utöver årets absoluta favoritinlägg – här kommer de kanske märkligaste sökningarna som lett till min blogg.

Mest lästa

Det enskilt mest lästa inlägget ingår också i en liten serie av inlägg som jag fick ett infall och skrev om. Det var min kollega Linda som hade blivit intresserad av Apollos nya Live a little och Destination okänd. Ett resekoncept där man betalar en i förhållandevis liten summa pengar för en resa utan att veta resmål. Ett par veckor innan får man veta var man ska. Linda hamnade på Rhodos och vi fick följa henne i tagen Destination okänd. Utan tvekan det mest lästa under året.

Mest udda sökningarna

SAS lägger ner Los Angeles

I samband med att SAS annonserade att de skulle flytta deras Los Angeles-flight från Stockholm till Köpenhamn hittade jag en sökning som fick i alla fall mig att dra på smilbanden. SAS lägger ner Los Angeles. Inte dåligt av ett skandinaviskt flygbolag ändå att lägga ner en mångmiljonstad. Den som sökte på detta hamnade hos mig på detta inlägget. Och även om det är tråkigt att linjen försvinner från Stockholm så går den ju att resa från Köpenhamn också.

Superkissnödig

En annan sökning som gjorts och lett till min blogg är en sökning på superkissnödig. Troligen hamnade man då på detta inlägg där jag redogjorde för hur en extrem kissnödighet fick mig att för en gångs skull inte bry mig ett dugg om lyftet och min flygrädsla utan bara fokusera på att komma upp i luften så jag kunde gå på toaletten. Det är oklart om den som sökte fick den info den egentligen önskade.

Dag sex

Jag är lite osäker på om det är dag sex eller dagsex man menar men det händer ganska ofta att sökningar på detta sker och att min sida visas i sökresultatet och även klickas på. Den stackare som kanske förväntade sig lite mer heta illustrationer får följa oss på en sexton timmar lång flygresa i totalt mörker mellan San Francisco och Singapore. Grattis!

Stordalen otrogen på min blogg?

Är det något jag har lärt mig om SEO så är det att man skall vara noga så att man inte sökordsoptimerar på sådant sätt att de som kommer till min sida blir besvikna. Bättre att optimera för det som verkligen sägs än efter det som söks, om man faktiskt inte har någon vettig information att dela med sig av. Men å andra sidan händer det ibland att inläggen lever sitt eget liv och ger effekter som inte var meningen.

Så var till exempel fallet med mitt inlägg Mitt brandgula hjärta och jag – och lite Petter Stordalen som jag skrev efter att Petter köpt Ving. En gång alltid Ving som jag brukar säga. Och mitt hjärta är brandgult sedan de där månaderna för 20 år sedan när jag gick Vingskolan på Mallorca. Jag gladdes mycket att Ving klarade sig och som stort fan av Stordalen var det en glädjens dag när affären offentliggjordes.

I inlägget gör jag dock avbön och erkänner att jag varit otrogen. Det har ju faktiskt hänt att jag rest med Tui genom åren.

Ja vad hände sedan? Det dröjde inte länge så gick Petter och Gunhild ut med att de skulle separera och folk började googla på om Petter varit otrogen och hamnade – hos mig! Utan tvekan årets galnaste.

Har du koll på din statistik? Har du något roligt exempel eller bra tips att dela med dig av? Berätta gärna.


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

5 Comments

 • Liniz travel
  31 december, 2019 at 11:27

  Kul att läsa!

  Såå kul m Petter Stordalen ju!!!

  Gott nytt år

  Kram

  Reply
  • corneliatoneri
   31 december, 2019 at 16:26

   Tack snälla!
   Ja det var ju bara alldeles underbart att det blev Petter och att det nu råkade bli som det blev med resultatet…
   Gott nytt år till dig och tack själv för härliga sammanfattningar och inspiration.
   Kram kram

   Reply
 • Ann
  3 januari, 2020 at 07:06

  Haha det här var ju jätteroligt att läsa 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   11 januari, 2020 at 19:41

   Ja det där blev ju bara hur tokigt som helst

   Reply
 • FREEDOMtravel
  3 januari, 2020 at 20:11

  Haha, detta med Petter Stordalen och otroheten … hahahha!!

  Reply

Leave a Reply