Meny
Personligt / Reseinspiration / Resor / Vardagsfunderingar

Veckans lite mera rosa – om Tuvalu, födelsedag och ärlighet

Det är dags att summera ännu en vecka. Min födelsedagsvecka som spenderats på spa, med hotellfrukost och julmarknad på slott och med en YouTube film om Tuvalu som satte spår. Här kommer veckans lite mera rosa.

Tuvalu

Har ni hört talas om kanalen Yes Theroy på YouTube? Tre grabbar från USA, en av dem (han på bilden nedan) med rötter i Sverige faktiskt, som tror på att ett ja oavsett om det är utanför din comfort zone kan få livet att bli lite mer intressant. Jag gillar såklart tanken.

För en vecka sedan la de upp en video om Tuvalu. Jag hade aldrig ens hört namnet innan. Videon heter Traveling to the Least Visited Country in the world och filmen lämnar mig med en massa fina känslor i hjärtat och en ny punkt på listan över 100 saker jag vill göra innan jag trillar av pinn och lämnar in handduken. Tvekan inte. Titta på filmen och bli varm i hjärtat

Födelsedag

I går fyllde jag år. 42 närmare bestämt. I ett helt år, nästan, har jag gått och sagt att jag skall fylla 42. Och därmed missat att jag varit 41. Så nu får jag vara 42 i två år. Påminn mig snälla om jag börjar säga att jag ska fylla 43.

Har fått flera kommentarer om Liftarens guide till galaxen och att siffran 42 i den boken inte är så dum alls faktiskt. Så jag får nog ta och läsa boken under mitt andra år som 42.

Dagen spenderades i övrigt med tre av mina favoritsaker. Barnen, hotellfrukost och julmarknad på slott. Ekenäs slott.

Födelsedagsmiddagen intogs sedan med stil på ett av Linköpings nyaste hamburgerhak. Bore. In goda burgare we trust är deras ordspråk. Mitt är mer specifikt – In Tryffeln we trust.

Influencers ärlighet

För inte alls längesedan skrev Lisa på letsgoexplore.se ett fantastiskt bakom kulisserna-inlägg om deras samarbete med Countrysides hotell. Inlägget som jag verkligen tycker att ni skall läsa publicerades i samma veva som Isabella Löwengrips uttalande om att influencer-marknaden är död. Ett uttalande för att, enligt mitt tycke, rädda sitt eget ansikte. Och då vill jag påtala att jag som en av inte så särdeles många verkligen har stått upp för Isabella. Bland annat efter hennes sommarprat här.

Lisas inlägg tillsammans med Isabellas uttalande fick mig att lägga ihop ett och ett och när jag delade Lisas blogginlägg på min egen Facebook-sida skrev jag såhär.

”Jag tror att hela branschen har kommit till en punkt där man började ifrågasätta influencermarketing”
Citatet kommer från Isabella Löwengrip för några dagar sedan, i vad jag anser är ett försök att rädda ansiktet efter att ha ljugit om sina följarsiffror. Hon må ha varit bland de första men hon har ett och annat att lära. Lära av dom som gör samarbeten som värmer in i själ och hjärta. Som ett samarbete ska vara. Isabella och alla ni andra – läs och lär och gläds över att branschen inte är död. Man ska bara göra samarbeten av rätt anledning och med hjärtat. Tack för bakom kulisserna berättelsen Let’s Go Explore ???

Min egen ärlighet

I veckan var jag på just ett av de där Countrysides-hotellen. Söderköpings brunn närmare bestämt. Anledningen till besöket var konferens och vi fick möjlighet att testa på både konferens, övernattning, spa och flera måltider. Och för att jag skall kunna stå för min egen trovärdighet kommer inte min recension av anläggningen bli lika översvallande som de jag läst hittills. Jag vill inte säga att det var dåligt men inte heller att det levde upp till mina förväntningar. Mer om det kommer jag förhoppningsvis att kunna teckna ner i skrift i veckan som kommer.

Därmed är veckans lite mera rosa avhandlade. Hur såg din vecka ut. Vad vill du lyfta som mest tänkvärda eller bästa?


Fler veckosammanfattningar kan du läsa om du klickar dig vidare hit.

4 Comments

Leave a Reply