Meny

Ibland försöker jag mig på att smyga mig in lite inlägg från min vardag här i bloggen. Men eftersom min vardag på mitt människojobb är så långt ifrån reseblogg man kan komma så har jag inte riktigt hittat formen för det – ännu. Så då tänkte jag att listan som jag nu sett hos Annika på Resfredag, Towe på Come fly with me och Lisa på Let´s go explore skulle passa toppen för att presentera lite mer av personen bakom Lite mera rosa. Håll till godo – 50 frågor om mig.

Vad åt du till frukost? 

Om det inte är hotellfrukost så erkänner jag mig fantastiskt dålig på frukost. Jag har svårt att hitta någon ro i stunden. Idag blev det hur som helst två rostade Lingongrova med Bregott med havssalt. En ny yoghurt från Valio med smak av citron och ingefära och Garants Granola med kokos och quinoa. Och kaffe. Alltid kaffe.

Vilken film såg du senast? Jag ser mycket sällan på film. Och ser jag på film så är det någon gammal favorit. För ett tag sedan tipsade jag om mina fem favoritfilmer med restema. Dom kan jag se om och om och om igen. Men förra veckan var jag faktiskt på bio. Jag hade biopoäng som gick ut och då valde jag Tills Frank skiljer oss åt. Bra film ändå. Den innehåll både skratt och gråt.

Nämn fem saker man kanske inte vet om mig: 

Ni som följer mig här vet ju redan att jag hoppat av ett plan jag just gått ombord på och följer ni mig på Instagram vet ni också att jag har en viss tendens till höjdrädsla som förvisso blivit bättre med åren. Så jag får väl helt enkelt leta i minnet och dåtiden efter lite annat smått och gott.

1. Jag är döpt tre gånger och barnvälsignad en. Som liten tillhörde min familj en rad olika kristna församlingar och därför är jag döpt i svenska kyrkan till mina namn, barnvälsignad och döpt i Pingstförsamlingen och döpt i Jehovas vittnen. När jag 15 år gammal flyttade hemifrån valde jag dock att lämna den tiden bakom mig. Idag är jag tacksam att jag har fått erfarenheten men lämnar det vid just det. 2. Jag har varit statist i Wallander och fick därmed testa på att ha en autentisk polisuniform. Har dock ingen aning om min scen sedan faktiskt kom med i filmen eftersom jag inte tittar på Wallander.

3. Direkt efter gymnasiet jobbade jag på ett TV-produktionsbolag och en av de produktioner jag var inblandad i var barnprogrammet Rummel och Rabalder som många har sett. 4. Många år senare valde jag sedan att läsa till journalist. När jag var klar jobbade jag ett tag på Östgöta Correspondentens lokal-TV och läste under en tid nyheterna. En screenshot från den tiden inleder detta inlägg. 5. När jag var liten hade jag som mest 74 brevvänner. En dag hade brevbäraren satt gummiband runt min brevhög och det var en stor dag. Jag älskade brev och att skriva dem. Fun fact är att jag 13-14 år senare gick Vingskolan på Mallis med en Nina. Vi har hållit kontakten och det var inte många år sedan hon hittat gamla brev på vinden. Det visade sig att vi varit brevvänner på den tiden.

Vilken film kan du alla replikerna till? 

Det finns nog ingen film jag kan alla replikerna till men den jag kommer närmast är nog ändå Eat, pray, love.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men sedan inte gör det? Absolut inte. Jag erkänner, det är troligen jag som är den som inte ringer upp. Jag är helt enkelt inte bra på det.

Vill du just nu göra några tatueringar? Nej, jag hade en period som yngre när jag gärna ville tatuera mig men är ganska glad för att det inte blev så.

Sover du med, eller utan kläder på dig? Det beror på men oftast utan.

Vilken parfym använder du? Ingen. Jag är verkligen så dålig på parfymer.

Hur många landskap har du bott i? 5. Småland, Skåne, Blekinge, Östergötland och Halland. Räknar jag städer blir det istället 9. Och adresser totalt 21.

Sover du på någon särskild sida? Helst vänster. Vill också allra helst ligga på höger sida av sängen.

Är du en beroendemänniska? 

Nej, jag tror inte det. Visst kan jag bli ”hooked” på saker men det kan släppa lika lätt.

Vem är den roligaste människan du känner? Oj, vad svårt. Har svårt att säga det. Men jag skrattar aldrig så mycket som jag gör med min vän Fia. Å andra sidan har min vän Anna ett skratt som inte går att beskriva som är det mest smittsamma jag vet.

Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nope. Och planerar inte att få det heller.

Dagens låt? Glasklart 22 indeni med Rasmus Seebach från hans nya album som släpptes i fredags.

Har du varit med i tidningen? Jepp. Under många år viktbloggade jag och dök då upp i reportage i lite blandade tidningar. Må bra till exempel men även Expressen. Det märkligaste var när jag hamnade på löpet när de återanvände en artikel och jag inte hade en aning. Kom till affären och höll på att tappa hakan.

På senare år har jag varit i flera tidningar på temat hälsoångest som ligger mig varmt om hjärtat.

Hur imponerar man på dig? Genom att våga säga vad man tycker på ett bra sätt. Inte nedvärderade men ärligt.

Vilken är din favorit Disney film? Frost, utan tvekan!

Vem ringde du senast? Min f.d. eftersom jag hade ett missat samtal.

Vad skrämde dig om natten som barn? Inget vad jag kan minnas.

Vilken är din favoritjulsång? På samma tema som den första punkten i saker du kanske inte visste om mig så har jag med anledning av tillhörigheten till vissa församlingen inte alltid firat jul. Jag är därmed inte den galnaste julfiraren men julmusiken är något jag verkligen älskar. Min bästa jullåt sedan något år tillbaka är dock inte en av de vanligaste men jag ler lite i mjugg när jag inser att den faktiskt har restema. Julkort från New York med Mauro Scocco.

Vilken är din bästa egenskap?

Att jag ser det positiva i allt eller försöker se det bästa i situationen. Min kollega brukar fråga om det finns piller för det där.

Är du social? Jag tror att jag skulle beskrivas som väldigt social men det finns en sida hos mig som är en ensamvarg av rang.

Favoritland utanför Sverige? Nej, där går jag bet. Det är omöjligt att säga. Jag ber att få återkomma om tio år.

Vad läser du just nu? Jag skulle ljuga om jag sa att jag läser något alls just nu men bredvid sängen ligger tre böcker. Good morning av Kristin Kaspersen, Bli hälsoklok av Lovisa ”Lofsan” Sandström och Vid floden Piedra satte jag mig ner och grät av Paolo Coelho. De senaste jag läste var några kapitel i den senare av dessa.

Hur mycket kontanter har du på dig just nu? 220 kr. Av en enda anledning. Jag har sålt grejer och de som köpte dem hade inte swish.

Favoritskådespelare Julia Roberts

Isglass eller mjukglass? Älskar glass. Och då självklart mjukglass.

Vad är det första du gör på ett hotellrum? Numera är det att fota. Och det har både min sambo och min bästa vän Fia som är de som jag oftast bor på hotell med vant sig vid. Men tidigare var det titta på utsikten eller om det fanns balkong öppna och gå ut på den.

Från vem är ditt senast mottagna SMS? Från Östgötatrafiken. En kod för att börja använda deras nya app.

Vad stod det? Kod 1511. Tack för din registrering!

Vad skulle du vilja lära dig? 

Ett nytt språk. Men jag kan inte välja mellan spanska eller italienska.

Vad var ditt senaste inköp? Kaplastavar till minstingen.

Till vem sa du ”Jag Älskar Dig” senast? Till min sambo. Idag av en alldeles speciell anledning. Vi vaknade till årets första snö och innan jag hade hunnit komma ner och börja dagen drog han igång julmusik i högtalarna. Det gjorde mig så lycklig.

Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln i morse? Att det var längesedan jag använde ansiktsmask och att det var dags snart.

Vad väljer du, godis eller chips? Godis, utan tvekan

Din absolut sämsta egenskap? Mitt temperament. Jag har ärvt det från pappa och kan tända till på två röda. Det går även över lika fort men det är ändå inte så kul. Har jobbat hårt de senaste åren på att dämpa det och förlänga stubinen.

Vad är ditt favoritdjur? I husdjursformat är det katt. Får jag välja på alla djur är det elefant.

Hur lång är du? 170

Vilken är din ögonfärg? Grå/blå/grön. Vid ovan nämnda temperament svart.

Om du skulle ändra någonting hos dig själv, vad ändrar du? Jag får återkomma till temperamentet. Och där är jag på god väg.

Vad värdesätter du hos dina vänner? 

Att vi tar vid där vi slutade oavsett hur lång tid det var sedan vi sågs. Aldrig några dåliga samveten.

Vilket av plaggen i din garderob är din favorit? Har ingen speciell favorit. Kläder är verkligen bara ett nödvändigt ont för mig. Totalt ointresserad.

Vad får dig att gråta? Vad får mig inte att gråta är väl egentligen frågan här. Jag gråter lika mycket som jag skrattar. Gråter av fina saker, av glädje och av sorg. Jag älskar att gråta.

Nämn tre saker som får dig att le? Mina älskade små, att hitta ”viben” och min favoritmusik.

Om du fick tre önskningar, vad skulle det vara? Att få lov att vara frisk länge, att få avsluta mitt arbetsliv med ett arbete jag gör enbart för att jag älskar det och att mina barn går genom livet utan några hinder av större slag.

Vilka är dina favoritserier på tv? Jag kollar inte mycket på TV. Men på den tiden det begav sig så var det Vänner och Sex & the city. Numera kollar jag på Wahlgrens värld och Playa del Sol men gillade Över Atlanten mycket.

Vad har du på dig just nu? Jeans och linne med sambons fleece (som numera är min)

Vilken superkraft skulle du välja – att kunna flyga eller att vara osynlig? Flyga såklart!

Vilket är ditt favoritgodis? Chokladöverdragna skolkritor.

Vad är din största fobi? Vatten. Jag var sen att lära mig simma och det har förföljt mig. Jag är fruktansvärt obekväm i vatten.


Vet inte om detta gav en så bra bild av människan bakom Lite mera rosa. Men det var ett första försök i alla fall. Har du också svarat på listan. Länka gärna i kommentarsfältet nedan. Och har du inte redan gjort den är det inte för sent ännu.

2 Comments

 • Lisa / Let's go explore
  12 november, 2019 at 21:37

  Jättekul att läsa, roligt att du svarade! 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   15 november, 2019 at 20:22

   Denna var kul. Och lite klurig måste jag säga… 5 saker man kanske inte vet.

   Reply

Leave a Reply