Meny
Resor

Då, nu och imorgon

Med blicken stadigt fäst i fjärran på nya äventyr samtidigt som jag njuter av att vara i och uppleva nuet summerar jag de äventyr jag har haft förmånen att få vara med om. Det är inte konstigt att man känner sig lite splittrad ibland med en fot både i då, nu och imorgon. Alla lika viktiga.

Det är bara några dagar kvar av detta decenniet. Är det bara jag eller har man blivit mindre uppmärksam på decennierna sedan vi gick in i 2000-talet. Tog millennieskiftet all energi vi hade för detta? Vi går in i 20-talet när 2019 blir 2020. Och jag lockas alltid att summera och knyta ihop säcken när går över dessa gränser. Hur såg livet ut för 10 år sedan och vad har hänt sedan dess? Ett härligt sätt att inse hur mycket man egentligen hinner med och upplever trots att vi många gånger lever i övertygelsen att tiden går för fort och vi inte hinner någonting. Men den sammanfattningen blir det nog ett helt eget inlägg av så småningom.

Nu

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag har verkligen blivit bättre på, och inte bara bättre på utan riktigt bra på, att leva i nuet. Att njuta av där jag är just nu och främst ser jag det på att mina tendenser att fundera på det som komma skall inte är så betungande.

Ett av de allra bästa exemplen på det är från när vi var på väg till Arlanda för att påbörja vår resa jorden runt på 8 dagar. Vi hade sedan länge planerat att vi skulle äta på Chop chop i Rosersberg kvällen innan och trots att hela världen bokstavligen låg framför mig såg jag bara fram emot Chop chop. När måltiden väl var över blickade jag framåt mot San Francisco.

Allt för många gånger har jag varit så fokuserad på vad som komma skall att jag helt missat att leva här och nu och njuta. Men det är en sak som det här sista decenniet har inneburit – att jag blivit bättre på att leva i nuet.

Imorgon

Sara Rönne skrev igår på sin Instagram: ”Jag drömmer inte om så mycket. Jag planerar för det istället.

Som så många andra av hennes ”säg” tar jag det till mig och gör det till mitt eget. Siktet är inställt i fjärran på nya äventyr. Men jag drömmer inte om så mycket. Hittar jag något jag vill sätter jag gärna ett mål när det ska hända. Det behöver inte hända imorgon. Men jag vill gärna ha ett mål. Jag tror stenhårt på att det är så det händer.

Mitt då, nu och imorgon just nu

I skrivande stund sitter jag för andra gången på andra gången på fem dagar på Linköpings tågstation. Då var jag på väg till Stockholm för att umgås med min vän Fia. Nu är jag på väg till Göteborg för att hålla min allra första föreläsning om Hälsoångest. Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och jag hoppas och tror att det inte är sista gången jag får föreläsa i detta ämne.

Mitt då just nu

Mitt då är ändå just nu de här sista tio åren, omedvetet har jag börjat summera. Var var jag för tio år sedan. Vad har hänt på vägen och vem är jag nu?

Mitt nu är just nu det som händer som jag hoppas är början på något större. Min föreläsning som jag levt så mycket i nuet kring att jag kanske inte förberett så mycket som jag borde. Inte på pappret i alla fall. Men i verkliga livet har jag nu på ett eller annat sätt levt elva år med den. En förberedelse så gott som någon.

Mitt imorgon just nu

Mitt imorgon är inte bara en sak. Det är mina mål och tankar för vad jag vill förmedla till dig. Min dröm om att kunna berätta mer om just hälsoångesten. Men mitt imorgon är också november, mind födelsemånad. Månaden som 2019 innebär besök hos en kär vän, konferens med jobbet på Söderköpings brunn och så något helt okänt för mig. Några dagar i slutet av november har jag fått order om att ta ledigt. Vad som händer vet jag inte. Det vet bara Andreas.

Men mitt imorgon är också inledningen på nästa decennium. Ännu så länge ganska obokat förutom en kväll på Oscars med 4good och förhoppningen om en resa till varmare breddgrader i januari. Det blir så om det är meningen. Då dyker dealen upp och då ligger jag kanske på en solstol i Vietnam om några månader. Den som lever får se. Och lever det gör jag. För en gång ska vi alla dö men alla andra dagar ska vi leva.

Vilket är ditt då, nu och imorgon?


Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa både på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply